Τι έμαθα απ' το Χόλιγουντ

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι η σούπερ ηρωίδα που ξέρει κουνγκ φου, καράτε, τάε κβον ντο κτλ, καταφέρνει να σαπακιάζει τους κακούς α) με τακούνια στιλέτο, β) χωρίς να της τρέξει καν η μάσκαρα και να της χαλάσει το μαλλί, και γ) φορώντας πολύ στενά ρούχα, που φυσικά μένουν στη θέση τους σαν να τα έχεις κολλήσει με ούχου στιγμής.


Παρακάτω, η πιο μούφα σκηνή στην ιστορία των καταδιώξεων με αυτοκίνητα (τιπ: στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου κάποιος έχει βάλει μια βόμβα):

 

SBE

¥
Ούτε κουνιέται ποτέ απο τη θέση το το καπέλο του καουμπόη κι ας περνάει ανεμοστρόβιλος.

Α, ναι, και στα καουμπόικα έργα παντου υπάρχουν άλογα. Θες άλογο; Παίρνεις ένα και φεύγεις. Αλλά πουθενά μα πουθενά δεν υπάρχει ίχνος κοπριάς.
Αλλά αυτά τα έχει διακωμωδήσει επαρκώς άλλος
 

SBE

¥
Η παγωνιά απλώνεται κάθετα, σαν κύμα. Η λάβα το ίδιο. Οι εκρήξεις γενικότερα. Και τα κύματα το ίδιο. Κι όλα αυτά με ταχύτητα τέτοια που ένας μέτριος δρομέας, αγύμναστος αλλά ήρωας μπορει να τρέξει και να τα αποφύγει.

Αν κάποιον από τους ηθοποιούς δεν τον έχεις ξαναδεί και μοιάζει να έχει μεγάλο ρόλο, θα πεθάνει στην επόμενη σκηνή.
 
Μια που έπιασες τα γουέστερν, να θυμίσω ότι όλα τα εξάσφαιρα έχουν από 50 σφαίρες και πάνω :-)
Επίσης: ο ηλεκτρισμός είναι κάτι σαν το νερό ένα πράγμα, αν κόψεις ένα καλώδιο το ρεύμα θα αρχίσει να τρέχει από μέσα (συνήθως βγάζοντας σπίθες) και το καλώδιο θα σπαρταράει σα μάνικα της πυροσβεστικής. Αν καταφέρεις να το πιάσεις μπορείς να σκοτώσεις τον κακό, αλλά πρέπει να το "στρίψεις" πάνω του -σα να σβήνεις πούρο- αλλιώς δεν θα τον "πιάσει" το ρεύμα.
Α, και στο διάστημα έχεις κανονικά φλόγες, ήχους και αεροδυναμικές αντιστάσεις (αχ, το παλιό Γκαλάκτικα, που τα διαστημόπλοια σταματούσαν αν δεν πατούσες το γκάζι...). Τι κενό και ανοησίες...!
 
Μια που έπιασες τα γουέστερν, να θυμίσω ότι όλα τα εξάσφαιρα έχουν από 50 σφαίρες και πάνω :-)

Αν μιλάμε για πολυβόλο, τότε είναι πάνω από 2000 σφαίρες.
 

SBE

¥
Τα όπλα του Ράμπο δε μένουν ποτέ από σφαίρες. Είναι σαν τους άρτους εν τη ερήμω.

Επίσης άμα πάρεις φόρα μπορείς να πηδήξεις πιο πολύ απ'ό,τι το πλάτος ενός δρόμου, αρκεί να μην είσαι στο δρόμο αλλά να πηγαίνεις από σκεπή σε σκεπή.
Είναι σχετικά εύκολο να ισορροπείς στο περβάζι όρθιος για πολλή ώρα χωρίς να πέσεις. Καμιά φορά και για πολλές ώρες.
Αν πέσεις με φόρα πάνω σε μια πόρτα κλειδωμένη αυτή θα ανοίξει και θα σπάσει κιόλας. Ισχύει και για πόρτες ασφαλείας κλπ.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Επίσης, αν είσαι πρωταγωνιστής με μούσκουλα και σε πυροβολήσουν, η σφαίρα: α) δεν σε πετυχαίνει, β) αν σε πετύχει, δεν πετυχαίνει κανένα ζωτικό όργανο, γ) αφήνει μια πληγή που μπορείς να αποστειρώσεις μόνος σου με ένα καμένο μαχαίρι/μπαρούτι από τη σφαίρα σου/καπνό από το τσιγάρο σου, χωρίς να πάθεις μόλυνση, και δ) αφήνει μια πληγή που μπορεί να σου τη ράψει η συμπρωταγωνίστρια με κλωστή ντεμισέ και σακοράφα.
 

SBE

¥
Και φυσικά αν σε πυροβολήσουν σε ώρα δράσης αρκεί να πιέσεις για μερικά δευτερόλεπτα την πληγή και περνάει ο πόνος/ η αιμορραγία και μπορείς να συνεχίσεις τη δράση.
Εκτός αν έχεις μικρό ρόλο, οπότε θα πεθάνεις ή θα καταλήξεις σε κώμα, αλλά πριν γίνει αυτό θα προλάβεις να εξομολογηθείς όλα σου τα μυστικά, να πεις όλα τα μηνύματα που θες να δώσουν στα προσφιλή σου πρόσωπα και να βγάλεις και λόγο.
 
