metafrasi banner

be in the thick of things

Alexandra

Super Moderator
Staff member
be in the thick of something
to be very involved at the busiest or most active stage of a situation or activity
A fierce debate ensued and he found himself in the thick of it. I can't talk right now - I'm in the thick of things.
When you're in the thick of the action, you don't always have time to think.

Έχουμε κάποια παρόμοια ιδιωματική έκφραση;

Βρέθηκε στη δίνη (ανάλογα με το περικείμενο βέβαια). Αυτό δεν είναι στο πρώτο παράδειγμα; Ή δεν κατάλαβα καλά.

crystal

Moderator
Υπάρχει και το "μες στην τούρλα του Σαββάτου", που είναι όμως πιο γενικό.

Για κάποιες χρήσεις: είμαι χωμένος μέχρι τα μπούνια / ώς τον λαιμό
When you're in the thick of the action: Στο αποκορύφωμα/ στο φόρτε
Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα...

nickel

Administrator
Staff member
Και ένα απλό «στο κέντρο» (στο κέντρο της δράσης, στο κέντρο της διαμάχης).

Νομίζω ότι η απόδοση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα εκάστοτε συμφραζόμενα. Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω από τον ορισμό πού πέφτει το βάρος: στο ότι είσαι στην καρδιά των γεγονότων/εξελίξεων ή στο ότι πολύ απλά πνίγεσαι;

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Εγώ νόμιζα ότι είναι το πρώτο, δηλαδή ότι είσαι χωμένος μέχρι τον λαιμό στα γεγονότα.

Κάτι που σκέφτομαι από χθες αλλά το ποστάρω τώρα.

Χωμένος όχι μόνο στα γεγονότα, αλλά και μέσα στα κακά (για να το θέσω πιο ευγενικά μη με πάρετε και για ασόβαρο!) :p

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Στα σκατά εννοείς, ε; Όπως το είπε ο κ. Στρος-Καν...

SBE

¥
Τι μου θύμησε...
The Thick of It is a British comedy television series that satirises the inner workings of modern British government. It was first broadcast on BBC Four in 2005 [...] The series has been described as the 21st century's answer to Yes Minister, highlighting the struggles of the media and spin doctors against civil servants. [...]