Το σπιτικό φαγητό

http://www.enikos.gr/specials/65315,To_mhnyma_toy_Tsaknh__sthn_Papaxrhstoy.html

Παίρνω το θάρρος και βάζω ένα άρθρο σχετικό με αυτό που συζητάτε, όπως έκαναν και άλλοι Λεξιλόγοι παραπάνω. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. :)

Προς Παλάβρα: Τι σχέση έχει το να συναγωνιστεί μαζί τους με το σχόλιό σου "να τη φάνε στη μάπα;" Από τους πόρους του δέρματός της βγαίνει ο ρατσισμός ή μήπως έχει σβάστικες και συνθήματα σε τατουάζ;
Δεν θέλω να ανοίξω μέτωπο αλλά επειδή σε παρακολουθώ και σε διαβάζω πάντα, ό,τι και να γράφεις, θα ήθελα να μου εξηγήσεις το παραπάνω σχόλιό σου. Ευχαριστώ πολύ! :)
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Αλλά πάλι, μια χαρά βρίσκω την πρόταση της Owens. [...] "let her room with African competitors", δηλαδή να της βάλουν για συγκάτοικο στο δωμάτιό της κάποια συναθλήτριά της από την Αφρική.

Και τι φταίει η συναθλήτριά της από την Αφρική να τη φάει στη μάπα;

Σε συνέχεια του σχολίου της Owens, που παραθέτει παραπάνω η Αλεξάνδρα. Το θεωρώ εντελώς άστοχο - όχι την αναφορά της Αλεξάνδρας, ή την παράθεση του Νίκελ, αλλά την πρόταση του να βάλουν την Παπαχρήστου να μένει με Αφρικανές συναθλήτριές της. Τι είναι δηλαδή οι Αφρικανές, εργαλείο επιμόρφωσης του Έλληνα ρατσιστή;

Make her remove the tweet, bring her to the Olympics and let her room with African competitors. If she is truly a racist, then I can think of no more fitting punishment than to eat, sleep and compete alongside a group of people she finds herself superior to. If she's not, then she will feel the full brunt of her insensitive comments with what I will imagine will be 24 hours worth of apologies.



Σχετικά με τον Τσακνή, έλεγα σε μια ιδιωτική συζήτηση το παρακάτω:

Ποιοι; Αυτοί οι ίδιοι που εξαπολύουν καθημερινά πογκρόμ διώξεων και συλλήψεων αδιακρίτως; Αυτοί που φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για να μαντρώσουν την ανθρώπινη δυστυχία; Αυτοί που ανέχονται τους ξυλοδαρμούς και τα μαχαιρώματα των αλλοδαπών και καλλιεργούν το μίσος στη διαφορετικότητα; Έτσι είναι μάτια μου.​

Κατ' αρχάς, μια γυναίκα 23 χρονών δεν είναι «παιδί», όπως λέει ο Τσακνής, αλλά ενήλικας, που θα ήταν καλό να ξέρει ότι οι πράξεις της έχουν και συνέπειες. Δεύτερον, το ότι υπάρχει εν γένει το παραπάνω πρόβλημα που περιγράφει ο Τσακνής, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί η αθλήτρια. Άσε που τις συλλήψεις κτλ τις κάνει η αστυνομία, όχι η ΕΟΕ - τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Μέχρι δηλαδή να λύσουμε το μεταναστευτικό και τα προβλήματα στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., ας λέει ο καθένας ό,τι θέλει ατιμώρητος;

Για το θέμα, διάβασα και αυτό, που κατά τη γνώμη μου πάντα συνοψίζει ωραία το θέμα: Η Βούλα Παπαχρήστου Και Ο Ελληνικός Διάλογος
 
