metafrasi banner

dropping her skirt and turning out to be just a steady piece of cake

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Φρασεολογία του 1880. Μιλάνε για μια κοπέλα που συζεί ανύπαντρη μ' έναν νεαρό. Εμείς δεν λέμε "dropping her skirt", μάλλον "ανοίγει τα πόδια" ή κάτι τέτοιο, σωστά; Και το "steady piece of cake" είναι προφανώς το εύκολο σεξ που προσφέρει στον νεαρό που δεν την έχει παντρευτεί.

Πώς θα το μεταφράζατε;

Palavra

Mod Almighty
Staff member
«Σηκώνει τη φούστα» (ή «τα φουστάνια της») για το πρώτο. Το δεύτερο δεν ξέρω, θα επανέλθω αν σκεφτώ κάτι καλύτερο από περίφραση.

rogne

¥
Υπότιτλος, ε; "Ανοίγει τα πόδια όποτε της το ζητήσει και τίποτε άλλο";

nickel

Administrator
Staff member
Πρώτη φορά βλέπω το piece of cake να σημαίνει κάτι διαφορετικό από το πανεύκολο, το παιχνιδάκι. Άλλωστε, η ιδιωματική έκφραση μπήκε στα αγγλικά γύρω στα 1930. Γλύκισμα με τη σημασία της εύκολης γυναίκας είναι το tart... :-)

Άρα κάπως αυθαίρετα χρησιμοποιείται εδώ με τη σημασία της «σταθερής απόλαυσης». Σαν τα μελομακάρονα πάνω στο τραπέζι τις μέρες των γιορτών. Κάθε φορά που περνάω δίπλα τους, τσιμπάω ένα.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Η ταινία είναι του 2012, αλλά ο σεναριογράφος προσπάθησε να βάλει στο στόμα των ηρώων διαλόγους που θα ταίριαζαν με το 1880. Δεν το πέτυχε πάντα, προφανώς.

Γι' αυτό είπα «εύκολο σεξ».

SBE

¥
Εγώ το κατάλαβα το δεύτερο μέρος ως αλλά αλλού το όνειρο, αλλού το θαύμα, ότι δηλαδή στο τέλος η κοπέλα έγινε μια από τα ίδια, δεν υπήρχε τίποτα το τολμηρό και ιδιαίτερο στη σχέση κλπ κλπ.
Θα το ψάξω και θα επανέρθω.

ΥΓ το dropping her skirt δεν το έχω ξανακούσει, ξέρω το dropping her knickers αλλά το 1880 φοράγανε παντελόνια για εσώρουχα (drawers).

daeman

Administrator
Staff member
Εγώ το κατάλαβα το δεύτερο μέρος ως αλλά αλλού το όνειρο, αλλού το θαύμα, ότι δηλαδή στο τέλος η κοπέλα έγινε μια από τα ίδια, δεν υπήρχε τίποτα το τολμηρό και ιδιαίτερο στη σχέση κλπ κλπ.
...

+1. Σηκώνει τα φουστάνια της και γίνεται τελικά κι αυτή ένα εύκολο, καθημερινό ψωμοτύρι.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Κι εγώ δεν είπα κάτι διαφορετικό. Το εύκολο σεξ που το παρέχει καθημερινά στον νεαρό, οπότε κι αυτός δεν το εκτιμά πλέον.

Τα βγάζει / Γδύνεται εύκολα κι έτσι η γλύκα της χάνει την αξία της.