κυβισμός (αυτοκινήτου)

Zazula

Administrator
Staff member
Το «εξακύλινδρος κινητήρας» είναι υπερώνυμο (περιλαμβάνει τα μοτέρ inline-6, slant-6, boxer-6 και V6). Στη δική σου χρήση δεν χρειάζεσαι καθόλου την εξειδικευμένη τεχνική ορολογία, οπότε προσωπικά θα έλεγα «στην εξακύλινδρη Ντοτζ Νταρτ μου».

dolphink

New member
Το «εξακύλινδρος κινητήρας» είναι υπερώνυμο (περιλαμβάνει τα μοτέρ inline-6, slant-6, boxer-6 και V6). Στη δική σου χρήση δεν χρειάζεσαι καθόλου την εξειδικευμένη τεχνική ορολογία, οπότε προσωπικά θα έλεγα «στην εξακύλινδρη Ντοτζ Νταρτ μου».

Ευχαριστώ πολύ Ζαζ. :)

Zazula

Administrator
Staff member
Έχω μια πρόταση που λέει: I loaded my stereo and clothes into my 1964 Dodge Dart slant-six and took off.
Προσωπικά θα έλεγα «στην εξακύλινδρη Ντοτζ Νταρτ μου».
Α, να μην το ξεχάσω: Ανάλογα με το έτος κατά το οποίο διαδραματίζεται το συγκεκριμένο περιστατικό, και το «1964» μεταφέρει ή όχι πληροφορία που πρέπει να μεταφραστεί:
  • Αν είμαστε στα 1964: «στην ολοκαίνουργια εξακύλινδρη Ντοτζ Νταρτ μου».
  • Αν είμαστε στα 1968: «στην εξακύλινδρη Ντοτζ Νταρτ μου».
  • Αν είμαστε στα 1976: «στην παλιούτσικη εξακύλινδρη Ντοτζ Νταρτ μου».
  • Αν είμαστε στα 2002: «στην κλασική εξακύλινδρη Ντοτζ Νταρτ μου».

dolphink

New member
... Ανάλογα με το έτος κατά το οποίο διαδραματίζεται το συγκεκριμένο περιστατικό, και το «1964» μεταφέρει ή όχι πληροφορία που πρέπει να μεταφραστεί:
  • Αν είμαστε στα 1964: «στην ολοκαίνουργια εξακύλινδρη Ντοτζ Νταρτ μου».
  • Αν είμαστε στα 1968: «στην εξακύλινδρη Ντοτζ Νταρτ μου».
  • Αν είμαστε στα 1976: «στην παλιούτσικη εξακύλινδρη Ντοτζ Νταρτ μου».
  • Αν είμαστε στα 2002: «στην κλασική εξακύλινδρη Ντοτζ Νταρτ μου».

Δυστυχώς δεν αναφέρεται η χρονολογία που συνέβη το περιστατικό, οπότε θα προτιμήσω τη δεύτερη επιλογή. Άλλωστε ο τύπος ήταν εντελώς άφραγκος... πού λεφτά για ολοκαίνουρια Ντοτζ ;).

Ευχαριστώ πολύ, όμως για τις διευκρινήσεις :clap: