metafrasi banner

Boring situations (like watching paint dry)

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Για να δείξει πόσο ανιαρός είναι ένας ομιλητής, το κείμενό μου χρησιμοποιεί τη σύγκριση less appealing than watching paint dry on a hot and humid August day.

Ακόμη και η άμεση μετάφραση είναι επαρκώς γλαφυρή, αλλά προσπαθώ να σκεφτώ κάτι ανάλογο δικό μας και το μυαλό μου έχει κολλήσει (δεν βοηθάει βέβαια και η σημερινή ζέστη)... Ιδέες; Πλιζ;

Zazula

Administrator
Staff member
Ούτ' εγώ μπορώ να σκεφτώ κάτι υφιστάμενο που να λέμε σε ανάλογη περίπτωση, αλλά φυσικά μπορώ να σκεφτώ τι θα έλεγα εγώ σε μια τέτοια περίπτωση: Λιγότερο ελκυστικό απ' το να παρακολουθείς έναν σταλαγμίτη να σχηματίζεται στη μέση της Σαχάρας / απ' το να προσπαθείς να σκάσεις γάιδαρο πετώντας του παραγινωμένα σύκα στο κατακαλόκαιρο.

nickel

Administrator
Staff member
...πιο βαρετό από το να παρακολουθείς τρίχες να μεγαλώνουν... [Ας μην ξεχνάμε (α) ότι έχουμε λιτότητα και (β) ότι δεν χρειάζεται η μετάφραση να είναι πιο ανιαρή απ' αυτό που θέλουμε να πούμε.]

Zazula

Administrator
Staff member
[Ας μην ξεχνάμε ότι δεν χρειάζεται η μετάφραση να είναι πιο ανιαρή απ' αυτό που θέλουμε να πούμε.]
Η υπερβολή είναι η μαία της ακρότητας ακραίας κατανόησης. :p

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Η προσωρινή δική μου (να την προσθέσω στο Πάνθεον της Ανίας) μου φαίνεται λιγότερο ελκυστική και από το να καθίσω ένα αυγουστιάτικο καταμεσήμερο για να παρακολουθήσω ένα φρεσκοβαμμένο παγκάκι να στεγνώνει.

Δεν βάζεις ένα "λιγότερο ελκυστική κι από το να στηθώ στην τηλεόραση να παρακολουθήσω τη φιέστα του Ολυμπιακού για το νταμπλ" να τελειώνουμε; :) :) :)

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Τι στραβό κάναμε πάλι φέτος --εκτός από το να είμαστε τρεις κλάσεις καλύτεροι εννοώ; ;) Δεν φτάνει η τιμωρία με αυτά τα άθλια κατασκευάσματα που μας απένειμαν δίκην κυπέλλων;

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Is this the most boring experiment ever? Scientists watch drops of pitch form - and there have been eight in 75 years

• Experiment began in 1927 to prove pitch is a liquid
  • In 75 years, just EIGHT drops have fallen
  • The rate is slowing, and last drop fell 12 years ago
  • Current custodian has watched since 60s - but has missed all five drops that have fallen
  • Drop 'could' fall this year, but 2013 'is a better bet'

Read more: http://www.dailymail.co.uk/sciencet...drops-pitch-form--75-years.html#ixzz1uaQyuakk