Τα πρώτα εφτά-οχτώ τραγούδια του διαγωνισμού τα άκουσα στο ραδιόφωνο, γιατί ήμουνα στο δρόμο και ήταν φοβερό το πως ακούγονται χωρίς οπτικά ερεθίσματα. Ευτυχώς, δεν επιτρέπεται στο διαγωνισμό οποιαδήποτε διόρθωση φωνής, οπότε ακούμε τις παραφωνίες και τις αδυναμίες.
Θεώρησα ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα όταν είπαν στο τέλος ότι αργεί η εκτέλεση του
νικητή νικητήριου άσματος γιατί αργεί το στήσιμο των κινούμενων σχεδίων, γιατί άλλες φορές θυμάμαι ότι τραγουδούσαν στο τέλος χωρίς σώου, χορευτικά κλπ. Τι στο καλό, δεν μπορεί να τραγουδήσει χωρίς όλα αυτά;
Οι Ιταλοί μάλλον συμμετέχουν όποτε έχουν να προωθήσουν κάτι, και φέτος μάλλον ο ατζέντης του συγκροτήματος αποφάσισε ότι ήθελε πανευρωπαϊκή διαφήμιση και τους έβαλε στη Γιουροβίζιον. Το τραγούδι ανήκει σε είδος που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη, οπότε ήταν αναμενόμενο ότι θα πήγαιναν πολύ καλά. Και μάλλον εξασφάλισαν εμφανίσεις για κάνα χρόνο.
Το ρώσικο μπορεί να μην ήταν τίποτα, αλλά είχαμε 20 μπαλάντες πάνω κάτω πανομοιότυπες από καλλίφωνους τραγουδιστές, και αυτή η καλλίφωνη ξεχώριζε γιατί είχε περισσότερο πάθος η ερμηνεία της από τους άλλους.
Το Κυπριακό κάτι μου θύμιζε. Αν εξαιρέσουμε ότι κάτι μου θύμιζε, δεν το βρήκα άσχημο, ούτε ήταν κακός ο τραγουδιστής. Και κάποιο άλλο κάτι μου θύμιζε, αλλά δεν θυμάμαι τώρα ποιό. Λογικό είναι όσα θυμίζουν κάτι να πατώνουν.
Το δικό μας άχρωμο σε μια θάλασσα άχρωμων.
Φέτος ούτε το τσίρκο άλλων ετών δεν είχαμε.
Όλοι δείχνουν τους περσινούς νικητές στην κάθε διοργάνωση, αλλά φέτος είχαμε Κοντσίτα εδώ, Κοντσίτα εκεί, Κοντσίτα παντού. Το παρακάνανε οι διοργανωτές. εκεί που δεν άλλαξε τίποτα πάντως ήταν στους διαλόγους. Ποιός γράφει αυτές τις ανοησίες;
To καλύτερο πάντως ήταν το κομμάτι στο διάλειμμα, που στην Ελλάδα δεν το είδατε νομίζω, το οποίο είναι δεκάλεπτο και έχει μέσα τα πάντα της Αυστρίας. Δυστυχώς, το βρήκα μόνο εδώ λειψό (λείπει το χορωδιακό μέρος) με τον Γερμανό παρουσιαστή να μιλάει υπερβολικά κατά τη γνώμη μου, ευτυχώς μόνο στην αρχή. Τα σημειολογικά της παράστασης δεν τα έπιασα. Ίσως μπορεί να μας διαφωτίσει κανένας γνώστης της Αυστρίας.
Τώρα, για το γιουχάρισμα της Ρωσίας βλέπω να κυκλοφορεί πολύ το ότι γίνεται όχι για το ζήτημα Ρωσίας- Ουκρανίας αλλά για το ζήτημα των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων στη Ρωσία, και επειδή λέει η Γιουροβίζιον είναι κατεξοχήν γκέι θέαμα κλπ κλπ. Θα πειστώ όταν θα δω γιουχάισμα του Αζερμπαϊτζάν ή της Λετονίας ή της Αρμενίας για το ίδιο ζήτημα. Και διαφωνώ ότι η Γιουροβίζιον είναι γκέι θέαμα.