τα 60s

m_a_a_

Well-known member
Στα μέσα των τριάντα
έχει ένα «ά»…

Συμβολίζει το ελαφρύ τσίμπημα που νιώθει η ψυχούλα σου όταν συνειδητοποιείς ότι η ηλικία σου διαιρείται πέντε φορές με το εφτά…

LinguaClash

Active member
Νομίζω αν είναι να πάμε διά αυτής της οδού θα ήταν προτιμότερο το 'τα μέσα της τρίτης δεκαετίας της ζωής της' αλλά είναι λίγο σιδηρόδρομος οπότε εξαρτάται από το κείμενο

m_a_a_

Well-known member
Να μην πάμε, λέω εγώ (στα σοβαρά αυτήν τη φορά), γιατί ενώ υποτίθεται, δυνητικά έστω, ότι καταφεύγουμε σ' έναν τέτοιο σιδηρόδρομο για να αποδώσουμε αυτή την… «περιπουδιά»… του αγγλικού her mid-thirties, στην προκειμένη, θα είχαμε καταφέρει το ακριβώς αντίθετο… Εμένα, τουλάχιστον, προσωπικά, το…
τα μέσα της τρίτης δεκαετίας της ζωής της
…πέρα από το ακαλαίσθητο εκτόπισμά του, μου ακούγεται σαν πιο στενός κορσές στην έννοια «35 ετών» απ' ό,τι το…
γύρω στα τριάντα πέντε
ή το κάπου τριανταπέντε, ή το (αδόκιμο ίσως μεν, χρησιμοποιούμενο δε) συν πλην τριανταπέντε, ή το τριανταφεύγα με σαράντα παρά
ή, αν σώνει και ντε θέλουμε σιδηρόδρομους το «τριαπέντε, τώρα τα [κοντο]ζύγωνε για τα 'χε [καλο]πατημένα, θα σε γελάσω…»
:-)

SBE

¥
Πρώτα πρώτα, η ηλικία από 31-40 είναι η τέταρτη κι όχι η τρίτη δεκαετία της ζωής.
Επίσης, στα μέσα των 30 σημαίνει 30 ετών και έξι μηνών, έκλεισε τα 30 και πάει στα 31.

cougr

¥
Πρώτα πρώτα, η ηλικία από 31-40 είναι η τέταρτη κι όχι η τρίτη δεκαετία της ζωής
1741503522322.png

Η LinguaClash είχε το παραπάνω στο μυαλό της όταν έγραψε "τρίτη δεκαετία".😊