Elsa
¥
@ Irini: Εντελώς διεστραμμένο το βρίσκω, αλλά αυτός δεν είχε σκοπό -προφανή τουλάχιστον- το κέρδος, σε αντίθεση με τους άλλους, που χρησιμοποίησαν ταριχευμένα πτώματα ζώων για να "στολίσουν" συλλεκτικά μπουκάλια μπύρας!
Αλλάζω θέμα: πολλή ανορθογραφία πέφτει στις πολιτικές διαφημίσεις της τηλεόρασης: "εκβιαστικά διλλήματα" οι Οικ-Πρ, η δε του Ριζοσπάστη γράφει: "Αγόρασε τον, Διάβασε τον, Διάδωσε τον", έτσι, χωρίς δεύτερο τόνο.
Κι όμως, ο Andrew Krasnow έφτιαξε αντικείμενα από δέρμα νεκρών ανθρώπων οι οποίοι είχαν ρητά συναινέσει σ' αυτό. Ποιο είν' το πρόβλημα; Από πού κι ως πού ο σεβασμός στο νεκρό σώμα σημαίνει να το αφήσουμε να σαπίσει ή έστω να το κάψουμε και όχι να το ανακυκλώσουμε (πάντα εφόσον γίνεται με τη συναίνεση του νεκρού πια "ιδιοκτήτη"), τουλάχιστον για όσους πιστεύουν, όπως ξέρω εσύ, πως η πραγματική αθανασία είναι η αέναη κυκλοφορία της ύλης; Και σε τι διαφέρει η δωρεά οργάνων; Ή μήπως στο Θιβέτ δεν τους κάνουνε κιμά για να φάνε τα όρνια (sky burial); Τέλος, αν μην ξεχνάμε πως έως πριν από 6 αιώνες η νεκροτομή θεωρούνταν παραβίαση της ιερότητας του ανθρώπινου σώματος, έλλειψη σεβασμού προς αυτό.Έλα βρε Κώστα... Σεβασμός στο νεκρό σώμα είναι, όχι στην αθάνατη ψυχή. Αν ήταν έτσι, θα ταριχεύαμε τους πεθαμένους μας για να τους κάνουμε, ξερωγώ, καλόγερους (για ρούχα) ή κούκλες για βιτρίνα! Οικολογία, οικονομία, ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση! :twit:
Το εντυπωσιακό για μένα είναι ότι γίνεται σε επίσημη διαφήμιση πολιτικών κομμάτων για την τηλεόραση, που υποτίθεται ότι έχει περάσει από επιμέλεια, και με το αζημίωτο. Γι' αυτό λέω ότι, δυστυχώς, όση αμοιβή κι αν δώσεις, αν οι εργαζόμενοι δεν έχουν όλοι ποιότητα, το αποτέλεσμα θα είναι μάπα. Αντίστροφα, οι καλοί επαγγελματίες, και αισχρά να πληρώνονται, θα παραδώσουν ένα έργο που θα κρατάει ένα μίνιμουμ. Δυστυχώς (ή ευτυχώς), έτσι είναι.Στα *διλλήματα (συνηθισμένο λάθος) διατηρείται η ανάμνηση του διπλού, απλώς το αμπεμπαμπλόμ κατέληξε σε λάθος σύμφωνο. Από την άλλη, ο δεύτερος τόνος πάει, χάθηκε, εξαφανίστηκε σε κάποια ανακύκλωση. Ευτυχώς προλάβαμε και τον ταριχεύσαμε σε παλιότερα γραπτά να τον έχουμε να τον θυμόμαστε.
:)
Χωρίς πλάκες, ο ανεβασμένος τόνος που δεν ανεβαίνει πια, μόνο χάνεται, κάνει κάπου αλλού παρέα στον χαμένο τόνο των ερωτηματικών πού και πώς, ανήκει στα πέντε πιο συχνά και πιο εκνευριστικά λάθη (στη δική μου κατάταξη).
Ακριβώς έτσι.Γι' αυτό λέω ότι, δυστυχώς, όση αμοιβή κι αν δώσεις, αν οι εργαζόμενοι δεν έχουν όλοι ποιότητα, το αποτέλεσμα θα είναι μάπα. Αντίστροφα, οι καλοί επαγγελματίες, και αισχρά να πληρώνονται, θα παραδώσουν ένα έργο που θα κρατάει ένα μίνιμουμ. Δυστυχώς (ή ευτυχώς), έτσι είναι.
Τι να σου πω. Δεν είναι ότι μ' άρεσε η ιδέα του, κάθε άλλο. Μου φάνηκε πανάθλια. Ωστόσο, αφού διάβασα τις δηλώσεις του, προσπάθησα να σκεφτώ μέσα από τον ίδιον. Αυτό που εμένα μου φαίνεται πανάθλιο αυτουνού του φάνηκε, απ' όσο κατάλαβα, φόρος τιμής στο γάτο του. Περαιτέρω, προσπάθησα να εφαρμόσω με συνέπεια τις ιδέες του φιλελευθερισμού (ο κάθε άνθρωπος μπορεί να διαθέσει το σώμα του όπως θέλει και τα νεκρά ζώα που του ανήκαν εν ζωή όπως θέλει, εφόσον δεν θίγει έννομα συμφέροντα κάποιου άλλου [όχι απλώς το γούστο του ή την ιδέα του περί ιερού]) και του υλισμού (το νεκρό σώμα δεν είναι αφ' εαυτού ιερό: είναι ιερό μόνο για τους ζωντανούς, στους οποίους πέφτει η ευθύνη του). Καταλαβαίνω την αποστροφή, αλλά τότε θα πρέπει να καταλάβω π.χ. την αποστροφή των Χριστιανών για το Corpus Christi κλπ. κλπ. Ο καθείς και τα ιερά του.Παραβλέποντας το γεγονός ότι σε όλες τις κουλτούρες και τους πολιτισμούς όλων των εποχών ο θάνατος αποτελεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ταμπού, πόσο"εντάξει μωρέ, δε βαριέσαι... "ένδειξη αγάπης είναι το να βλέπεις ένα άψυχο σώμα (με το οποίο μάλιστα κάποτε σε έδενε κάτι) και να γελάς; Anything goes, φαντάζομαι. Ακόμα και η γελοιοποίηση ενός πτώματος (έστω και γάτου). Περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη φαεινή ιδέα που βγάζει τη γλώσσα στις συμβάσεις. Τι να είναι άραγε; Η γιαγιά κάποιου με καρούλια, ίνα εκπληρωθεί το ρηθέν: "αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήταν μομπιλέτα";
Σιγά σιγά και με προσοχή...[...]πώς είναι δυνατόν να κλέψεις ανεμογεννήτριες :)