Ο Δείκτης βαθμολογεί 183 χώρες από το 0 (απόλυτη διαφθορά) έως το 10 (μηδενική διαφθορά) και βασίζεται στα επίπεδα αντίληψης της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα). Χρησιμοποιεί στοιχεία από 17 πρωτογενείς έρευνες, οι οποίες εστιάζονται σε τομείς όπως η εφαρμογή των νόμων κατά της διαφθοράς, η πρόσβαση στην πληροφόρηση και η σύγκρουση συμφερόντων.
Οι πηγές αναφέρονται, και όχι ούτε το πάσο μετράει, ούτε οι αποδείξεις που δεν κόβονται κλπ. Άλλωστε αυτά δε μετριούνται εύκολα γιατί ποιος θα παραδεχτεί την παρανομία του;
Μην ξεχνάμε βεβαίως ότι ΔΕΝ μετράει τα ίδια και στις αλλες χώρες.
(προς SBE :twit:: ναι, ναι, ξέρουμε, αυτά συμβαίνουν και αλλού, αλλά το ΗΒ π.χ. πήρε 7,8).
...θα πάψω να πειράζω τη φίλτατη SBE και θα σημειώσω ότι αν είναι έτσι, τότε καμία έρευνα δεν έχει ουσιαστική αξία, είμαστε όλοι ίδιοι, και αφού εμείς είμαστε στην ίδια κλίμακα με την Κολομβία, και όλοι οι άλλοι στην ίδια κλίμακα με εμάς, τότε Σουηδία = Κολομβία. Χαίρε καρτεσιανή σκέψη, αθάνατηΌλες οι χώρες άχουν παράνομους, παράτυπους και διεφθαρμένους. [...] Κανένας δεν είναι αθώος κι άμα διαβάσεις και τις τρεις μελέτες της ΔΔ θα δεις μια πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα της παγκόσμιας διαφθοράς.
Και αφού οι προβλέψεις μου βγήκαν σωστές (ούτε ο καζαμιογράφος να ήμουν ), σας υπόσχομαι να μοιραστώ μαζί σας τα αποτελέσματα του λότο
Η σύντομη απάντηση: Ναι το πιστεύω.
(κυρίως γιατί δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες)
Όλες οι χώρες έχουν παράνομους, παράτυπους και διεφθαρμένους. Στις χώρες που δεν υπάρχει πάσο ή σύνταξη δεν υπάρχει απάτη γύρω από το πάσο και τη σύνταξη. Μπορεί να υπάρχει άλλη διαφθορά, που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Κανένας δεν είναι αθώος κι άμα διαβάσεις και τις τρεις μελέτες της ΔΔ θα δεις μια πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα της παγκόσμιας διαφθοράς.
...θα πάψω να πειράζω τη φίλτατη SBE και θα σημειώσω ότι αν είναι έτσι, τότε καμία έρευνα δεν έχει ουσιαστική αξία, είμαστε όλοι ίδιοι, και αφού εμείς είμαστε στην ίδια κλίμακα με την Κολομβία, και όλοι οι άλλοι στην ίδια κλίμακα με εμάς, τότε Σουηδία = Κολομβία. Χαίρε καρτεσιανή σκέψη, αθάνατη
Εγώ ξέρω ότι είμαστε η Αργεντινή του Νότου, και ότι δεν θα γίνουμε Δανία. Ή μήπως τα μπέρδεψα;... είμαστε όλοι ίδιοι, και αφού εμείς είμαστε στην ίδια κλίμακα με την Κολομβία, και όλοι οι άλλοι στην ίδια κλίμακα με εμάς, τότε Σουηδία = Κολομβία.
Ωστόσο (και μην νομίζεις ότι πάω πάλι να σου την πω), η απόσταση αυτή δεν σου επιτρέπει να αντιληφθείς την κατάσταση που επικρατεί εδώ, παρά μόνο από δεύτερο χέρι, και μάλιστα από μικρό δείγμα, δηλαδή τους συγγενείς και τους γνωστούς σου. Είναι πολύ διαφορετικό να πηγαίνεις εδώ σε οργανισμούς, νοσοκομεία κτλ, και να εξαρτάσαι από το σύστημα, και διαφορετικό να σου λέει κάποιος την εμπειρία του.Μπορεί να δίνω την εντύπωση ότι βλέπω την Ελλάδα πιο ρόδινη απ'ό,τι είναι αλλά δε νομίζω ότι έχω χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.
Κι επειδή η βασική μας διαφορά είναι ότι εγώ είμαι αλλού και δεν υφίσταμαι την πλύση εγκεφάλου της Ελλάδας (χωρίς να αποκλείεται ότι υφίσταμαι άλλη πλύση εγκεφάλου), πιθανόν να οφείλεται εκεί η διαφορά μας.
Εγώ δεν κορόιδεψα κανέναν, παρά μόνο τον ΓΑΠ και τους συν αυτώ, που μας είχαν φλομώσει με τα περί Δανίας του Νότου και (μη) Αργεντινής και (μη )Ινδίας, τα οποία μού τα θύμισε η κουβέντα σας εντελώς συνειρμικά. :)Καλά, κοροϊδεύετε όσο θέλετε, εγώ δεν είπα πάντως ότι θα γίνουμε Δανία και γιατί να γίνουμε άλλωστε;
Λίγες μέρες πριν από την πιο κρίσιμη εδώ και χρόνια (και μέχρι την επόμενη) ευρωσύνοδο κορυφής, τα νερά του Ρήνου ξεσκέπασαν στο Κόμπλεντς έναν εφιάλτη από το παρελθόν και θύμισαν (σε όσους θέλουν να μην εθελοτυφλούν) γιατί η περισσότερη Ευρώπη είναι μονόδρομος και τι συμβαίνει όταν η χώρα στο κέντρο της ηπείρου γίνεται υπερβολικά ισχυρή:
WWII Bomb Successfully Detonated In Germany (sky news, video)