ταμείο εταιρείας

Το υπ' αριθμόν 2 ποστ αμέσως μετά την ερώτηση που έγινε από την ερωτούσα:

Για τι ποσά μιλάμε; Υπάρχει και το petty cash till για τα μικροποσά.

Δόθηκε όμως και εναλλακτική που να καλύπτει και την άλλη πιθανή εκδοχή. :)

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Σχετικά με το ταμείο και για να επανέλθω, με αυτό συνδέεται το βιβλίο ταμείου, που το βρήκα cash book ή cash journal, και στο οποίο καταχωρούνται διάφορες κινήσεις που αφορούν τις εταιρικές υποθέσεις (πληρωμές προμηθευτών, αναλήψεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς κτλ).

Zazula

Administrator
Staff member
Πολύ πονεμένη ιστορία το ταμείο τής εταιρείας... Αποτελεί παραδοσιακά τον πρώτο στόχο κάθε φορολογικού ελέγχου στις εταιρείες, διότι είναι αυτό που κακοπαθαίνει περισσότερο από τα διάφορα μαγειρέματα κι αυτό που αποκαλύπτει πολλές ατασθαλίες. Κατ' ουσίαν όταν λέμε λογιστικό ταμείο εννοούμε τον Λογαριασμό 38.00 "Ταμείο" στο ΓΛΣ: www.taxheaven.gr/laws/circular/view/circular/5006/print/word. Palavra, αν έχεις το ΓΛΣ στα αγγλικά βρες πώς αποδίδεται ο λογαριασμός 38.00 κι αυτομάτως έχεις την απάντησή σου — αυτό είναι το ταμείο μιας εταιρείας. Ο έλεγχος συγκρίνει αυτό το λογιστικό ταμείο (που μπορεί να ανέρχεται ακόμη και σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αν και κάτι τέτοιο δεν θα ήταν σώφρον) με το πραγματικό ταμείο, σύμφωνα με το Άρθρο 28 τής ΥΠ.ΟΙΚ.1018145/1103/ΔΕ-Α΄/ΠΟΛ.1027/22-02-2005 (http://www.de9.gr/de9-gr/pol_05_1027.htm). Το σχετικό πρωτόκολλο καταμέτρησης ταμείου βρίσκεται στο τέλος τής ΠΟΛ.

nickel

Administrator
Staff member
Αυτός που λες είναι (νομίζω) ο λεγόμενος cash on hand (account). Για το αν μας κάνει σ' αυτή την περίπτωση, δεν έχω ιδέα.

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Ο εφιάλτης (σας) ξαναχτυπά:

Οι μέτοχοι που επιθυμούν να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση, οφείλουν να καταθέσουν τους τίτλους των μετοχών τους στο Ταμείο της Εταιρίας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

:inno::rolleyes::cheek:

Προς το παρόν, θα βάλω Company's Offices, και αναμένω στο ποντίκι μου :)