Das ist so fashionable und so trendy!

FunkSoulBrother

New member
Κι επειδή μόλις έστειλα σε άλλο νήμα ένα άρθρο πολιτικό και ψυχοπλακωτικό, ας ποστάρω και κάτι πιο ευχάριστο, να πάει καλά το Σάββατό μου.

Τα παρακάτω τα είχα σταχυολογήσει από the in.tv.duals, πρέπει να ήταν όλα από διάφορες κριτικές (θάψιμο χοντρό, δηλαδή) σε νήμα για τη σειρά Μια νύφη για τον γιο μου. Νομίζω ότι αυτά τα παιδιά, αν τους βγάλεις το αγγλικό πληκτρολόγιο, δεν θα μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

http://theintvduals.com

Κάνουμε μια μικρή διακοπή από τις λίστες της δεκαετίας, πιστέψτε με, αξίζει( not).

This is sick man. Rage in the cage, painus in your anus.

Εδώ μιλάμε για τύπους που στάνταρ μέχρι τα 24 έκαναν breast feeding.

Είναι στιλίστρια, δουλάρα, BFF

υπάρχει τύπος που βγαίνει με μπακουροσυμμορία 4 άντρες-1 γυναίκα και η γυναίκα της παρέας είναι η μάνα του, no kidding)

Οι υποψήφιοι γαμπροί, λοιπόν, είναι typical μπουρτζοκριάρια με μάτια κολεόπτερου που ουρλιάζουν ‘RETARD’,

μετράνε πέντε-έξι δικαστήρια για peepingtomism

Και το θέμα είναι ότι αν οι μαμάδες ήταν από ελληνική βερσιόν ‘Date My Mom’ με βύζο που αψηφά τη βαρύτητα και καλιφορνέζικη ρίζα θα έκανες και το incest joke σου.

Παίζει τάβλι μόνος του ένα μελαγχολικό βροχερό απόγευμα Κυριακής κοιτώντας με ένα ‘I’m so gonna cry right now’ τα πούλια(

( εντάξει, μετά έπαιζε με τη μάνα του, δεν είναι τόσο lowlife loser πια)

Pathetic γιοι που ψάχνουν νύφη και possessive μάνες που θα της περάσουν κόσκινο.

Το παλιό καλό terminally ill΄’από το βούρκο, με το βούρκο, για το βούρκο’ ελληνικό ριάλιτι της προχωρημένης αποσύνθεσης ξαναχτύπησε.

Enjoy the ride.

Eμείς από την πλευρά μας έχουμε την συνείδησή μας καθαρή, κοιμάστε ήσυχοι, κάναμε ότι μπορούσαμε, ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας. Μέχρι και σπεσιαλίστες στα trailer επιστρατεύσαμε, ολόκληρη ομάδα ειδικών εφέ (by the way thank you James Cameron, I own you one), για να μας δώσεις τι ρε Κριστόφ? Ένα στυλιστικό εφιάλτη των μιούζικαλ απωθημένων σου σε [...]
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Είναι αυτό το εμετικό είδος δημοσιογραφίας που απευθύνεται δήθεν στους νέους της εποχής μας, που μιλάνε φαρσί (λέμε, τώρα) τα αγγλικά. Το βρίσκεις επίσης σε διάφορα περιοδικά, όπου κάθε τρίτη λέξη είναι αγγλική.

Μ' έκανες να επισκεφτώ το εν λόγω μπλογκ, όπου διαπιστώνουμε ότι οι συντάκτες δεν γνωρίζουν τη θέση του ελληνικού ερωτηματικού στο πληκτρολόγιο, όσο για τις αγγλικούρες, δεν είναι απαραίτητο να είναι και ορθογραφημένες. Π.χ.
Φυσικά όλο αυτό το hipe είχε και τις αρνητικές συνέπειες.
Απ' ό,τι κατάλαβα, η απουσία πραγματικού πνεύματος αναπληρώνεται με τη χρήση μιας αγγλικής λέξης ή φράσης. Δηλαδή, αν γράψει, "Αυτοί οι τύποι μέχρι τα 24 τους βύζαιναν το γάλα της μάνας τους" ή κάτι τέτοιο, προφανώς δεν θεωρείται αρκετά πνευματώδες. Αν όμως πει "έκαναν breastfeeding", οι αναγνώστες θα αναφωνήσουν "Ουάου, ποιος είσαι, μεγάλε;" σαν τον χαζο-Τζίμη του Λαζόπουλου.



 

SBE

¥
Το καταπληκτικό είναι ότι το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό. Πριν μερικά χρόνια στη λουφτχάνσα μου έδωσαν κάτι περιοδικά, είπα να ξεκινήσω από το νεανικό- μόδας, με το σκεπτικό ότι τα άθλια γερμανικά μου θα φτάνουν μέχρι εκεί, και διαπίστωσα ότι όχι μόνο έφταναν αλλά ήταν περιττά. κάθε δεύτερη λέξη ήταν αγγλική. ή μάλλον, με εξαίρεση άρθρα και συνδέσμους, όλα ήταν στα αγγλικά. Das ist so fashionable und so trendy! Έτσι μιλάω κι εγώ φαρσί δεκαπέντε γλώσσες.
Πάντως το έχω παρατηρήσει το φαινόμενο σε ελληνικά μπλογκ, όχι μόνο νεανικά, και πάντα χωρίς λόγο.
 

Lina

¥
Βρίσκω έξυπνες τις ατάκες και αισθάνομαι αγαλλίαση για το μοντέρνο θάψιμο αυτής της υπερσυντηρητικής εκπομπής που σε αφήνει άναυδο, λες και βρισκόμαστε στα φίφτις.

Ως προς το γλωσσικό, εκτός από τους δημοσιογράφους, όλοι μας είμαστε ένοχοι λίγο-πολύ για το εν λόγω αμάρτημα στον προφορικό λόγο, αλλά και όταν γράφουμε χαλαρά, χωρίς το φόβο της γλωσσικής αστυνομίας. Οι νέοι ξέρουν καλύτερα αγγλικά από τους παλαιότερους και ένα μεγάλο μέρος της κουλτούρας τους, υψηλής ή ταπεινής, μιλάει αγγλικά. Υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείς διάσπαρτα αγγλικά στο λόγο σου, πέρα από το να προσπαθείς να εντυπωσιάσεις: κλείνεις το μάτι στο συνομιλητή/αναγνώστη σου παραπέμποντας σε κοινά σημεία αναφοράς, κάνεις μια δήλωση, όπως όταν φοράς σκουλαρίκι στη μύτη. Πολλοί βέβαια θα σε θεωρήσουν δήθεν.

Είναι κι αυτό ένα γλωσσικό φαινόμενο που συναντά και θα συναντά αντιστάσεις, αλλά έχει πολύ μεγάλη ισχύ. Είναι μάλιστα παλιό: ας θυμηθούμε ότι παλιότερα η άρχουσα τάξη είχε σχεδόν για μητρική της γλώσσα τη γαλλική. Διάβαζα κάποτε το ημερολόγιο της Π. Δέλτα. Οι διάλογοι που μετέφερε ήταν οι μισοί στα γαλλικά. Και πάλι το φαινόμενο ήταν διεθνές. Το διαπιστώνουμε διαβάζοντας την Άννα Καρένινα, φαρσί το γαλλικό η Άννα και ο Βρόνσκι και πολλές γαλλικές λέξεις και φράσεις διάσπαρτες στο λόγο.
 
Top