metafrasi banner

air dryer = ξηραντήρας αέρα

Palavra

Mod Almighty
Staff member
A compressed air dryer is a device for removing water vapor from compressed air. Compressed air dryers are commonly found in a wide range of industrial and commercial facilities.

http://en.wikipedia.org/wiki/Air_dryer

Βρίσκω στην IATE «αποξηραντήρας αέρα» και «στεγνωτήρας», αλλά επειδή δεν έχω ιδέα αν είναι σωστό αυτό, είπα να ρωτήσω κι εσάς :)

Συγκεκριμένα, έχω να μεταφράσω τον όρο «air dryer» σε σχέση με το σύστημα πέδησης οχήματος (με ποιον τρόπο δεν ξέρω, μάλλον το κάνουν οι νεράιδες).

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Νομίζω ότι λέγεται ξηραντήρας. Δεν ξέρω αν πρόκειται για το ίδιο πράγμα, πάντως.

Εδώ λέει:
Σύστημα πέδησης: MAN BrakeMatic® (ηλεκτρονικό με ABS, ASR) Δισκόφρενα στον μπροστινό και πίσω άξονα θερμαινόμενος ξηραντήρας αέρα.

Zazula

Administrator
Staff member
Η Αλεξάνδρα έχει δίκιο. Αντιγράφω από το βιβλίο Τεχνολογία Αυτοκινήτου (τόμος 3): Δίκυκλα, Φορτηγά & Βαρέα Οχήματα, 2η έκδοση​ (Ευρωπαϊκές Τεχνολογικές Εκδόσεις, Αθήνα, 2000), σελ. 380:
O συμπιεστής αναρροφά μέσω ενός φίλτρου αέρα από το περιβάλλον, τον συμπιέζει και τον αποστέλλει στον ξηραντήρα αέρα μέσω ρυθμιστή πίεσης [...]. Ο ξηραντήρας αέρα καθαρίζει με ένα φίλτρο τον συμπιεσμένο αέρα και αφαιρεί από αυτόν τους υδρατμούς.
Υπάρχουν, εννοείται, δεκάδες ακόμη αναφορές στον ξηραντήρα από το σημείο αυτό τού βιβλίου κι έπειτα.