Θα συμφωνήσω με τον Ελληγενή. Εγώ μένω σε πολυκατοικία με 34 διαμερίσματα εκ των οποίων τρία (3) κατοικούνται από Άγγλους, μάλιστα ο ένας ήταν ο διπλανός μου που πέθανε τον περασμένο μήνα οπότε τώρα ένα διαμέρισμα λιγότερο κατοικείται από Άγγλους. Άγγλος είναι επίσης ο θυρωρός μας, παντρεμένος με Κινέζα. Από τους άλλους 31, οι μισοί πιθανόν να είναι κάτοχοι βρετανικού διαβατηρίου, κάποιοι από αυτούς ίσως έχουν γεννηθεί στο ΗΒ (π.χ. η απέναντί μου, που είναι παιδί μεταναστών). Οι εθνικότητες που έχω συναντήσει στο ασανσέρ είναι Αμερικανοί, Άραβες, Ρώσσοι, Βραζιλιάνοι, Γάλλοι, Ισπανοί, Κινέζοι, Ινδοί, Έλληνες, Ιταλοί, Ιάπωνες. Στο δε δημόσιο σχολείο της περιοχής, πέρασα μια φορά τη ώρα του διαλείμματος και στην αυλή υπήρχαν καμιά εκατοστή μαθητές, εκ των οποίων πεντέξι λευκοί και από τις μαθήτριες το 99% φόραγε φερετζέ (στο εκκλησιαστικό σχολείο της περιοχής τα ποσοστά αντιστρέφονται). Αν καθίσω και γενικεύσω την προσωπική μου εμπειρία, που αυτό κάνει ο πολύς κόσμος, ο ξένος πληθυσμός της χώρας είναι 70-90%.
ΥΓ Θα προσέξατε ότι θεωρώ ξένους πολλούς που κανονικά για λόγους πολιτικής ορθότητας θα έπρεπε να τους μετράω για Βρετανούς, αλλά φυσικά επειδή κι εγώ είμαι από αυτούς μπορώ να λέω ό,τι θέλω για μένα και τους όμοιούς μου.