metafrasi banner

electronic pad

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Πώς θα το λέγαμε αυτό; Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μαξιλαράκι/χαλάκι (βλ. mousepad) πάνω στο οποίο μπορεί κανείς να βάλει την υπογραφή του για να καταχωριστεί μετά αυτή σε ένα σύστημα ψηφιακά.
Έλα, να σοβαρευτούμε! Ξέρετε εσείς ποιοι είστε!

SBE

¥
Εννοείς όλες τις συσκευές ή μόνο το σημείο που υπογραφεις;

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Γιατί, έχει διαφορά στην ονομασία στα αγγλικά;

daeman

Administrator
Staff member
Γιατί μαξιλαράκι ή χαλάκι;

Αφού είναι σαν το touchpad των φορητών, εντελώς off the top, πινακίδα (ψηφιοποίησης ή καταχώρισης) υπογραφής, μέχρι να βρεθεί η καθιερωμένη απόδοση, αν υπάρχει.

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Αγαπητέ daeman που τίποτα δε σου ξεφεύγει :), δεν έχω ιδέα πώς λέγεται, οπότε μη δίνεις σημασία τι γράφω παραπάνω. Πινακίδα μου κάνει προς το παρόν, μερσί!

SBE

¥
Γιατί, έχει διαφορά στην ονομασία στα αγγλικά;

Δε νομίζω, απλά ήταν αφορμή για φωτογραφία ;)
Πινακίδα μου αρέσει κι εμένα.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Να δώσω μερικούς όρους από το δικό μου (:)) γλωσσάρι:

touchpad = πινακίδα επαφής, πινακίδα αφής
touch-sensitive device = διάταξη ευαίσθητη σε επαφή, συσκευή ευαίσθητη στην αφή, συσκευή ευαίσθητη στην αφή

SBE

¥
Πώς έλεγαν οι ΑΗΠ τα κομμάτια ξύλο με κερι που χρησιμοποιούσαν για να γραφουν; Πινακίδες δεν τα έλεγαν;
Αυτά εδώ δηλαδή:

Αν και βέβαια οι ΑΗΠ είχαν λαπτοπ, όπως βρίσκω στο ιντερνέτιο...

nickel

Administrator
Staff member
Καλησπέρα. Επιφάνεια επαφής λέει η Microsoft το touch pad, και εξίσου διαδεδομένη είναι η απόδοση επιφάνεια αφής. Έχουμε επαφή με την «επαφή» στην ΕΛΕΤΟ, που το λέει επαφολόγιο (κατά το πληκτρολόγιο και το αναλόγιο, ενδεχομένως). Οπότε δεν αποκλείεται αυτό εδώ να το έλεγε και υπογραφολόγιο. Ή να το πούμε επιφάνεια υπογραφής; (Εδώ υπογράψτε, παρακαλώ!).

Προσωπικά τo επιφάνεια επαφής το κρατώ για το contact pad
Το υπογραφολόγιο έχει τα καλά των άλλων σε -λόγιο, αλλά θυμίζει και απουσιολόγιο, κατάσταση με υπογραφές. Οι "πινακίδες" πάντως, μέχρι να "επανασημανθούν", πάνε με φανάρια και δρόμους.
@SBE τα γνωστά ...ηλεαβάκια :)

Καλησπέρα (είπα να διεισδύσω [απαγορευμένη λέξη] και σ' ένα σοβαρό νήμα).
Touch pad: Επιφάνεια αφής (καθιερωμένη απόδοση).
Electronic pad: Επιφάνεια ψηφιακής υπογραφής (θα έλεγα).

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Διείσδυσες αργά και καθυστερημένος, όπως και οι υπόλοιποι :) Ευχαριστώ πάντως!

Είχα αργήσει να εγγραφώ, τι να κάνω!
Άλλωστε, όποιος βιάζεται να εγγραφεί, τσακίζεται (λένε μια παροιμία και μια πρόσφατη εμπειρία)

:D

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Ε, κοτζάμ Ντάνιελ καμ σαν, τι άλλο θα μπορούσε να του την πέσει;:D