δυσανάγνωστη γνωμάτευση

m_a_a_

Active member
Μετά από παρότρυνση του D. Harvatis στο Proz, ανεβάζω ένα σκρίνσοτ από ένα χειρόγραφο που με παιδεύει...
Πριν το "βλεφαριδικής" τι στο καλό λέει;
dysanagnosta.png

( Το κατάφερα άραγε τώρα το attach; )

daeman

Administrator
Staff member
...
Με κάθε επιφύλαξη, κάτι σαν «παρουσία αέρα στα μαλακά μόρια της ΔΕ παρειάς» νομίζω πως βλέπω, με το «ΔΕ» για «δεξιάς» όπως το γράφει παρακάτω, αλλά για την παρειά δεν είμαι καθόλου βέβαιος. Μήπως έχεις μεγαλύτερη εικόνα, μπας και φωτιστούμε περισσότερο;

Ιατρού λόγε γεγραμμένε ανίκατε μάχαν, ός εν μαλακαίς παρειαίς νεάνιδος εννυχεύεις, φοιτάς δ' υπερπρόζιος εν τ' μεταφρασταίς αυλαίς...

"Ιατρέ, τί νύ σ᾽ ὧδε μεθήμονα γείνατο μήτηρ;
γράμματα μέν τοι κεῖται ἀκηδέα σιγαλόεντα..."

Νομίζω ότι γράφει (τρόπος του λέγειν): της ΔΕ παρειακής βλεφαριδικής χώρας.

παρειακή χώρα υπάρχει στην ιατρική ορολογία

pontios

Well-known member
Νομίζω...
Στην αρχή βλέπω μια σύνθετη λέξη με "οφθαλμό" ή "οφθαλμικο" που τελειώνει με "γένεση" ή "γένης" ή "ογκογενης" (ξέρω, δεν υπάρχει αυτή η λέξη) ;
Βλέπω και "έντονο οίδημα" αμέσως παρακάτω.

Perhaps it's a diagnosis of an orbital pseudotumour (whatever that is)?

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα. Όπως το λέει ο sarant: παρουσία αέρα στα μαλακά μόρια της Δε παρειακής, βλεφαριδικής χώρας. Cheek area, buccal area.

pontios

Well-known member
"Πάντως, στην αρχή η (σύνθετη) λέξη αμέσως μετά από την πρώτη λέξη, "Αρ", (αριστερό; ) νομίζω αρχίζει με "οφθαλμό" ή "οφθαλμικό" .... και δυο λέξεις παρακάτω έχουμε την λέξη "οίδημα"(quite clearly). Πρόκειται για οίδημα γύρω από το επηρεασμένο αριστερό μάτι - αυτό το συμπέρασμα έβγαλα. These are key words - that no one else has commented on (and I find that surprising)?
It's a swelling around (and perhaps including) the eye!
Είμαστε σύμφωνοι (μπορεί και να τις φαντάστηκα - αυτές τις λέξεις) ; :)

periorbital swelling (including the cheek/buccal/malar area)?

m_a_a_

Active member
...ΑΡ οφθαλμικού κόγχου. (τελεία)
και ξεκινάει το "Έντονο οίδημα..."
Ευχαριστώ τα μάλα για το παρειακής.