Υπάρχει κι αυτό. Συχνά αναφέρεται ως «
neustress/neutral stress».
I should've known that! :cheek: Thanks! :)
Αυτό είν' εύκολο όμως, ουδέτερο στρες και φύγαμε. :)
Συνδυασμοί που μου άρεσαν (μαγείρεψα και λίγο):
στρες / δυσφορικό στρες / ευφορικό στρες
στρες / καταστροφικό στρες / ευεργετικό στρες
στρες / υπέρμετρο στρες / ευεργετικό στρες
με προτίμηση στον τελευταίο, γιατί κάνει αυτό το πράμα της ταύτισης stress-distress και της διαβάθμισης "κακό-πολύ κακό", βλέπετε συμφωνώ ότι όταν μιλάμε σκέτα για στρες μάλλον το "κακό" εννοούμε".
Διαισθητικά (EDIT: όχι και τόσο διαισθητικά, μάλλον είναι εκείνο το "It is an enjoyable type of stress") νομίζω ότι μάλλον ο πρώτος συνδυασμός είναι πιο κοντά στην αίσθηση που δίνει η τριάδα stress / distress / eustress στο κείμενό μου, χωρίς όμως να είναι και απόλυτα ξεκάθαρο.
EDIT:
Εδώ πάντως δεν φοβήθηκε τη λεξιπλασία, μιλάει για
στρες / ευστρές (ευχάριστο στρες) / δυστρές (δυσάρεστο στρες)
Δεν ξέρω γιατί μου ξινίζει όμως το "ευχάριστο", δεν νομίζω πως το στρες είναι ποτέ ευχάριστο. Ακόμη κι όταν συνοδεύεται από μία ευφορική αίσθηση, αυτή δεν οφείλεται στο ίδιο το στρες, αλλά στην ευχάριστη κατάσταση που προσδοκάς.
Το άγχος δεν το πολυθέλω (ξέρω ότι χρησιμοποιείται, ξέρω ότι ταιριάζει και όλα αυτά) επειδή αφ' ενός το στρες μου κάνει περισσότερο σε κάτι που έχει να κάνει με εξωτερικούς κυρίως παράγοντες πίεσης ενώ το άγχος μπορεί να είναι και τελείως ενδογενές, και αφ' ετέρου αν το stress το κάνουμε άγχος, τι θα το κάνουμε το anxiety σε περίπτωση που μας χρειαστεί;
(εννοείται ότι έχω μεταφράσει το stress ως άγχος αλλού και μάλλον θα το ξανακάνω, σχετικά είναι όλα).