metafrasi banner

desk caddy

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Η πρώτη έννοια του desk caddy, απ' ό,τι καταλαβαίνω, είναι αυτό που εμείς λέμε μολυβοθήκη, ή δεν ξέρω πώς αλλιώς να το ονομάσω αφού δεν έχει μόνο μολύβια, αλλά και διάφορα άλλα πράγματα.

Αλλά εδώ υπάρχει μια ωραία μπανανόφλουδα πεπονόφλουδα. Desk caddy λέγονται κι αυτά. Γραφείο Η/Υ το λέμε εμείς, σωστά;

Μιλάω για πεπονόφλουδα, επειδή η εικόνα που βλέπω εγώ στο βίντεο έχει τόσο χαμηλή ανάλυση, που δεν βλέπω για ποιο αντικείμενο μιλάει. Γράφω ας πούμε "μολυβοθήκη", και ο θεατής μπορεί να βλέπει καθαρά στην εικόνα ότι δείχνουν ένα τέτοιο επιπλάκι. Το πιο άδικο κράξιμο για τους υποτιτλιστές είναι όταν λες, "Μα δεν έβλεπε την εικόνα όταν το έγραψε;" και η απάντηση να είναι "Όχι, δυστυχώς δεν έβλεπε".

Last edited:

nickel

Administrator
Staff member
Η Πυθία μπορεί να έλεγε κάτι σαν «βάση γραφείου», να τους αφήσει όλους να ψάχνονται και να αναρωτιόνται.

Cadmian

New member
Η κοινή λογική τα λέει γραφεία Η/Υ γιατί για γραφεία πρόκειται, αλλά διαφημίζονται σε καταλόγους ως έπιπλα Η/Υ - που παίζει να' ναι και μια καλή μέση λύση για το desk caddy.

Η ίδια λογική ονομάζει τις μολυβοθήκες της φωτογραφίας (αυτές με χώρο για άλλα πράγματα) ως σετ γραφείου, αλλά εγώ από μάρκετινγκ (μεταξύ άλλων) δεν ξέρω την τύφλα μου.