Επιχειρώντας εκεί μια απόδοση για τη φράση crowded Homeric pillar και μη γνωρίζοντας γιατί ήταν crowded, φρόντισα να μη μεταφράσω το επίθετο. Μη μου πείτε ότι δεν σας προβληματίζει η λέξη.
Όταν ανακάλυψα γιατί ήταν crowded ο στύλος, θυμήθηκα το συνωστισμό στην αποβάθρα της Σμύρνης, αλλά η απόδοση που σκέφτηκα δεν με ικανοποίησε 100%.
Σας συγκεντρώνω εδώ ό,τι καλό και καλούτσικο βρήκα στα αγγλοελληνικά λεξικά για αυτές τις χρήσεις του crowded και προσθέτω κάνα-δυο δικές μου αποδόσεις.
κοσμοβριθής
πολύκοσμος (αλημματογράφητη)
πολυάνθρωπος
υπερπλήρης
γεμάτος (κόσμο)
φίσκα
τίγκα στον κόσμο
πατείς με πατώ σε
Έχετε να κάνετε προσθήκες, να προτείνετε έξυπνες λύσεις; Τι θα λέγατε εσείς για τον στύλο (συγκείμενο εκεί).
Όταν ανακάλυψα γιατί ήταν crowded ο στύλος, θυμήθηκα το συνωστισμό στην αποβάθρα της Σμύρνης, αλλά η απόδοση που σκέφτηκα δεν με ικανοποίησε 100%.
Σας συγκεντρώνω εδώ ό,τι καλό και καλούτσικο βρήκα στα αγγλοελληνικά λεξικά για αυτές τις χρήσεις του crowded και προσθέτω κάνα-δυο δικές μου αποδόσεις.
κοσμοβριθής
πολύκοσμος (αλημματογράφητη)
πολυάνθρωπος
υπερπλήρης
γεμάτος (κόσμο)
φίσκα
τίγκα στον κόσμο
πατείς με πατώ σε
Έχετε να κάνετε προσθήκες, να προτείνετε έξυπνες λύσεις; Τι θα λέγατε εσείς για τον στύλο (συγκείμενο εκεί).