Σε υπότιτλους σειράς φαντασίας, ένα αντικείμενο με το οποίο κάποιος έχει συναισθηματικό δέσιμο και θα χρησιμοποιηθεί για να επαναφέρει την προσωπικότητά του. Ξέρω ότι είναι όρος της ψυχολογίας, αλλά δεν καταφέρνω να τον βρω.
...
"An Anchor is a trigger or stimulus that retrieves a desired emotional state. A great example of an anchor is when you hear a piece of music that brings back a particular emotion or feeling associated with something that you were doing."
...
Σενιάρω και σερβίρω. Θέλει κανείς μαντλέν; Ή λίγο χαμένο χρόνο;
"I place in position before my mind's eye the still recent taste of that first mouthful, and I feel something start within me, something that leaves its resting-place and attempts to rise, something that has been embedded like an anchor at a great depth; I do not know yet what it is, but I can feel it mounting slowly; I can measure the resistance, I can hear the echo of great spaces traversed."
... Μου αρέσει το έρεισμα, αλλά η σειρά είναι παιδική και θα χτυπήσει κάπως παράξενα. Μάλλον θα κρατήσω την άγκυρα, αν δεν προκύψει κάτι άλλο.
Θα μου πήγαινε η συναισθηματική γείωση.ένα αντικείμενο με το οποίο κάποιος έχει συναισθηματικό δέσιμο και θα χρησιμοποιηθεί για να επαναφέρει την προσωπικότητά του
και "αγκίστρωση".και η διαδικασία "αγκύρωση"(από το anchoring).