Costas
¥
Και τα προγράμματά του δεν έχουν καμία σχέση με το ορίτζιναλ Cabaret Voltaire.
Απ' ό,τι μαθαίνω, σε πολλές περιπτώσεις η απαγόρευση του καπνίσματος έχει μετατραπεί σε "απαγόρευση" (τραβάτε με κι ας κλαίω) των τασακιών. Ακριβώς αυτή την κουβέντα είχαμε (και) σήμερα στο γραφείο. Π.χ., κλαμπ στη Γλυφάδα έχει μαζέψει τα τασάκια και έχει βάλει στη θέση τους ποτήρια (γυάλινα παρακαλώ) με παγάκια. Επίσης, μαγαζάτορας σε μαγαζί χωρίς τασάκια (θα σας γελάσω αν ήταν εστιατόριο ή μπαρ) προέτρεπε τους πελάτες που ζήτησαν τασάκι να πετάνε τα τσιγάρα στο πάτωμα. Εκτός από τη φέτα και τη Μακεδονία, ελληνική είναι και η κουτοπονηριά...Για την ακρίβεια, μου είπαν ότι έχουν κρατήσει "ένα χώρο όπου δεν έχει τασάκια", ενώ βέβαια ο χώρος του μαγαζιού είναι ενιαίος. Και εκτός αυτού, η έλλειψη τασακιών δεν σημαίνει τίποτα, ως γνωστόν: υπάρχουν και τα ποτήρια, το πάτωμα κλπ..
Επειδή παρόμοιες δηλώσεις του τύπου "θα πάψω να βγαίνω έξω" διάβασα πρόσφατα σε αντικαπνιστικό φόρουμ, έχω μια ειλικρινή απορία:Κατόπιν αυτού ακύρωσα την κράτηση και είναι φανερό ότι, για μένα τουλάχιστον, και για τα μουσικά μου γούστα, η νυχτερινή διασκέδαση είναι τελειωμένη υπόθεση μέχρι νεοτέρας. Μάλλον θ' αρχίσω να φλερτάρω με το Μέγαρο, παρά με τον παίδαρο...
Είχα σκοπό να έρθω στην Τηγανούρια. Τηλεφώνησα μάλιστα και έκανα και κράτηση. Επειδή δεν μου είχατε απαντήσει προ ημερών στο ερώτημα για το κάπνισμα που είχα θέσει στο προηγούμενο μέιλ μου, μου δημιουργήθηκαν υποψίες, κι έτσι ρώτησα τον κύριο που μου έκανε την κράτηση, αν ισχύει ακόμα η τήρηση του νόμου στο μαγαζί σας (πού καταντήσαμε: να ρωτάμε αν ισχύει ακόμα η τήρηση του νόμου...), και μου είπε πως "όχι, καπνίζουνε", και πως υπάρχει "ένας χώρος που δεν έχει τασάκια", τα γνωστά δηλαδή κακόγουστα ανέκδοτα. Έτσι, ακύρωσα την κράτηση. Και ούτε πρόκειται να ξαναέρθω στο μαγαζί σας, γι' αυτόν και μόνο το λόγο, εκτός κι αν με ειδοποιήσετε ότι η απαγόρευση του καπνίσματος ξαναϊσχύει στο μαγαζί σας. Κρίμα, γιατί μ' αρέσουν τα προγράμματά σας. Μείνετε όμως με τους καπνιστές πελάτες σας, που προφανώς είναι περισσότεροι, και άρα αυτό και μόνο μετράει για σας, παρά τα παράπονα που σίγουρα κάνετε κι εσείς, είμαι σίγουρος, στην καθημερινή σας ζωή, ότι "αυτός ο τόπος δεν πάει μπροστά με τίποτα". Γενικά, μείνετε εκεί που είστε...
Εγώ τις σταμάτησα πάντως...Τώρα που καθάρισε η ατμόσφαιρα, θα ξαναρχίσω τις επισκέψεις.
Στο παρελθόν απέφευγα συστηματικά αυτό το μαγαζί, επειδή παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειές μου να ανεχτώ το ντουμάνι, έφευγα άρρωστη.