Τα εφήμερα

Elsa

¥
@ Irini: Εντελώς διεστραμμένο το βρίσκω, αλλά αυτός δεν είχε σκοπό -προφανή τουλάχιστον- το κέρδος, σε αντίθεση με τους άλλους, που χρησιμοποίησαν ταριχευμένα πτώματα ζώων για να "στολίσουν" συλλεκτικά μπουκάλια μπύρας! :(

Από τις δηλώσεις του προκύπτει, επιμένω, ότι το έκανε από αγάπη. Αντί ο γάτος του να σαπίζει κάτω απ' το χώμα, τον ταρίχευσε, του έδωσε φτερά, και στο εξής, και μέχρι πτώσεως ή καταρρίψεως, ο γάτος του θα απολαμβάνει το υπέροχο αίσθημα της πτήσης, μετέχοντας στο μερίδιο αθανασίας που του χάρισε η αρχαία τέχνη της ταρίχευσης σε συνδυασμό με τη σύγχρονη τεχνολογία της πτήσης. Ο κύριός του θα χαίρεται να τον βλέπει να πετά εκεί ψηλά, με τις ματάρες του ανοιχτές καθώς θα βλέπει τα πουλιά που, ζωντανός, λιμπιζόταν. Γιατί τα βγάζουμε όλα διεστραμμένα; Μήπως τελικά πιστεύουμε στην αθανασία της ψυχής; Εγώ όχι. Ή μήπως υπάρχει εδώ καμιά σκύλευση της μνήμης του νεκρού ζώου; Επίσης όχι, methinks.

Στο θέμα της μπίρας: όσο είναι ζώα σκοτωμένα κατά τύχη δεν έχω προσωπικά καμιάν αντίρρηση· η ταρίχευση είναι παλιά υπόθεση, δεν ανακαλύφθηκε τώρα, το δε να έχει ένα ταριχευμένο ζώο μια τιμή γύρω στις 500 λίρες μου φαίνεται φυσιολογικό, και πάντως όχι ηθικά μεμπτό. Εκείνο που με προβληματίζει, είναι η θανάτωση ζώων που θα δηλωθούν δήθεν ως θύματα ατυχήματος, ώστε να πουληθούν στη ζυθοποιία. Ελπίζω οι Βρετανοί, που αν δεν κάνω λάθος φημίζονται για τη φιλοζωική τους νομοθεσία (δε μιλάμε βέβαια για τις τρελές αγελάδες...), να το προσέξουν αυτό.

Elsa

¥
Έλα βρε Κώστα... Σεβασμός στο νεκρό σώμα είναι, όχι στην αθάνατη ψυχή. Αν ήταν έτσι, θα ταριχεύαμε τους πεθαμένους μας για να τους κάνουμε, ξερωγώ, καλόγερους (για ρούχα) ή κούκλες για βιτρίνα! Οικολογία, οικονομία, ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση! :twit:

nickel

Administrator
Staff member
Αλλάζω θέμα: πολλή ανορθογραφία πέφτει στις πολιτικές διαφημίσεις της τηλεόρασης: "εκβιαστικά διλλήματα" οι Οικ-Πρ, η δε του Ριζοσπάστη γράφει: "Αγόρασε τον, Διάβασε τον, Διάδωσε τον", έτσι, χωρίς δεύτερο τόνο.

Στα *διλλήματα (συνηθισμένο λάθος) διατηρείται η ανάμνηση του διπλού, απλώς το αμπεμπαμπλόμ κατέληξε σε λάθος σύμφωνο. Από την άλλη, ο δεύτερος τόνος πάει, χάθηκε, εξαφανίστηκε σε κάποια ανακύκλωση. Ευτυχώς προλάβαμε και τον ταριχεύσαμε σε παλιότερα γραπτά να τον έχουμε να τον θυμόμαστε.
:)

Χωρίς πλάκες, ο ανεβασμένος τόνος που δεν ανεβαίνει πια, μόνο χάνεται, κάνει κάπου αλλού παρέα στον χαμένο τόνο των ερωτηματικών πού και πώς, ανήκει στα πέντε πιο συχνά και πιο εκνευριστικά λάθη (στη δική μου κατάταξη).

SBE

¥
Έλσα, μιλάμε για ζώα. Τα οποία ζώα τρώμε, φοράμε, στρώνουμε για χαλί κλπ. Κακογουστιά μεγάλη, και διαφημιστικό κόλπο, αλλά αν τα μπουκαλια μπύρας ήταν απλώς ντυμένα με γούνα, χωρίς να βλέπεις ποδαράκια, κεφάλι κλπ θα σου έκανε την ίδια εντύπωση; Ή αν ήταν ντυμένα με δέρμα, που δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο;

