Τα εφήμερα

nickel

Administrator
Staff member
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το πιστέψαμε επειδή ήταν κάτι απόλυτα φυσιολογικό, όχι μόνο καλοφτιαγμένο.

http://biofort.blogspot.gr/2007/11/avian-abductions-lawndale-was-last.html

Ή:
BABY STOLEN BY AN EAGLE.
CHICAGO, Sept. 24 (1888).--A dispatch from Wichita, Kan., says: The baby of a farmer, William Beattie, who lives on the Cimarron River, north of the Territory line, was carried…

http://query.nytimes.com/gst/abstract.html?res=9E0CE6DD1F3EEF33A25756C2A96F9C94699FD7CF

EAGLE CARRIES OFF CHILD.; Body of 18-Month-Old Girl Found Mangled in the Sutherlandshire Mountains.
While a little girl about eighteen months old, the only daughter of a young Sutherlandshire crofter, living about a mile from Invershin Station, on the Highland Railway, was playing at her father's cottage door on Saturday evening, an eagle swooped down, gripped her in its claws, and carried her off to the mountains, where some hours later her dead and mutilated body was found by a gamekeeper.

From the London Express, May 9 / May 20, 1904
http://query.nytimes.com/gst/abstract.html?res=9500E7DD1F3AE733A25753C2A9639C946597D6CF

daeman

Administrator
Staff member
...
Μια που πιάσαμε εκεί τις παλιές φωτογραφίες:

80 ανεκτίμητες φωτογραφίες της Κρήτης 1911 - 1949
Μια σπάνια συλλογή 80 φωτογραφιών, από τους Fred Boissonnas, Nelly's, Περικλή Παπαχατζηδάκη, Στέφανο Μαλικόπουλο και Έλλη Παπαδημητρίου. Ένα ψηφιδωτό της ζωής του τοπίου και των μνημείων της Κρήτης, φτιαγμένο από περιηγητές του νησιού, που με μια φωτογραφική μηχανή, κατέγραψαν τα ανύποπτα καθημερινά στιγμιότυπα για πάντα. Και τα μετέτρεψαν με τη βοήθεια του χρόνου σε Ιστορία.

Δύο μόνο, ενδεικτικά, από τις εικόνες που πρόλαβα κι εγώ, κοπέλια στ' αλώνι σπρωχνόμασταν ποιος θα πρωτοκαθίσει στη δοκάνη (δεν φωνάζαμε «Shotgun!», μόνο «Πρώτος!»):

κι άλλη μια, που σαν να βλέπω τώρα δα μπροστά στα μάτια μου την αυλή του παππού μου:

Last edited:

daeman

Administrator
Staff member
Τι είναι εκείνη εκεί η γούρνα κάτω από την καμάρα, ορέ Δαεμάνε; :blink:

Τι να 'ναι, σκάφη, πλύστρα, αν και κρίνοντας από τη θέση της, μπορεί να 'ταν και ποτίστρα, πιθανόν αρχαίας προέλευσης που εξακολούθησε να χρησιμεύει επί αιώνες. Τώρα πια, μην την είδατε, το σπίτι ή τη συλλογή κάποιου καπάτσου συλλέκτη θα κοσμεί. Όχι, ο παππούς μου δεν είχε τέτοια σκαλιστή, πέτρινη ήτανε, σκαφτή. Κι αν είχε, θα τη βούταγε κι αυτήν ο θείος Νώντας. ;)

daeman

Administrator
Staff member
Αρχικά μπορεί και να ήταν. Παραπάνω που γράφω για πλύστρα ή ποτίστρα, δεν εννοώ τι ήταν όταν πρωτοφτιάχτηκε, αλλά σε τι φαντάζομαι πως χρησίμευε στην αυλή της φωτογραφίας. Επαναχρησιμοποίηση υλικών με αλλαγή χρήσης.

bernardina

Moderator
Αρχικά μπορεί και να ήταν. Παραπάνω που γράφω για σκάφη ή ποτίστρα, δεν εννοώ τι ήταν όταν πρωτοφτιάχτηκε, αλλά σε τι φαντάζομαι πως χρησίμευε στην αυλή της φωτογραφίας. Επαναχρησιμοποίηση υλικών με αλλαγή χρήσης.

