Δεν είμαι κατά της παράθεσης συνδέσμων, αλλά καλό είναι να συνοδεύονται από περίληψη για όσους θέλουν να παρακολουθούν το διάλογο αλλά δεν έχουν χρόνο να τα μελετήσουν όλα. Για παράδειγμα ο πρώτος σύνδεσμος παραπέμπει σε άρθρο το οποίο εκτείνεται σε καμιά δεκαριά σελίδες, με τη γνωστή μέθοδο σπάμε το άρθρο σε κομματάκια για να βάλουμε πιο πολλές διαφημίσεις, σχεδόν σε κάθε αλλαγή σελίδας εμφανίζει εμβόλιμη σελίδα διαφήμισης. Δεν υπάρχει επιλογή να σου τα εμφανίσει όλα σε μία σελίδα, που θα μπορούσες όπως όλοι οι άνθρωποι να τα διαβάσεις στα πεταχτά και να πάρεις μια ιδέα. Άλλωστε το υλικό του άρθρου ζήτημα αν είναι δυο Α4, αλλά με τον τρόπο που το παρουσιάζουν βγαίνει πολύ πράμα.
Το δε πιντιεφ του τέταρτου συνδέσμου πήρε κάμποση ώρα να ανοίξει στον υπολογιστή μου κι αναρωτιόμουνα γιατί έτσι, αφού είναι τέσσερεις σελίδες όλες κι όλες (και όχι, δε με ενδιαφέρει η απάντηση εφόσον είναι μεμονωμένο περιστατικό και δε συμβαίνει σε κάθε πιντιεφ). Διαβάζοντάς το βλέπω απάντηση στην ερώτησή μου: Ο Άρμστρονγκ τους είχε ενοχλήσει όλους, ήταν ένα τέρας που μόνο αντιπάθειες δημιουργούσε κλπ κλπ. Πόσο δύσκολο είναι, για χάρη της συζήτησης, να το πει αυτό κάποιος και να αφήσει όποιον αμφιβάλλει να το ψάξει μόνος του; Δε νομίζω ότι η Λεξιλογία ειδικά πάσχει από ικανότητες ιντερνετοαναζήτησης.
Εκτός αν δεν έχω καταλάβει κάτι και το ζητούμενο δεν είναι η συζήτηση αλλά η παράθεση βιβλιογραφίας.