SBE
¥
Δεν είναι μόνο το Σπίγκελ, παίδες. Προχτές στις Βρυξέλλες ήμασταν ένας Αμερικανός, δυο-τρεις Έλληνες, ένας Ιρλανδός κι ένας Βέλγος από την ΕΕ και κάναμε μια φοβερή κουβέντα περί κρίσης στην Ελλάδα. Ο Βέλγος μας έλεγε ότι έχει βαρεθεί να διαβάζει περί εξόδου από το ευρώ στον ευρωπαϊκό τύπο (και λόγω της δουλειάς του διαβάζει πεντέξι εφημερίδες από διάφορες χώρες κάθε μέρα). Αποδίδει την απήχηση τέτοιων δημοσιευμάτων, καθώς και των δημοσιευμάτων τους στυλ η χρεωκοπία θα σώσει την Ελλάδα, σε απλούστατη παραπληροφόρηση και άγνοια της οικονομικής κατάστασης -κοινώς δεν έχει καταλάβει ο Γερμανός, ο Γάλλος, ο Άγγλος, ακόμα κι ο Αμερικανός πόσα χρωστάει η μία χώρα στην άλλη (και δεν είχα ιδέα ότι οι αμερικανικές τράπεζες κατέχουν 50δις από το χρέος της Ιρλανδίας, άμα φαλιρίσει η Ιρλανδία θα έχουν δεύτερο γύρο κατάρρευσης των τραπεζών τους).
Παρεμπιπτόντως, ο άλλος Έλληνας θεώρησε το συνομιλητή μας μεροληπτικό κατά της Ελλάδας, εμένα μου φάνηκε ουδέτερος. Προφανώς έχουμε ξεφύγει τελείως, αν τολμήσει κανένας να μας θυμίσει τα στραβά μας είναι αυτομάτως ανθέλληνας (ο άνθρωπος απλώς είπε ότι η Ελλάδα έχει μαύρη οικονομία και δυσκολεύεται στην είσπραξη φόρων, που αυτό το ξέρουν κι οι κότες).
Παρεμπιπτόντως, ο άλλος Έλληνας θεώρησε το συνομιλητή μας μεροληπτικό κατά της Ελλάδας, εμένα μου φάνηκε ουδέτερος. Προφανώς έχουμε ξεφύγει τελείως, αν τολμήσει κανένας να μας θυμίσει τα στραβά μας είναι αυτομάτως ανθέλληνας (ο άνθρωπος απλώς είπε ότι η Ελλάδα έχει μαύρη οικονομία και δυσκολεύεται στην είσπραξη φόρων, που αυτό το ξέρουν κι οι κότες).