metafrasi banner

Bonus Features

GeorgeA

Member
Γεια σας

Όταν ένα DVD συμπεριλαμβάνει αυτό πού λένε "Bonus Features" στο μενού, (που σε οδηγεί σε μια σελίδα που περιέχει επιπρόσθετο υλικό εκτός από το κυρίως φιλμ του DVD), μεταφράζεται συνήθως αυτό στα ελληνικά DVD και αν ναι πώς το λένε στα ελληνικά;

Στη "σελίδα" Bonus Features, συνήθως, βρίσκεις σποτάκια, συνεντεύξεις για το πώς γυρίστηκε η ταινία, σκηνές από παρόμοιες ταινίες κ.λπ.

Έψαξα στο διαδίκτυο άλλα δεν μπόρεσα να βρω κάποια μετάφραση. Όπου το βρήκα το είχαν αφήσει στα αγγλικά.

Σκέφτηκα τα εξής:
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΛΙΚΟ
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΛΙΚΟ – ΔΩΡΟ

daeman

Administrator
Staff member
...
Σε DVD έχω δει Bonus, Πρόσθετες Παροχές, Πρόσθετα, Επιπλέον Υλικό.
Προτιμώ το τριτοτέταρτο. Σχετικό νήμα: featurette.

Καλησπέρα, Γιώργο.

GeorgeA

Member
...
Σε DVD έχω δει Bonus, Πρόσθετες Παροχές, Πρόσθετα, Επιπλέον Υλικό.
Προτιμώ το τριτοτέταρτο. Σχετικό νήμα: featurette.

Καλησπέρα, Γιώργο.

Κοίταζα το ρολόι μου κι αναρωτιόμουν αν θα υπάρχει κανένας ξενύχτης για να μου απαντήσει. (Είναι περασμένες 4 μ.μ. εδώ άρα 2 π.μ. στην Ελλάδα). Και να η απάντησή σου! :)

Ευχαριστώ πολύ Daeman.

Είδα και τον συνδεσμο που μου έδωσες.

Μου αρέσει το επιπλέον υλικό πιο πολύ απ' όλα και στο μεταξύ έψαξα και στον Γούγλη και βρήκα πως έχει κι άλλους 11.400 οπαδούς.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάζομαι ξέρω ότι έχουν προ πολλού καταλήξει στο Πρόσθετες Παροχές. Ίσως να μην είναι το πιο πετυχημένο.

GeorgeA

Member
Σας ευχαριστώ πολύ.

Κατέληξα στο "επιπλέον υλικό" γιατί το βρήκα ευκολονόητο και ευκολόχρηστο καθώς και λίγο πιο καθιερωμένο από το "πρόσθετο υλικό".

επιπλέον υλικό: 15.100 φορές στο Γούγλη
πρόσθετο υλικό: 10.900 φορές στο Γούγλη

Αλεξάνδρα, ευχαριστώ πολύ.
Δεν μπορούσα να βρω πόσες φορές χρησιμοποιείται στο Γούγλη γιατί οι "πρόσθετες παροχές" χρησιμοποιούνται πάρα πολύ και για το "πρόσθετες παροχές εργαζομένων". Για τον ίδιο λόγο (λόγω της διπλής χρήσης του), προτίμησα το επιπλέον υλικό.