metafrasi banner

fan appreciation night

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Σε διάφορα αμερικάνικα αθλητικά σάιτ βρίσκω αυτόν τον όρο που, αν καταλαβαίνω σωστά, είναι κάτι σαν τη λεγόμενη «τιμητική παράσταση» που έδιναν κάποτε στα θέατρά μας, δωρεάν ή με πολύ χαμηλό εισιτήριο για να εξασφαλίσουν πληρότητα. Κι εδώ άλλωστε πολλές φορές γίνονται αγώνες με πολύ χαμηλό εισιτήριο ή δωρεάν για παιδιά κλπ.

Αν έχω δίκιο, πώς θα το λέγαμε στα ελληνικά;
Αν δεν έχω δίκιο, τι είναι τότε αυτό το πράγμα --και πώς θα το λέγαμε στα ελληνικά;

SBE

¥
Στην αρχή σκέφτηκα fan= βεντάλια και νόμισα ότι πρόκειται για καμιά βραδιά που μαζέυονται όλοι οι συλλέκτες και θαυμάζουν ο ένας τις βεντάλιες του άλλου.

Aλλά βλέπω ότι δεν είναι μόνο για αγώνες επίδειξης και όχι μόνο για night. Το φεισμπούκιο π.χ. μου βγάζει εκδήλωση που ο ιδιοκτήτης σελίδας μοιράζει δώρα στους οπαδούς για να τους ευχαριστήσει για την προτίμησή τους.

Μου θυμίζει τη "λαϊκή απογευματινή" των κινηματογράφων και θεάτρων. Υποθέτω ότι θα μπορούσε, κατά περίπτωση, να ταιριάξει το "πανηγυρική", ή ακόμα, αν είναι ειδικά αφιερωμένη στους φιλάθλους, το "ευχαριστήρια".

Η λαϊκή απογευματινή υποθέτω έχει κι αυτή χαμηλότερο εισιτήριο, έτσι; Αλλιώς, αν δηλαδή πρόκειται μόνο για απογευματινή παράσταση, αντιστοιχεί στο matinée.

rogne

¥
"Πανηγυρικός, -ή, -ό" λέω κι εγώ. Καθιερωμένο στα αθλητικά το "πανηγυρικό χαρακτήρα θα έχει ο αγώνας..." (όπου το "πανηγυρικός" έχει πάντα σχέση με χάπενινγκ για τους φιλάθλους, προσφορές, δώρα κλπ.).