Και να προσθέσω: τα κόμματα τα ανέφερα γιατί κατά βάθος είμαι της συνωμοσιολογίας, κι ας κοροιδέυω τους συνωμοσιολόγους :lol:
Ποιος επομένως θα κάνει ριτουίτ με άγριο σχόλιο;
  • Κάποιος που θαυμάζει την αθλήτρια και γι'αυτό τη διαβάζει και του φάνηκε κρύο το αστείο και ξαφνικά το ίνδαλμά του γκρεμίστηκε και αποφάσισε να προωθήσει το μήνυμά της με εμπρηστικό σχόλιο;
  • Κάποιος που της την είχε στημένη λόγω των πολιτικών της απόψεων (για τις οποίες δεν μπορεί κανείς να της κάνει τίποτα) και περίμενε τη στιγμή που θα έκανε αυτή ένα σχόλιο που θα προσφερόταν για αγανάκτηση, ριτουίτ με εμπρηστικό σχολιασμό κλπ κλπ;
  • Κάποιος που ούτε την ξέρει, ούτε τον ενδιαφέρει αλλά βρέθηκε (παρόλο που δεν ενδιαφέρεται) να είναι στο τουίτερ της και που ενώ δεν τη διαβάζει ποτέ, κατά σατανική σύμπτωση έπεσε όλως τυχαία το μάτι του στο σχόλιό της και του έφυγε η αδιαφορία;
Πιό πιθανό βρίσκω το δεύτερο. Κάποιος που την έχει δει τη δουλειά χωροφύλακας της κοινής γνώμης.
  • Μπορεί να είναι ένας απλός ιδιώτης, πλήρως ουδέτερος που δεν έχει δεχτεί καμία πολιτική επιρροή
  • Μπορεί να είναι οπαδός/ μη οπαδός που έχει δεχτεί μπόλικη επιρροή και που δρα αυτόβουλα.
  • Μπορεί να είναι κάποιος που δεν δρα αυτόβουλα.

Πιο πιθανό βρίσκω πάλι το δεύτερο.

Υπάρχει και μια πιθανότητα που δεν σκέφτηκες, πιθανώς γιατί δεν την γνωρίζεις. Συνήθως ρατσιστικά tweets, ανέκδοτα και σχόλια, έχουν γραφτεί από κάποιον που είναι αντιρατσιστής ή κάτι τέτοιο και κάνει retrace τον ιστό για να δει ποιοι θα τα αναμεταδώσουν. Η παλιά καλή μέθοδος του δολώματος και των σημαδεμένων χαρτονομισμάτων. Το πιο πιθανό είναι να έγινε έτσι η δουλειά κι αυτός που προώθησε το retweet να ήταν κι αυτός που έγραψε το σχόλιο αρχικά.

Όχι ότι δεν θεωρώ απαράδεκτη την συμπεριφορά ενός ατόμου που μας εκπροσωπεί σε διεθνές επίπεδο. Αν μη τι άλλο, είναι τουλάχιστον άμυαλη. Και θεωρώ την ποινή μια χαρά. Δεν νομίζω ότι εξάντλησαν τα όρια αυστηρότητας. Το μόνο που μας λείπει αυτήν την στιγμή σαν χώρα είναι να μας σχολιάζουν και για ρατσιστικές εξάρσεις.

Όμως ότι το Ίντερνετ έχει γίνει πεδίο μάχης από πονηρά μυαλά, καμένους, κομπλεξικούς και άτομα με σύνδρομο καταδίωξης, είναι πέρα για πέρα αλήθεια και αρχίζω να φοβάμαι για την ελευθερία του λόγου, αν το συνδυάσουμε με κάποια άλλα γεγονότα των τελευταίων ετών, όπως λουκέτα σε ιστολόγια.
 

nickel

Administrator
Staff member
Εγώ δεν φοβάμαι για την ελευθερία του λόγου, αλλά ανησυχώ παρατηρώντας τον εκμηδενισμό του ορθού λόγου.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Αληθεύουν κι όλα αυτά που λέει ο Δημοκίδης ότι έγιναν στο Facebook;
Δεν ξέρω, και δεν θα με παραξένευε. Δυστυχώς.

