Τι θα κάνει η Ελλάδα τους μετανάστες της

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Μόλις έκλεισε (με διάγγελμα του καγκελάριου) και η Αυστρία τα σύνορά της προς την Ουγγαρία. Αύριο τα κλείνει η Ουγγαρία (με τον φράχτη) προς τη Σερβία.


Edit: Έκλεισαν επίσης τα σύνορά τους προς την Ουγγαρία η Τσεχία και η Σλοβακία.
 

nickel

Administrator
Staff member
Και κάπως έτσι σε λίγο θα θέλουμε διαβατήριο για ταξίδι στη Λέσβο...
 

SBE

¥
Το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον ότι θα μένουν όλοι οι μετανάστες στην Ελλάδα.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Υποθέτω ότι η SBE εννοεί ότι θα φτιάξουμε στρατόπεδα προσφύγων.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ε, χμ, είναι από τα θέματα που συζητιούνται στη σημερινή συνάντηση των υπ. εσωτερικών της ΕΕ...

Edit: Εννοούσα για τα στρατόπεδα υποδοχής, απογραφής κ.λπ.
 

rogne

¥
Όταν οι μετανάστες της Χίου, και όχι μόνο βέβαια, δεν αλληλοσφάζονται σε βαρβαρικές φυλετικές συγκρούσεις και δεν προσπαθούν να πυρπολήσουν ντόπιους περίοικους με τη χρήση βεγγαλικών, όπως συνηθίζουν να κάνουν αυτές τις μέρες σύμφωνα με τα τηλεοπτικά κανάλια και λοιπά έγκριτα ΜΜΕ, τους συμβαίνει το εξής απίθανο: να τους πετάνε μολότοφ κάτι παράξενα όντα που τα λένε "υπερκείμενα τείχη του κάστρου". Ιδού και η απόδειξη, με ολίγη έμφαση στα σημεία που παρουσιάζουν και γλωσσικό ενδιαφέρον, εκτός από φανταστικοεπιστημονικό (διάφορα άλλα σημεία με ένα κάποιο πολιτικό ίσως ενδιαφέρον δεν έχουν τονιστεί, περιττό άλλωστε):

Σοβαρά επεισόδια, για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, σημειώθηκαν στον καταυλισμό της Σούδας στην πόλη της Χίου. Έπεσαν μολότοφ μέσα στον καταυλισμό, υπήρξαν ξυλοδαρμοί, ενώ κάηκε άλλο ένα μέρος του κέντρου φιλοξενίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν, περίπου στις 8 το βράδυ χθες Πέμπτη, έπεσαν δυο μολότοφ μέσα στον καταυλισμό. Από τις αστυνομικές Αρχές πιθανολογείται πως οι μολότοφ έπεσαν από τα υπερκείμενα του καταυλισμού τείχη του κάστρου κι αυτό γιατί ο καταυλισμός λειτουργεί μέσα στην τάφρο του βυζαντινού οχυρωματικού έργου. Αποτέλεσμα της ρίψης των μολότοφ ήταν να καούν ολοσχερώς δυο σκηνές.

Λίγη ώρα μετά, η είδηση της ρίψης των μολότοφ προκάλεσε τη διαμαρτυρία ομάδας 30 περίπου αλληλέγγυων πολιτών που έπαιρναν μέρος εκείνη την ώρα στην πορεία για το Πολυτεχνείο και οι οποίοι συνέχισαν να πορεύονται προς τον καταυλισμό. Λίγα μέτρα πριν από την είσοδο όμως σε αυτόν, τους σταμάτησαν άνδρες των ΜΑΤ που επιχειρούσαν στην περιοχή. Ακολούθησε η αποχώρηση των αλληλέγγυων περί τις 10.30 το βράδυ, ενώ, σύμφωνα με τον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, κατά την παραμονή τους εκεί υπήρξαν φραστικοί διαπληκτισμοί με άτομα που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο και οι οποίοι είχαν στο μεταξύ συγκεντρωθεί.

Περίπου στις 11 το βράδυ, έπεσαν κι άλλες μολότοφ αλλά και κροτίδες μέσα στον καταυλισμό, που και πάλι πιθανολογείται ότι έγιναν από τα υπερκείμενα τείχη του κάστρου. Αποτέλεσμα 150 περίπου πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες με παιδιά να εγκαταλείψουν τις σκηνές και να ζητήσουν προστασία στο κοντινό κτήριο της Ιχθυόσκαλας. Γύρω στα μεσάνυχτα, δυο αλληλέγγυοι που βρίσκονταν με τις οικογένειες των προσφύγων ενώ αποχωρούσαν δέχθηκαν την επίθεση 30 περίπου ατόμων, οι οποίοι και τους ξυλοκόπησαν.

Μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείου της Χίου όπου και παρέμειναν έως τις 2 τα ξημερώματα. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ένας πρόσφυγας, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από αγνώστους στο κέντρο της πόλης, κοντά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

http://www.amna.gr/article-pagination.php?id=131891
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Κάποια στιγμή θα βγουν στο φως όσα γίνονται με τις κοινοτικές επιδοτήσεις και τις απευθείας αναθέσεις. Κάποια στιγμή θα ξεχωρίσουν οι εθελοντές που έδωσαν και δίνουν τεράστιο αγώνα ανθρωπιάς σε αυτό το μαύρο στίγμα της κοινωνίας, τα καινούργια νησιά Έλλις της Ευρώπης από τους στυγνούς εκμεταλλευτές. Κάποια στιγμή θα μάθουμε γιατί δεν μπορούσαν να υπάρχουν τουλάχιστον ανθρώπινες συνθήκες κράτησης, αφού αυτή είναι η απόφαση που έχει ολοφάνερα παρθεί, να μείνουν εδώ σε άθλιες συνθήκες για αντιπαράδειγμα. Κάποια στιγμή θα μάθουμε ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι που οδήγησαν συνανθρώπους μας να πρέπει να ανάβουν γκαζάκια χειμωνιάτικα σε αντίσκηνα και να αρρωσταίνουν, να τρελαίνονται, να καίγονται ζωντανοί.

Και κάποια στιγμή θα καταλάβει ο καθένας που θέλει και μπορεί να καταλάβει γιατί βασανίζεται η Ελλάδα και τρώει τις σάρκες της και τα σωθικά της κάπου εννιά χρόνια πια. Γιατί για εμένα (και ελπίζω, και τον ιστορικό του μέλλοντος) η κρίση άρχισε στην Ελλάδα όταν ένα ανίκανο κράτος έχασε κοντά 70 ανθρώπους του στις πυρκαγιές που έχουμε ήδη τόσο βολικά ξεχάσει.

http://www.iefimerida.gr/news/303391/haos-sti-moria-ekrixi-sto-hot-spot-prosfygon-dyo-nekroi-eikones
 
Top