metafrasi banner

100mA drain

eleftheria

New member
Up to 5.000h in wireless mouse based on 100mA drain and 300 charge/discharge cycles.

Ξέρει κανείς τι σημαίνει το 100mA drain; Πρόκειται για μπαταρίες. Δεν ξέρω κάτι άλλο. Μου ζήτησαν βοήθεια κι εγώ ζητάω από σας!

Ευχαριστώ

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Εννοεί ότι το συγκεκριμένο mouse τραβάει από την μπαταρία ρεύμα 100mA, δηλαδή 100 μιλιαμπέρ. Το πώς αποδίδεται στα ελληνικά, ίσως πρέπει να μας το πει κάποιος πιο ειδικός. Πιθανόν "κατανάλωση".

eleftheria

New member
Αφού μου ζήτησαν βοήθεια, μου...συμπλήρωσαν το h και τώρα μου λένε: "Εντάξει, δεν πειράζει"! Συγγνώμη που σας κούρασα. Παρόλα αυτά, θα ήθελα να μάθω την απάντηση. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

nickel

Administrator
Staff member
«Μιλιαμπέρ ανά ώρα»; (Δεν αλλάζουν κανονικά τα σύμβολα.)

Η «απορροή» έχει ελετοϊκή προέλευση.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Σε (μιλι)αμπερώρια δίνεται η χωρητικότητα της μπαταρίας. Άρα, αυτή πρέπει να είναι η σωστή απόδοση του drain. Επειδή έχουμε συνηθίσει χωρητικότητα=capacity (και μάλιστα στα ηλεκτρικά), στην πράξη θα βρεις εκροή, απορροή, κατανάλωση, διάφορα.

@nickel: το «αμπέρ ανά ώρα» θα ήταν Α/h εδώ είναι Αh (πόσα αμπέρ επί πόσες ώρες).

eleftheria

New member
ευχαριστώ από βάθους καρδίας!!!!!! Κι ας μου είπαν ότι πρέπει να το κοιτάξω αυτό...που επιμένω σώνει και καλά να βρω απάντηση!

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ας προσθέσω κι αυτό εδώ, από μια διπλωματική εργασία:

3.2 Βασικά στοιχεία μπαταριών

3.2.1 Χωρητικότητα μπαταρίας-Αμπερώρια (Ampere-Hour)

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά μιας μπαταρίας είναι η χωρητικότητά της, η οποία μετράται σε αμπερώρια. Τα αμπερώρια είναι η ποσότητα του σταθερού ρεύματος που μπορεί να παρέχει μία πλήρως φορτισμένη μπαταρία για 20 ώρες στους 26ºC χωρίς η τάση των κελιών να πέσει κάτω από ένα προκαθορισμένο κατώτατο όριο. Για παράδειγμα, εάν μία μπαταρία 12V εκφορτίζεται για 20 ώρες, με ρυθμό 4 ampere, πριν η τάση της πέσει στα 10.5V, τότε αυτή η μπαταρία χαρακτηρίζεται με 80 αμπερώρια. Μία μπαταρία 100 ΑΗ μπορεί να παρέχει 1 ampere για 100 ώρες ή 10 amperes για 10 ώρες.