Fiscal pedaling (a calque from Brazilian Portuguese: pedalada fiscal, or simply pedaladas) is a governmental creative accounting technique involving the use of state-owned banks to front funds required for paying general government obligations without officially declaring a loan, thus hiding these transfers from public scrutiny[1][2] and delaying repayment from the Treasury to these banks.[3] As such it is a kind of "overdraft"[4] implying a positive balance sheet that does not really exist.[3] Sometimes the term fiscal backpedaling is used.[5]
Το έχω σε υπότιτλο, όπου ένας Βραζιλιάνος κωμικός λέει στο περίπου "Η τάδε πράξη ήταν έγκλημα, μετά δεν ήταν και μετά πάλι ήταν. Να, όπως η pedalada fiscal". Οπότε έχω δύο επιλογές:
1. Να μεταφράσω τον όρο με κάποιον τρόπο, είτε με ακρίβεια (αν υπάρχει κάτι δόκιμο, που αμφιβάλλω) είτε με κάποια περίφραση (που δεν με βολεύει λόγω έκτασης, πρέπει να βρεθεί κάτι σύντομο)
2. Να βάλω έναν γενικό όρο τύπου "φορολογικές ακροβασίες" ή "φορολογικά κόλπα" ή κάτι άλλο παρόμοιο.
Ιδέες;
Fiscal pedaling - Wikipedia
en.wikipedia.org
Το έχω σε υπότιτλο, όπου ένας Βραζιλιάνος κωμικός λέει στο περίπου "Η τάδε πράξη ήταν έγκλημα, μετά δεν ήταν και μετά πάλι ήταν. Να, όπως η pedalada fiscal". Οπότε έχω δύο επιλογές:
1. Να μεταφράσω τον όρο με κάποιον τρόπο, είτε με ακρίβεια (αν υπάρχει κάτι δόκιμο, που αμφιβάλλω) είτε με κάποια περίφραση (που δεν με βολεύει λόγω έκτασης, πρέπει να βρεθεί κάτι σύντομο)
2. Να βάλω έναν γενικό όρο τύπου "φορολογικές ακροβασίες" ή "φορολογικά κόλπα" ή κάτι άλλο παρόμοιο.
Ιδέες;