Η βασίλισσα ομορφιάς Στεφανία Φερνάντες κατά της βίας Μαδούρο (35 νεκροί ως τώρα από την καταστολή των διαδηλώσεων).
Να ενώσουμε το νήμα της Βενεζουέλας με το νήμα της Κίνας, μου φαίνεται!A new decree establishing that any employee in Venezuela can be effectively made to work in the country’s fields as a way to fight the current food crisis is unlawful and effectively amounts to forced labour, said Amnesty International.
Venezuela: New regime effectively amounts to forced labour, από τον ιστότοπο της Διεθνούς Αμνηστείας.
Νομίζω ότι κακώς έχει θεωρηθεί υπέρ ή κατά του σύριζα, η κατάσταση στην Βενεζουέλα. Με αφορμή ένα άρθρο που κυκλοφόρησε και έτυχε έντονης κριτικής στο ίντερνετ, προσπάθησα να μαζέψω μερικά στοιχεία σχετικά, από διεθνείς οργανισμούς......
Επειδή δεν θέλω να έχω ενημέρωση για τη Βενεζουέλα ούτε από αντίπαλους του Σύριζα που θέλουν να χτυπήσουν τον Σύριζα χτυπώντας τον Μαδούρο ούτε από υποστηρικτές του Σύριζα που έχουν ερωτευτεί λατινοαμερικάνικα μοντέλα, θα είμαι υπόχρεος για κάθε συνεισφορά αρθρογραφίας που εξηγεί όσο γίνεται πιο αμερόληπτα τα στριμώγματα της πετρελαιοπαραγωγού Βενεζουέλας και το ποιες είναι οι δυνάμεις που κοντράρονται τώρα στη χώρα.
Σίγουρα η κατάσταση σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι καλή. Στα στοιχεία που βρήκα, φαίνεται ότι η Β. κατέχει ιδιαίτερα υψηλή θέση στις δολοφονίες ως προς τον πληθυσμό. Και προφανώς η κατάσταση είναι έκρυθμη.Όχι σχετικό με το αποπάνω:
Μιας και αναδύθηκε αυτό το νήμα, θυμήθηκα να βάλω και την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστείας για το 2015/2015 σχετικά με τη Βενεζουέλα, όπου παρουσιάζονται πληθώρα παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως πολλαπλές καταπατήσεις της ελευθερίας του τύπου με κλείσιμο σταθμών, απελάσεις προσφύγων και αιτούντων άσυλο, βία κατά των γυναικών και των ΛΟΑΤ κτλ.
Η βασίλισσα ομορφιάς Στεφανία Φερνάντες κατά της βίας Μαδούρο (35 νεκροί ως τώρα από την καταστολή των διαδηλώσεων).