metafrasi banner

EPCM

EPCM = Engineering, Procurement, and Construction Management.
Υπάρχει καθιερωμένος όρος πέρα από τη Διαχείριση σχεδιασμού*, προμήθειας και κατασκευής;

*ή μηχανικής; Βλέπω και τα δύο αποτελέσματα.

Ευχαριστώ! :)

nickel

Administrator
Staff member
Θα έλεγα «διαχείριση ???, προμηθειών και κατασκευών».
Αλλά υπάρχει «διαχείριση συμβάσεων προμηθειών-μελετών και κατασκευών».

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Βρίσκω ένα νομικό κοινοτικό έγγραφο (Υπόθεση COMP/M.4260 — Advent/RWE Solutions ) όπου υπάρχει η εξής αντιστοιχία αγγλικού-ελληνικού:

2. (vii) RWE Industrial Solutions: engineering, procurement and construction services.
2. (vii) RWE Industrial Solutions: μηχανολογικές εργασίες, προμήθειες και κατασκευαστικές υπηρεσίες.

Επομένως, η σιγουράντζα θα ήταν: Διαχείριση μηχανολογικών εργασιών, προμηθειών και κατασκευών/κατασκευαστικών εργασιών

Γιατί κάτι με τρώει ότι η αντιστοίχιση "μηχανολογικές εργασίες" = "engineering" δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, σιγουράντζα; [δεν είμαι, όμως, μηχανικός, κι έτσι αδυνατώ να τεκμηριώσω τις υποψίες μου]

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Γιατί μάλλον έχεις δίκιο, Ρογήρε, με το άτιμο το engineering. :) Η σιγουράντζα αναφερόταν στο ότι μπορεί ο μεταφραστής να πει "το βρήκα εκεί".

Επί της ουσίας, νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο το "έργα/εργασίες μηχανικού", οπότε ίσως για όλο μαζί κάτι σαν: Διαχείριση έργων μηχανικού, προμηθειών και κατασκευαστικών εργασιών. (Και έργα, και εργασίες. Αμ πώς; )

Elsa

¥
Συμφωνώ με τον Ρογήρο, μου φαίνεται ότι εννοεί την ολοκληρωμένη διαχείριση όλων των φάσεων από τη μελέτη, τις αδειοδοτήσεις κλπ έως και την κατασκευή. Μπορώ να ρωτήσω αύριο κάποιον συνάδελφο που νομίζω πως θα ξέρει.
Υπάρχει αυτό που λέμε μελετοκατασκευή, που είναι κάτι τέτοιο, αλλά δεν μπορείς να το βάλεις σε επίσημο έγγραφο, νομίζω.

Eudokia

New member
Τώρα που το είδα εγώ...good wines, αλλά για το procurement, όσον αφορά τα οικοδομικά έργα, έχω χρησιμοποιήσει τον όρο δημοπράτηση (υπάρχει και στη σελ. 11 της ΙΑΤΕ). Ο όρος "δημοπράτηση"αναφέρεται στο Π.Δ. 696/74 , όπου ορίζεται και τι πρέπει να περιλαμβάνουν τα "τεύχη δημοπράτησης".