metafrasi banner

αρ, ακρ, στρέμματα και ντόνουμ

Εμένα δεν θα με ξένιζε, αλλά θα ήθελα δίπλα και τη σημείωση που λέει η Αλεξάνδρα.
Εσύ αφενός δεν είσαι ο μέσος αναγνώστης (ήθελες να το ακούσεις, μού φαίνεται :)) αφετέρου δεν βλέπω γιατί να κρατήσω τα εκτάρια και να προσθέσω υποσημείωση αντί να τα μετατρέψω (εκτός εάν -λέμε τώρα- ήθελε ο πελάτης να αναφέρονται τα εκτάρια σώνει και καλά).
 

nickel

Administrator
Staff member
Μα τα εκτάρια έχουν μια μαγευτική ξενική εσάνς (είπε ο μέσος αναγνώστης).


Αυτό που είπε ο κύριος από πάνω.
«Ο κύριος από πίσω» εννοείς.
 

daeman

Administrator
Staff member
Να τα μετατρέψω σε τετραγωνικά μέτρα δεν παίζει, γιατί το κείμενό μου μιλάει για αριθμό σαυρών ανά εκτάριο (οπότε θα μου βγει δεκαδικός) και για κάτι εκατομμύρια εκτάρια ως έκταση της παγκόσμιας καλλιέργειας ελαιόδεντρων (οπότε θα βγουν κάτι τρισεκατομμύρια τ.μ.).
...

Δεν θα με ξένιζε, αφού το εκτάριο είναι αρκετά γνωστό. Από την άλλη, δεν νομίζω να αντιλαμβάνονται άμεσα πολλοί την έκτασή του. Πάντως —αν δεν με βόλευαν αριθμητικά τα στρέμματα που είναι τα πιο κατανοητά από τον μέσο αναγνώστη, νομίζω— μπορεί να τα έκανα τετραγωνικά χιλιόμετρα (1 τ.χλμ. = 100 εκτάρια = 1000 στρέμματα = 1.000.000 τ.μ.) που είναι στάνταρ πολλαπλάσιο της βασικής μονάδας μέτρησης επιφάνειας στο μετρικό σύστημα και συνηθίζονται για τέτοιες μετρήσεις μεγάλων εκτάσεων.
 
Εγώ είμαι με αυτόν τον κύριο (τον από πάνω, ή τον από πίσω αν είστε 25άρηδες) :-)
 
Top