Kαι η πληγή να απολυμανθεί με ουίσκι ή βότκα (που πάντα θα βρίσκεται μια μποτίλια τριγύρω). Εναλλακτικά το υπόλοιπο ποτό το χρησιμοποιείς για να ανατινάξεις το κτίριο.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Ζαζ μην το χαλάς.
Καλά σου λέει!
Πάντως το ότι κάποια στιγμή θα συμφωνούσατε εσείς οι δύο σε κάτι, αυτό δεν το είχε σκεφτεί ούτε το Χόλιγουντ! :twit:
Για τα «μην το χαλάς» κττ σκοπεύω να σας εκδικηθώ στο άλλο νήμα, που μου το κάνατε μαντάρα... :angel: :inno:
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Όχι μόνο δεν μας παρακολουθείς, αλλά παραπέμπεις και σε ένα από τα νήματα όπου δεν μας παρακολουθείς:
Υπερβολές Ζαζ, υπερβολές. Έχεις προσέξει ποτέ τι ακούγεται σε ελληνικό γλέντι; Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι, ο χάρος βγήκε παγανιά, κλαίει η μάνα μου στο μνήμα, βρέχει φωτιά στη στράτα μου, όλα είναι ένα ψέμα, σαν την πικρή μου την κατάμαυρη ζωή, που έχει πάντα συννεφιά, κι από το αίμα πιο πικρό στο στόμα το φιλί σου κλπκλπ. Και δεν έπιασα καν τη νεότερη παραγωγή. [...]

Χαχαχαχα! Πράγματι: Δε θα ξαναγαπήσω, Συννεφιασμένη Κυριακή, κτλ κτλ. Μην πας μακριά[...]

:twit::twit:
 

Zazula

Administrator
Staff member
Σωστά, μην ξεχάσω λοιπόν —μέρα που 'ναι— να σας ευχηθώ «χρόνια πολλά»! :p
 

SBE

¥
Ζαζ, είσαι μπανάλ. Οι διαφωνίες δεν αποκλείουν τις συμφωνίες. Αντιθέτως, είναι απόδειξη σοβαρότητας και ωριμότητας.
 

nickel

Administrator
Staff member
Πρέπει να το πω για να το ξορκίσω. Κάθε φορά που παρακολουθώ σκηνή μέσα σε αυτοκίνητο, όπου ο οδηγός μιλά στον συνοδηγό γυρνώντας το κεφάλι και κρατώντας το γυρισμένο λες και βρίσκονται σε μπαρ, ενώ το αυτοκίνητο είναι βέβαια εν κινήσει, εγώ θέλω να μοιράσω σκαμπίλια — τα μισά στον οδηγό, τα άλλα μισά στον σκηνοθέτη. Με εκνευρίζει το ίδιο με τους τύπους που κλείνουν το τηλέφωνο χωρίς ένα «Γεια» ή ένα «Ευχαριστώ», αλλά στην οδήγηση είναι και επικίνδυνο όταν δεν έχεις τον σκηνοθέτη με το μέρος σου ή το αυτοκίνητο σε καρούλια.
 
Αυτό είναι στην κατηγορία "τι επικίνδυνα πράγματα μάς έμαθε το Χόλυγουντ". Η τεχνητή αναπνοή είναι για μένα το μεγαλύτερο, γιατί την παρουσιάζουν τελείως λάθος, πράγμα που μπορεί να είναι επικίνδυνο.
 

SBE

¥
Και για όσους παρακολουθούσαν το Μπέιγουοτς αλλά και τους άλλους χολιγουντιανούς πνιγμούς, οι πνιγμένοι:
α. ήταν απαραιτήτως αναίσθητοι
β. τους ξαπλώνανε στην παραλία ανάσκελα (!!!!)
γ. τους κάνανε τεχνητή αναπνοή σε κάθε περιπτωση
δ. μετά από μερικές τεχνητές αναπνοές ο πνιγμένος άρχιζε να βήχει ελαφρά, σα να του είχε κολλήσει κάτι στο λαιμό, για να βγάλει το νερό από τους πνεύμονες και μετά....
ε. σηκωνόταν και ευχαριστούσε τους ναυαγοσώστες και έφευγε περπατώντας και υγιέστατος.


ΥΓ ούτε τις πόρτες κλείνουνε ποτέ.
 

SBE

¥
Αυτό το κάνουν πολλοί στην εποχή των κινητών.
Αλήθεια, έχετε προσέξει πόσο απαρχαιωμένα κινητά χρησιμοποιούν στο σινεμά; Να είναι ότι δεν πληρώνουν οι εταιρείες για πρόντακτ πλέισμεντ; Να είναι ότι οι ταινίες γυρίζονται πολλά χρόνια πριν κυκλοφορήσουν; (πόσα πια; Μιλάμε για κινητά δεκαετίας) Να είναι ότι στην Αμερική είναι πίσω στην τεχνολογία;
 
Αυτό το κάνουν πολλοί στην εποχή των κινητών.
Αλήθεια, έχετε προσέξει πόσο απαρχαιωμένα κινητά χρησιμοποιούν στο σινεμά; Να είναι ότι δεν πληρώνουν οι εταιρείες για πρόντακτ πλέισμεντ; Να είναι ότι οι ταινίες γυρίζονται πολλά χρόνια πριν κυκλοφορήσουν; (πόσα πια; Μιλάμε για κινητά δεκαετίας) Να είναι ότι στην Αμερική είναι πίσω στην τεχνολογία;

Είναι συνδυασμός του 1 και 3. Οι ταινίες γυρίζονται κατά κανόνα, το πολύ 1 χρόνο πριν παιχτούν, πλην κάποιων εξαιρέσεων που μπαίνουν στο συρτάρι για τον άλφα ή τον βήτα λόγο. Συνήθως είναι έλλειψη product placement και το ότι η Αμερική δεν είχε φιλοσοφία κινητής τηλεφωνίας παρόμοια με την Ευρώπη (δες και στα Φιλαράκια που τα κινητά εμφανίζονται ουσιαστικά το 2004).
 
Top