Θέλω απλώς να προσθέσω ότι η Νατάσα Κέλερ είναι αυτό που λέμε «ζωντανή ιστορία» του αθλήματός της (χόκεϊ επί χόρτου) στη Γερμανία και παρά την έκπληξη που δημιούργησε ο ορισμός της, έγινε αποδεκτός με ικανοποίηση εκεί. Συμμετοχές από το 96, χρυσή στην Αθήνα, αδελφή, κόρη και εγγονή ολυμπιονικών, που αναφέρονται στην αγγλική βίκη (εφόσον ακολουθήσετε τους συνδέσμους).
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Εγώ δεν φοβάμαι για την ελευθερία του λόγου, αλλά ανησυχώ παρατηρώντας τον εκμηδενισμό του ορθού λόγου.
Εγώ πάλι απογοητεύομαι όταν βλέπω με πόση ευκολία παθαίνουν όλοι αμόκ και ευτελίζουν τα νοήματα των λέξεων. Τι «φασισμός» διάβασα, τι «φίμωση» τι δεν ξέρω κι εγώ άλλο... Συχνά μάλιστα με επιχειρήματα άλλα αντ' άλλων: «εδώ έχουμε οικονομική κρίση/οι αθλητές ντοπάρονται/ο Κούβελος έκρυψε 1 εκατομμύριο ευρώ, αυτό μας έφταιξε;»

Δηλαδή, δεν έχει κανείς δικαίωμα να πει ότι το σχόλιο ήταν ρατσιστικό και πράγματι ήταν δίκαιη η ποινή, εκτός κι αν αντιμετωπιστεί πρώτα η οικονομική κρίση, σταματήσουν οι αθλητές να ντοπάρονται, και ο Κούβελος πάει φυλακή.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Αληθεύουν κι όλα αυτά που λέει ο Δημοκίδης ότι έγιναν στο Facebook;

http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/31953

Εκτός από τον ορθό λόγο, δεν υπάρχει και συναίσθηση του χιούμορ και της πλάκας. Να πώς προήλθαν οι σχετικές «έγκυρες» πληροφορίες:

Το tweet της Κέλερ που δεν έγινε ποτέ!

(Αν βαριέστε τα αθλητικά, προχωρήστε λίγο πιο κάτω...)
 
Δηλαδή, δεν έχει κανείς δικαίωμα να πει ότι το σχόλιο ήταν ρατσιστικό και πράγματι ήταν δίκαιη η ποινή, εκτός κι αν αντιμετωπιστεί πρώτα η οικονομική κρίση, σταματήσουν οι αθλητές να ντοπάρονται, και ο Κούβελος πάει φυλακή.

Φυσικά ήταν ρατσιστικό. Δεν χωράει λόγος σ' αυτό. Ρατσιστικό και κατάπτυστο. Και συμφωνώ απόλυτα με τον αποκλεισμό. Διαφωνώ με όσους λένε για φιμώσεις, κτλ. Παραπάνω εξέφρασα έναν γενικότερο προβληματισμό, με βάση τα εξής:

