Υπογραφές για να μην κλείσει το ΕΚΕΜΕΛ

FunkSoulBrother

New member
Φίλε Nickel, εξαιρετικά τα λινκ που παραθέτεις και έχοντας διαβάσει τα σχετικά κείμενα, πρέπει να πω ότι βγαίνω σοφότερος, με την έννοια ότι τώρα ξέρω ότι δεν ξέρω αρκετά.
(Όχι ότι αυτό με εμποδίζει να έχω άποψη.)

Να σχολιάσω μόνο το παρακάτω:

(Από τον Παππά αντιγράφω:
Καλό θα ήταν λοιπόν, πριν κανείς επιχειρηματολογεί για τέτοιου είδους σύνθετα και λεπταίσθητα (πιστέψτε με) ζητήματα, όπως είναι αυτό του ΕΚΕΜΕΛ, να φροντίζει να μάθει καλύτερα «τι παίζεται» και ποια είναι τα πραγματικά διακυβεύματα. Πώς θα σας φαινόταν, ας πούμε, αν μαθαίνατε ότι πίσω από όλα αυτά τα «λογιστικά» και τα «περιδιαγραμμάτου» κρύβεται μια απλή περίπτωση εμπαθούς εκδίκησης και εκδικητικής εμπάθειας;
Να και το παρασκήνιο!)

Αν αυτά είναι κρίσιμα στοιχεία για το διάλογο πάνω στο θέμα, ίσως θα έπρεπε να τα έχει παραθέσει, και όχι να τα αφήνει να αιωρούνται, απευθυνόμενα σε ένα μικρό κύκλο μυημένων. Στο κάτω-κάτω, τόσος κόσμος που υπέγραψε το κείμενο συμπαράστασης στο ΕΚΕΜΕΛ, θα έπρεπε να τα έχει υπ' όψιν του.

Εκτίμησα επίσης το κείμενο της Κατερίνας Σχινά στην Καθημερινή, η οποία μπήκε σε πρακτικές λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει το ΕΚΕΜΕΛ με μειωμένο προϋπολογισμό. Δεν ξέρω αν είναι εφικτά όσα λέει, όμως πρέπει να βλέπουμε πια ρεαλιστικά την πραγματικότητα. Μακάρι να ζούσαμε στις αλλοτινές εποχές με τις άφθονες (ελέω δανείων) χρηματοδοτήσεις, όμως τώρα θα πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στην Κική και στην Κοκό, ανάμεσα στη χρηματοδότηση της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης και του ΕΚΕΜΕΛ.
 
Top