Έλα βρε Κώστα... Σεβασμός στο νεκρό σώμα είναι, όχι στην αθάνατη ψυχή. Αν ήταν έτσι, θα ταριχεύαμε τους πεθαμένους μας για να τους κάνουμε, ξερωγώ, καλόγερους (για ρούχα) ή κούκλες για βιτρίνα! Οικολογία, οικονομία, ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση! :twit:
Κι όμως, ο Andrew Krasnow έφτιαξε αντικείμενα από δέρμα νεκρών ανθρώπων οι οποίοι είχαν ρητά συναινέσει σ' αυτό. Ποιο είν' το πρόβλημα; Από πού κι ως πού ο σεβασμός στο νεκρό σώμα σημαίνει να το αφήσουμε να σαπίσει ή έστω να το κάψουμε και όχι να το ανακυκλώσουμε (πάντα εφόσον γίνεται με τη συναίνεση του νεκρού πια "ιδιοκτήτη"), τουλάχιστον για όσους πιστεύουν, όπως ξέρω εσύ, πως η πραγματική αθανασία είναι η αέναη κυκλοφορία της ύλης; Και σε τι διαφέρει η δωρεά οργάνων; Ή μήπως στο Θιβέτ δεν τους κάνουνε κιμά για να φάνε τα όρνια (sky burial); Τέλος, αν μην ξεχνάμε πως έως πριν από 6 αιώνες η νεκροτομή θεωρούνταν παραβίαση της ιερότητας του ανθρώπινου σώματος, έλλειψη σεβασμού προς αυτό.

Το άλλο σκέλος είναι όχι ο ίδιος ο νεκρός, που έτσι κι αλλιώς δε νιώθει τίποτα, αλλά το τι σημαίνει το σώμα του νεκρού για τους ζωντανούς που άφησε πίσω του. Αν λοιπόν η πρωτοβουλία π.χ. της ελικοπτεροποίησης προέρχεται από τον κύριο του ζώου, που το φρόντιζε σ' όλη του τη ζωή, ή γίνεται με τη συγκατάθεσή του, είναι προφανές ότι δεν μπορεί εμείς να σεβόμαστε το νεκρό σώμα της γάτας περισσότερο από τον κατά τεκμήριο καλόν αφέντη της. Στη δε περίπτωση της μπίρας, δεν υπάρχει καν αφέντης, ή είναι άγνωστος.

Στα *διλλήματα (συνηθισμένο λάθος) διατηρείται η ανάμνηση του διπλού, απλώς το αμπεμπαμπλόμ κατέληξε σε λάθος σύμφωνο. Από την άλλη, ο δεύτερος τόνος πάει, χάθηκε, εξαφανίστηκε σε κάποια ανακύκλωση. Ευτυχώς προλάβαμε και τον ταριχεύσαμε σε παλιότερα γραπτά να τον έχουμε να τον θυμόμαστε.
:)

Χωρίς πλάκες, ο ανεβασμένος τόνος που δεν ανεβαίνει πια, μόνο χάνεται, κάνει κάπου αλλού παρέα στον χαμένο τόνο των ερωτηματικών πού και πώς, ανήκει στα πέντε πιο συχνά και πιο εκνευριστικά λάθη (στη δική μου κατάταξη).
Το εντυπωσιακό για μένα είναι ότι γίνεται σε επίσημη διαφήμιση πολιτικών κομμάτων για την τηλεόραση, που υποτίθεται ότι έχει περάσει από επιμέλεια, και με το αζημίωτο. Γι' αυτό λέω ότι, δυστυχώς, όση αμοιβή κι αν δώσεις, αν οι εργαζόμενοι δεν έχουν όλοι ποιότητα, το αποτέλεσμα θα είναι μάπα. Αντίστροφα, οι καλοί επαγγελματίες, και αισχρά να πληρώνονται, θα παραδώσουν ένα έργο που θα κρατάει ένα μίνιμουμ. Δυστυχώς (ή ευτυχώς), έτσι είναι.

bernardina

Moderator
Παραβλέποντας το γεγονός ότι σε όλες τις κουλτούρες και τους πολιτισμούς όλων των εποχών ο θάνατος αποτελεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ταμπού, πόσο "εντάξει μωρέ, δε βαριέσαι... " ένδειξη αγάπης είναι το να βλέπεις ένα άψυχο σώμα (με το οποίο μάλιστα κάποτε σε έδενε κάτι) και να γελάς; Anything goes, φαντάζομαι. Ακόμα και η γελοιοποίηση ενός πτώματος (έστω και γάτου). Περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη φαεινή ιδέα που βγάζει τη γλώσσα στις συμβάσεις. Τι να είναι άραγε; Η γιαγιά κάποιου με καρούλια, ίνα εκπληρωθεί το ρηθέν: "αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήταν μομπιλέτα";

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Γι' αυτό λέω ότι, δυστυχώς, όση αμοιβή κι αν δώσεις, αν οι εργαζόμενοι δεν έχουν όλοι ποιότητα, το αποτέλεσμα θα είναι μάπα. Αντίστροφα, οι καλοί επαγγελματίες, και αισχρά να πληρώνονται, θα παραδώσουν ένα έργο που θα κρατάει ένα μίνιμουμ. Δυστυχώς (ή ευτυχώς), έτσι είναι.
Ακριβώς έτσι.

