metafrasi banner

το φλασάκι, το στικάκι και το USB

Δεν ξέρω γιατί αυτό το επιχείρημα τεχνολογικού αναλφαβηισμού πέραν μιας ηλικίας μάς ακούγεται λογικό μόνο στην Ελλάδα. Για να μην παρεξηγούμαστε, δεν ξέρω αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι όντως τεχνολογικά αναλφάβητος, αλλά έτσι όπως το θέτετε είναι σαν να λέτε ότι δικαιολογείται ένας μορφωμένος άνθρωπος του οποίου η δουλειά είναι σοβαρότατο λειτούργημα να μην γνωρίζει από τεχνολογία, λόγω ηλικίας.
 
Αμάν βρε Ελληγενή! Είπα ότι κι εγώ USB το λέω στον προφορικό λόγο (και ότι είμαι μάλλον και νεότερος του προέδρου), και δύο συμφώνησαν μαζί μου, οπότε αναρωτήθηκα αν συμφώνησαν με τη δήλωση ή με την παρένθεση. Μα πρέπει να βάζουμε παντού φατσούλες;!
 

Zazula

Administrator
Staff member
Hellegennes: :p
 
Μόνο που το άρθρο δεν λέει πού ήταν κρυμμένο το στικάκι πριν το "ανακαλύψει" ο Ντοβ Μόραν:
Το 1989, ο Moran ίδρυσε την M –Systems, την εταιρεία που ανακάλυψε το USB Flash Drive (DiskonKey) (στικάκι) και το Flash Disk (DiskonChip) καθώς και άλλες καινοτόμες συσκευές αποθήκευσης στοιχείων.
 

nickel

Administrator
Staff member
Πριν εμφανιστεί ο συνήγορος όλων αυτών των αναξιοπαθούντων (ο Ζάζουλας, ντε), θα αναφέρω την καταγραφή της σημασίας από το Χρηστικό με «καταχρ.»:

5. (καταχρ.) εφευρίσκω: Ο επιστήμονας που ανακάλυψε την πενικιλίνη.

Βέβαια, το παράδειγμα δεν είναι το καλύτερο για την περίπτωση μια και στην πενικιλίνη έχουμε ανακάλυψη / discovery.

Νομίζω πάντως ότι θα το βρίσκουμε συχνά το ανακαλύπτω στη θέση του εφευρίσκω εξαιτίας του προβλήματος κλίσης του δεύτερου.
 
Top