metafrasi banner

flagging

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Καλημέρα σε όλους!
Το συγκεκριμένο αναφέρεται σε διαδικτυακή υπηρεσία, θα έβαζα συγκείμενο αλλά δε βοηθάει ιδιαίτερα, γιατί λέει κάτι του τύπου:
[...] features such as [....] and flagging.
Κάτι βρήκα για σημαίες αλλά δεν ενθουσιάστηκα, τι λέτε;

Πολλές φορές αποδίδεται ως «σήμανση», αλλά δεν ξέρω αν ταιριάζει στην περίπτωσή σου διότι δεν κατάλαβα ακριβώς σε τι αναφέρεται.

nickel

Administrator
Staff member
Μπορεί να είναι σκέτη σήμανση, μπορεί να είναι και σήμανση με σημαία (σημαιάκι), γιατί σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ. Outlook Express) «φλαγκάρει» με σημαιάκι. Κυκλοφορεί δειλά και ο όρος σημαιοδότηση...

Μπορεί να είναι σκέτη σήμανση, μπορεί να είναι και σήμανση με σημαία (σημαιάκι), γιατί σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ. Outlook Express) «φλαγκάρει» με σημαιάκι. Κυκλοφορεί δειλά και ο όρος σημαιοδότηση...

Τι άλλο θ' ακούσουμε; Φλαγκάρει;; Μπλιάξ!

nickel

Administrator
Staff member
Μα δεν είναι αναπόφευκτο; Εμένα μου ήταν τόσο εύκολο να σκεφτώ ότι θα το έχουν φτιάξει. Περίμενα να μου πείτε το φλαγκάρισμα στη συνέχεια, αλλά δεν...

Μα δεν είναι αναπόφευκτο; Εμένα μου ήταν τόσο εύκολο να σκεφτώ ότι θα το έχουν φτιάξει. Περίμενα να μου πείτε το φλαγκάρισμα στη συνέχεια, αλλά δεν...

Μπορεί να είναι απλώς δική μου λόξα, Προφέσορ. Είναι ορισμένα τέτοια που δεν μου κάθονται με τίποτα. Ανεξήγητο, αλλά αυτό το «φλαγκάρει» μου φέρνει στο μυαλό ένα επεισόδιο από τα Φιλαράκια, στο οποίο η Φίμπι αναφέρεται στο
.

Ξεκαρδιστικό και άσχετο.

daeman

Administrator
Staff member
Μπορεί να είναι απλώς δική μου λόξα, Προφέσορ. Είναι ορισμένα τέτοια που δεν μου κάθονται με τίποτα. Ανεξήγητο, αλλά αυτό το «φλαγκάρει» μου φέρνει στο μυαλό ένα επεισόδιο από τα Φιλαράκια, στο οποίο η Φίμπι αναφέρεται στο left phalange.

Ξεκαρδιστικό και άσχετο.

Αγαπημένη λέξη της Φοίβης το phalange, συστηνόταν πολλές φορές έτσι.;)

Άσχετο, ναι, αλλά επειδή στο βιντεάκι στην αρχή είναι σε ταξί, θυμήθηκα το flag down a taxi, προφανώς από τη "σημαία" του ταξί, όπως λέει κι εδώ.

Και ναι, σήμανση και επισήμανση ίσως, αφού αυτή η λειτουργία σε ιστοσελίδα επισημαίνει το άρθρο, την ανάρτηση σε φόρουμ, την ιστοσελίδα κλπ.

Με αυτή τη λογική, θα "σημαιοδοτούσαμε το ταξί";