metafrasi banner

flare pressure connection

Ανήκει σε μια λίστα με τα μέρη μιας πιεζοστατικής (έτσι τη βρήκα) βαλβίδας (pressure-actuated water-regulating valve). Συνεπώς δεν έχω να σας δώσω συγκείμενο αλλά έχω να σας δώσω τη φωτογραφία με την οποία δουλεύω κι εγώ. Μας ενδιαφέρει το νούμερο 10 της φωτό.

Παρακάτω συνάντησα και αυτό (μπας και διευκολύνω την κατάσταση):

The pressure connection can be mounted on any convenient access point on the high side of the refrigeration system.

Μήπως είναι καμιά βαλβίδα εκτόνωσης αερίων; Τώρα πώς γίνεται η βαλβίδα να έχει...βαλβίδα, ιδέαν δεν έχω..

Pressure connection συνήθως είναι το σημείο όπου συνδέεται υπό πίεση με το δίκτυο. Αρκετά και σχετικά καλά ευρήματα στο Google δίνουν σύνδεση πίεσης. Όσον αφορά το flare, το Λεξικό Τεχνικών Όρων του Πανταζή δίνει για το flaring (υδρ.) διεύρυνση στομίου σωλήνα, ενώ το ΙΑΤΕ για τo angle of flare δίνει γωνία διεύρυνσης και αναδίπλωση, μεταξύ άλλων.

Από την Wikipedia: Flare connections

Flare connections require that the end of a tubing section be spread outward in a bell shape using a flare tool. A flare nut then compresses this bell-shaped end onto a male fitting. Flare connections are the most labor intensive of the three options, but are quite reliable over the course of many years.

Δες κι εδώ.

Τέλος, έχει και πολλές εικόνες στο Google για flare connection.

Σημειώθηκε ρεκόρ ομοφωνίας με τα ρακόρ.
Σύνδεση με ρακόρ, λοιπόν.
Συμπληρώνω ότι το ΙΑΤΕ δίνει και flared connection = σύνδεση μέσω διαστολής του σωλήνα.

Αν το κείμενό σου το προτιμάς σε πιο καθημερινή γλώσσα, το ρακόρ είναι άψογο. Αν όχι, τότε ίσως πρέπει να βάλεις κάτι πιο κυριλέ (εγώ θα άφηνα και το ρακόρ σε μια παρένθεση).

Και τώρα η χαζή ερώτηση που περιμένατε: το pressure το συμπεριλαμβάνω; Δηλαδή έχουμε "σύνδεση πίεσης με ρακόρ";