metafrasi banner

dry retch

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
When you try to vomit but there's nothing in your stomach, and hence you aren't able to vomit anything up. (Urban Dictionary)

Θα λέγατε ότι είναι το ίδιο με την αναγούλα (ΛΚΝ = τάση για εμετό, ναυτία) ακόμη και αν το λεξικό δίνει αναγούλα = gorge -rise # rising of the stomach;

Cadmian

New member
Νομίζω ότι λέγεται σπασμός του στομάχου ή στομαχικός σπασμός.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Εδώ όμως, περιγράφει κάτι διαφορετικό:

Τι είναι οι στομαχικοί σπασμοί;

Γενικά είναι ισχυροί πόνοι που προκαλούνται από έντονες περισταλτικές κινήσεις του στομάχου. Εμφανίζονται όταν αρχίζει εκ νέου η πεπτική διαδικασία, η οποία είχε διακοπεί λόγω στρες, ψύχους ή λήψης τοξικών ουσιών, ή όταν φράζει ο πυλωρικός σφιγκτήρας ο οποίος συνδέει το στομάχι με το δωδεκαδάκτυλο. Για να αντιμετωπίσει το στομάχι αυτές τις περιπτώσεις, επιταχύνει τις δραστηριότητές του, προκαλώντας τις σουβλιές.

:confused::confused:

nickel

Administrator
Staff member
Είναι πάντως σπασμοί του στομαχιού όταν νιώθουμε την τάση για εμετό αλλά έχουμε άδειο στομάχι. Η αναγούλα είναι διαφορετικό φαινόμενο, είναι το acid reflux.

unique

Member
drsiebenmal θα έλεγα να το αποδόσεις σύμφωνα με το ύφος του περικείμενου. Αν πρόκειται για μια καθημερινή συζήτηση το "σπασμός στομάχου" ή οποιοσδήποτε άλλος ιατρικός όρος θα ήταν ακατάλληλος. Και το αντίθετο βέβαια. Στην πράξη αυτό που θα έλεγε κανείς είναι "μου ήρθε κάτι σαν αναγούλα", "μου ήρθε να ξεράσω". Αλλιώς αναζήτησε τον ιατρικό όρο.