Στο διαδίκτυο με ενοχλεί ελαφρά όταν - όπως ειπώθηκε ήδη - βγαίνουν τα τονισμένα σε διαφορετική γραμματοσειρά (πράγμα που γίνεται π.χ. εδώ στο φόρουμ). Αν είναι η γραμματοσειρά ίδια, το κείμενο για μένα ρέει το ίδιο άνετα σε πολυτονικό και μονοτονικό.
Σαφώς και σκέφτομαι ότι αυτός που το χρησιμοποιεί έχει κάποιο λόγο να το κάνει, διαφορετικά δεν θα έμπαινε στη διαδικασία. Κάποιο ιδεολογικό θέμα, κατά πάσα πιθανότητα. Τώρα αν είναι εθνικιστής ή όχι, με την καλή ή την κακή έννοια, δεν μπορώ να το πω αν δεν τον γνωρίσω.
Ναι, παρατηρώ λάθη, όπως κάνω και με το μονοτονικό άλλωστε.
Συμπαθώ το πολυτονικό περισσότερο, υποθέτω επειδή μ' αυτό μεγάλωσα. Ήμουν νομίζω Α' λυκείου όταν καταργήθηκε. Στις πανελληνιο-πανελλαδικές εξετάσεις έγραψα πολυτονικό (κι ο καθηγητής με πήρε παραμάζωμα ότι θα με κόψουν στην έκθεση, αλλά μάλλον έπεσα σε εθνικόφρονες διορθωτές και πήρα 19). Ακόμη και τώρα, όταν γράφω με το χέρι βάζω τόνους και πνεύματα, διαφορετικά το κείμενο μου φαίνεται "γυμνό". Ωστόσο δεν είμαι υπέρ της χρήσης του, δεν βλέπω να έχει κανένα πρακτικό πλεονέκτημα ούτε βλέπω κανένα λόγο να το διαιωνίζουμε μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιήθηκε για Χ αιώνες, όσο μεγάλο κι αν είναι το Χ.
Νομίζω ότι οι περισσότεροι από μας που μεγαλώσαμε με πολυτονικό απλώς το έχουμε συνηθίσει και μας χτυπάει "κάπως" το μονοτονικό, και ντύνουμε αυτό μας το συναίσθημα με κάποιο ιδεολόγημα ή κάποια επιστημονικοφανή επιχειρήματα για να στηρίξουμε την συνεχιζόμενη χρήση του. Εγώ πάντως όταν το χρησιμοποιώ, το κάνω καθαρά και μόνο επειδή γουστάρω και σ' όποιον αρέσω. Προφανώς, στη δουλειά μου δεν το χρησιμοποιώ, αλλά στην ιδιωτική μου ζωή, ακόμη και στο διαδίκτυο αν θέλω, γιατί όχι;