1. τάσεις αστυνόμευσης της κοινωνίας με βάση τι εκφράζει ο καθένας
2. λουκέτα σε ιστολόγια που δεν άρεσαν σε κάποιους και μηνύσεις και νομοθεσίες εναντίον ιστολογίων (βλέπε υπόθεση funel-blogme.gr-Λιακόπουλος)
3. την απαράδεκτη συμπεριφορά του ελληνικού κράτους και του προέδρου της δημοκρατίας, απέναντι στην ΧΑ, με τον αποκλεισμό της από τις συζητήσεις, κάτι απολύτως παράνομο και αντισυνταγματικό για ένα νόμιμο κόμμα. Μάλιστα τέτοιου είδους συμπεριφορές ήταν που έκαναν την ΧΑ να ξαναπάρει 7%. Δεν υποχρέωσε κανείς, κανένα κόμμα να συνεργαστεί με την ΧΑ παρά την θέλησή τους. Αλλά ο αποκλεισμός από την διαδικασία ήταν ντροπή για την δημοκρατία.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Πάντως, πιστεύω στ' αλήθεια πως ακόμα και τα παραπάνω είναι παντελώς άσχετα με το προκείμενο θέμα: η Παπαχρήστου τιμωρήθηκε -έστω, αυστηρά για κάποιους- από την ΕΟΕ. Ούτε της είπε κανείς να μη μιλάει, ούτε την τιμώρησε με κάποιον άλλο τρόπο, τίποτα απολύτως. Θέλω να πω, η ελευθερία του λόγου δεν σημαίνει αυτομάτως ελευθερία συμμετοχής όπου θέλουμε και όπως εμείς θέλουμε.
 

SBE

¥
Πάντως τώρα που έχουν περάσει λίγες μέρες και το ξανασκέφτομαι, ίσως θα έπρεπε αντί να τη στείλουν σπίτι της αμέσως να της δώσουν μια ευκαιρία να ανακαλέσει και να το κάνουν αφορμή για δημόσιες σχέσεις (η Βούλα επισκέπτεται κέντρο μεταναστών και κάνει δηλωσεις στον τύπο για το πόσο συγκινήθηκε, η Βούλα δακρύζει στην κάμερα κλπ κλπ).

Επίσης, προχτές μας πρήξανε με την ομορφιά της Βούλας οι ανώμαλοι που ίσως δεν έχουν δει όμορφη γυναίκα ποτέ τους, τώρα μας πρήζουν οι μπαμπόγεροι ότι είναι παιδί και έχει το ακαταλόγιστο, γυναίκα 23-24 ετών.

Ελληγενή, τη σατανική περίπτωση που αναφέρεις δεν την είχα σκεφτεί, ομολογουμένως.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Νομίζω ότι καλύτερη τιμωρία θα ήταν να την αφήσουν να αγωνιστεί, αλλά να της αφαιρέσουν όλα τα σχετικά προνόμια: τον σπόνσορα (που έφυγε ούτως ή άλλως από μόνος του), τη θέση του ενωμοτάρχη αξιωματικού αν κέρδιζε μετάλλιο, το χρηματικό έπαθλο... Να δούμε, θα αγωνιζόταν μόνο και μόνο για την τιμή των όπλων; Και επίσης, τι θα έκανε αν άκουγε γιουχάρισμα στο γήπεδο την ώρα που θα αγωνιζόταν;
 
Και τι φταίει η συναθλήτριά της από την Αφρική να τη φάει στη μάπα;

Χεχε, αυτό μου θύμισε τον αστικό μύθο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο εδώ και πολλά χρόνια:

This happened on TAM airlines. A 50-something year old white woman arrived at her seat and saw that the passenger next to her was a black man. Visibly furious, she called the air hostess.

"What's the problem, ma'am?" the hostess asked her.

"Can't you see?" the lady said. "I was given a seat next to a black man. I can't sit here next to him. You have to change my seat!"

"Please, calm down, ma'am", said the hostess. "Unfortunately, all the seats are occupied, but I'm still going to check if we have any."

The hostess left and returned some minutes later.

"Madam, as I told you, there aren't any empty seats in economy class. But I spoke to the captain and he confirmed that there are some empty seats in first class."

And before the woman said anything, the hostess continued:

"Look, it is unusual for our company to allow a passenger from economy to change to first class.
However, given the circumstances, the captain agrees that it would be a scandal to make a passenger travel next to such an unpleasant person."

And turning to the black man, the hostess said:

"Which means, Sir, if you would be so nice as to pack your handbag, we have reserved a seat for you in first class..."