Παραβλέποντας το γεγονός ότι σε όλες τις κουλτούρες και τους πολιτισμούς όλων των εποχών ο θάνατος αποτελεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ταμπού, πόσο "εντάξει μωρέ, δε βαριέσαι... " ένδειξη αγάπης είναι το να βλέπεις ένα άψυχο σώμα (με το οποίο μάλιστα κάποτε σε έδενε κάτι) και να γελάς; Anything goes, φαντάζομαι. Ακόμα και η γελοιοποίηση ενός πτώματος (έστω και γάτου). Περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη φαεινή ιδέα που βγάζει τη γλώσσα στις συμβάσεις. Τι να είναι άραγε; Η γιαγιά κάποιου με καρούλια, ίνα εκπληρωθεί το ρηθέν: "αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήταν μομπιλέτα";
Τι να σου πω. Δεν είναι ότι μ' άρεσε η ιδέα του, κάθε άλλο. Μου φάνηκε πανάθλια. Ωστόσο, αφού διάβασα τις δηλώσεις του, προσπάθησα να σκεφτώ μέσα από τον ίδιον. Αυτό που εμένα μου φαίνεται πανάθλιο αυτουνού του φάνηκε, απ' όσο κατάλαβα, φόρος τιμής στο γάτο του. Περαιτέρω, προσπάθησα να εφαρμόσω με συνέπεια τις ιδέες του φιλελευθερισμού (ο κάθε άνθρωπος μπορεί να διαθέσει το σώμα του όπως θέλει και τα νεκρά ζώα που του ανήκαν εν ζωή όπως θέλει, εφόσον δεν θίγει έννομα συμφέροντα κάποιου άλλου [όχι απλώς το γούστο του ή την ιδέα του περί ιερού]) και του υλισμού (το νεκρό σώμα δεν είναι αφ' εαυτού ιερό: είναι ιερό μόνο για τους ζωντανούς, στους οποίους πέφτει η ευθύνη του). Καταλαβαίνω την αποστροφή, αλλά τότε θα πρέπει να καταλάβω π.χ. την αποστροφή των Χριστιανών για το Corpus Christi κλπ. κλπ. Ο καθείς και τα ιερά του.

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Έκλεψαν το φωτοβολταϊκό πάρκο (από ΣΚΑΙ.gr)

Απίστευτη ληστεία σημειώθηκε στο χωριό Στρυμονοχώρι των Σερρών. Άγνωστοι έκλεψαν τα φωτοβολταϊκά πάνελ από ένα ολόκληρο φωτοβολταϊκό πάρκο.

Έλειπαν τα 176 από τα 220 φωτοβολταϊκά που είχε τοποθετήσει στο πάρκο. Ο ατσαλένιος φράχτης είχε παραβιαστεί από πολλές πλευρές και στη θέση των φωτοβολταϊκών έμειναν μόνο οι τσιμεντένιες υποστηρικτικές βάσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες κατάφεραν να μπουν αργά τη νύχτα στην εγκατάσταση με φορτηγό και αφού ξεβίδωσαν τα φωτοβολταϊκά πάνελ με ειδικά κλειδιά, έφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, καθώς το φωτοβολταϊκό πάρκο δεν ήταν σε κατοικημένη περιοχή.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Όταν πρωτοδιάβασα τον τίτλο της είδησης, το μυαλό μου για κάποιο λόγο πήγε σε αιολικό πάρκο, αντί για φωτοβολταϊκό -- και για λίγη ώρα αναρωτιόμουν πώς είναι δυνατόν να κλέψεις ανεμογεννήτριες :)

SBE

¥
Προστίθεται στις απίθανες ληστείες. Όπως:
Πέτρες από λιθόστρωτο
Σιδηροδρομικές ράγες
Γκαζόν
κλπ κλπ

Προσεχώς, ο μάστορας της γειτονιάς σας θα έχει ποιοτικά φωτοβολταϊκά σε τιμή ευκαιρίας.

ΥΓ Εγώ στην αρχή σκέφτηκα "το κλέψανε το πάρκο και πού το πήγαν;"

Zazula

Administrator
Staff member
Όχι μόνο καλώδια της ΔΕΗ αλλά —πολύ συχνότερα— καλώδια του ΟΤΕ και καλώδια του δικτύου επικοινωνίας του ΟΣΕ.

nickel

Administrator
Staff member
Πάρτε τον Πετρουλάκη για προβληματισμό και μπορείτε να πάτε στο πολιτικό αν θέλετε να το συζητήσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να σκεφτείτε εμένα συνοφρυωμένο...

:inno:

Elsa

¥
Σε συνέχεια εκείνου, αφού κάποιος/α εγγραφεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΤΣΜΕΔΕ, παίρνει το παρακάτω μήνυμα:
Οι εγγραφές Ασφαλισμένων και Συνταξιούχων ενεργοποιούνται με την φυσική παρουσία των χρηστών στο ταμείο και την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας καθώς και το όνομα χρήστη (UserName) που εισήγαγαν στην φόρμα εγγραφής.

Μάλιστα... :cry:
(πρέπει να πω, ότι πριν δύο χρόνια, είχαμε ξαναγραφτεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, αλλά ποτέ δεν τις είδαμε. Και σιγά τα απόρρητα: βεβαίωση ότι έχουμε πληρώσει τις εισφορές και τέτοια.)