Με κάποια καθυστέρηση είδα την πρόσκληση που μου απευθύνει η αγαπητή Leximaniac και είπα να απαντήσω αλλά δεν είχα το βιβλίο πρόχειρο, μετά δεν μπορούσα επειδή δεν εγκρίθηκε η αίτησή μου (*), ύστερα ήταν σαββατοκύριακο, τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.
Λοιπόν, κι εγώ συμφωνώ ότι είναι πολύ καλή δουλειά, ιδιαίτερα χρήσιμη για σχολεία, αν το πάρει στα χέρια του ένας δάσκαλος με μεράκι. Μου θυμίζει εκείνα τα παιδικά βιβλία "Γελάστε 8192 φορές" όπου έφτιαχνες φιγούρες με άλλο κεφάλι, άλλο κορμό και άλλα πόδια. Εδώ, φτιάχνεις λέξεις.
Παίνεψα το βιβλίο γιατί δεν είναι ρυθμιστικό -π.χ. δεν επιμένει στο "*διδιάστατος" αλλά αναρωτήθηκα για ποιο λόγο λείπουν ορισμένα πρώτα και δεύτερα συνθετικά από τον κατάλογο. Κυρίως ελλείψεις βρήκα στα β' συνθετικά, που είναι και τα πιο δύσκολα. Π.χ. βρήκα ότι έλειπαν αφενός ορισμένα κοινότατα, που ίσως δεν μπήκαν λογω κάποιου κριτηρίου, π.χ. -ίλα, -δόρος, -ίδικο, -έικο (αίικο αν επιμένετε), καθώς και μερικά λόγια συνθετικά όπως -βόρος, -τραφής.
Τέλος, κάποιες "προτεινόμενες" λέξεις πρέπει να διαλεχτούν καλύτερα -υπάρχει βέβαια λέξη "τρισκότεινος", αλλά εγώ θα έβαζα την κοινότερη "θεοσκότεινος" (το κατασκότεινος ήδη δινόταν).
Και να ζητήσω συγνώμη που εμφανίζομαι με τη συχνότητα εκείνου του κομήτη, αλλά έχει πέσει ένα έκτακτο έργο.
(*) Η αίτηση να αποκτήσει 36 ώρες η μέρα. Ήδη έχω καταφέρει να τη φτάσω στις 27-28, αλλά παραπάνω δυσκολεύομαι.