All the passengers nearby, who were shocked to see the scene, started applauding, some standing on their feet.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Είναι παρόμοιο με το άλλο (ελληνική βερσιόν), για τον μαύρο που έφαγε το εισιτήριο της διπλανής του στο λεωφορείο :)
 
Συμφωνώ απολύτως με όλη τη λογική που ξετυλίγεται στα ποστ της Παλάβρας.
 

nickel

Administrator
Staff member
Εμένα μου φαίνεται ότι τα λέει πολύ καλά η Άννα Δαμιανίδη σήμερα στην Athens Voice.
Πολύ καλή η Δαμιανίδη για τη γενική ματιά.

Τώρα που μου περνάει ο θυμός και σκέφτομαι τη στεναχώρια της κοπέλας, θα ήθελα ένα χολιγουντιανό τέλος. 100 Αφρικανοί αθλητές στέλνουν επιστολή στη ΔΟΕ και την ΕΟΕ και τις πείθουν να καλέσουν την αθλήτρια στους αγώνες. Θα λένε οι αθλητές ότι έχουν πειστεί ότι όλα ήταν ένα ανόητο λάθος και μια επιπολαιότητα, και ότι σαν αθλητές που ξέρουν τι σημαίνει η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς και όλη αυτή η προετοιμασία είναι βέβαιοι ότι η αθλήτρια έχει μετανιώσει και με το παραπάνω. Η Παπαχρήστου πάει στους αγώνες και παίρνει μετάλλιο. Και κάνει τις δηλώσεις που θέλουν να ακούσουν όλοι οι σώφρονες άνθρωποι. Χόλιγουντ σάς λέω...
 

SBE

¥
Εμένα μου φαίνεται ότι τα λέει πολύ καλά η Άννα Δαμιανίδη σήμερα στην Athens Voice.

Καλά το ξεκινάει, αλλά έχει τεράστιες ανακρίβειες. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι από τότε που πήγαινα σχολείο, αλλά δε θυμάμαι να μας δίδαξαν ποτέ διάφορες βλακείες που πολλοί Έλληνες πιστεύουν περί ανωτερότητας κλπ. Αντιθέτως, πολλές από αυτές τις βλακείες κυκλοφορούσαν εκτός σχολείου, στο σπίτι, στην οικογένεια, στο καφενείο. Επιπλέον, όσο ζούσα στην Ελλάδα δεν άκουγα να λέγονται τόσο πολλά τέτοια τα πρωτοάκουσα σε μεγάλη ποσότητα από τους Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού, μεταξύ αστείου και σοβαρού. Οι γονείς μου πέρα από το να με βάζουν να πω το μάθημα για να βεβαιωθούν ότι το ξέρω (στο δημοτικό), δεν προσπάθησαν ποτέ να αναιρέσουν ό,τι μου μάθαινε το σχολείο. Δεν προσπαθούσαν καν να αναιρέσουν τις αριστερές βλακείες που με τη μορφή παιδικών εκπομπών τύπου Τενεκεδούπολη έκαναν πλύση εγκεφάλου στα Ελληνόπουλα του τύπου εργοστασιάρχης = κακός, εργάτες= καλοί, εργοστάσιο= κόλαση (άρα απαιτήστε διορισμό στο δημόσιο). Και γενικά σηκώνει πολλή συζήτηση αυτό το ζήτημα, αλλά όχι εδώ

Παλάβρα, πιστεύω ότι αν την άφηναν να αγωνιστεί όπως λες, χωρίς προνόμια, θα έπρεπε να περάσει κάποιο πειθαρχικό κλπ, θα τράβαγε πολύ η διαδικασία. Δε νομίζω ότι θα την γιουχάριζε κανένας στο γήπεδο, γιατί απλούστατα το ζήτημα πέρασε στα ψιλά εδώ, και άλλωστε ο πολύς κόσμος δεν ασχολείται με τους Έλληνες αθλητές. Μόνο με τους Αμερικανούς, τους Τζαμαϊκανούς, τους Ρώσους και τους δικούς τους.
 
Top