Εδώ*, στο 16, η διαφάνεια είναι αντίθετα. :)

*από το εκεί που έβαλες εκεί :D

daeman

Administrator
Staff member
..
Ναίσκες, καλό μου, είδα ντο γω, κατέω ντο, μόνο ναι. Μα δεν επήαινέ μου να τηνε βάλω διπλή, σα να θωρεί την ομορφάδα τζη στον καρφίχτη. Μοναχά εκειέ; Κι επαέ ήβαλά ντο.

bernardina

Moderator
..
Ναίσκες, καλό μου, είδα ντο γω, κατέω το, μόνο ναι. Μα δεν επήαινέ μου να τηνε βάλω διπλή, σα να θωρεί την ομορφάδα τζη στον καρφίχτη.
Καρφίχτη;!:blink: Άφωνη... Τι υπέροχη λέξη

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Το στιγμιότυπο με τη «σημαία που ανεβάζουν οι υπάλληλοι της Βουλής» δεν έχει σχέση με την κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου και την αντικατάσταση της σημαίας με τη μαυροκόκκινη; Γιατί να είναι κουκουλοφόροι οι υπάλληλοι (σίγουρα είναι αυτός στον ιστό);

Edit: Όχι. λάθος μου. Το αέτωμα της Βουλής είναι.

Zazula

Administrator
Staff member
Πάνω από ένα δισ. θεάσεις για το Gangnam Style. :p

Attachments

• gangnam.jpg
    gangnam.jpg
    97.4 KB · Views: 356

bernardina

Moderator
Ο αρχηγός των Ηνωμένων Πολιτειών μίλησε. Και τι είπε; (βίντεο, ΝΥΤ)

Πράγματι, ο αρχηγός των Ηνωμένων Πολιτειών.
Λυπάμαι, δεν είδα όλο το βίντεο. Άντεξα την οργή και τη ναυτία που μου προκαλούσε η κάθε φράση, η κάθε έκφραση, η κάθε παύση, η κάθε χειρονομία αυτού του ανθρώπου, ώσπου είδα τα τρεμάμενα χέρια εκείνου του δύστηνου με το πανό και σταμάτησα. Ίσως αργότερα, όταν καταλαγιάσει η ταραχή μου, δω και το υπόλοιπο.
Πάντως, αν ήταν κανείς πραγματικά κακόψυχος, θα έπρεπε να τους ευχηθεί να γίνει η κοινωνία τους ακριβώς όπως την ονειρεύεται ο NRA: ένα απέραντο φρούριο που ζει μέσα στον τρόμο και την καχυποψία, οπλισμένο μέχρι τα μπούνια με κάθε λογής ευθύβολα και θανατηφόρα καλούδια, απαλλαγμένο κι από τις τελευταίες, ελάχιστες, νησίδες ηρεμίας και γαλήνης. Και ο κάθε τρελαμένος ν' ανοίγει πυρ όποτε νομίζει πως κάποιος τον απειλεί.
Καλές πωλήσεις, NRA. Και σ' ανώτερα.

Από το NRAστάν στο Ελλαδιστάν: Ζητείται φιλόλογος-διορθωτής για το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου:

Ο Γιώργος Λίκος γεννήθηκε στον Πρίγκηπο της Προποντίδας με καταγωγή από τη Σίφνο. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο χώρο των γραμμάτων πρωτοεμφανίστηκε με δημοσιεύματα στα περιοδικά Νέα Γράμματα (1944) και Το Τετράδιο (1945). Το 1949 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή, που είχε τίτλο Τέσσερις προσωπίδες του ανέμου. Ακολούθησε μια μεγάλη περίοδος κατά την οποία εργάστηκε σε πλοία, με τα οποία ταξίδεψε σε πολλά μέρη της γης από τη Γη του Πυρρός ως τη Μέση Ανατολή και το 1977 επανεμφανίστηκε με την ποιητική συλλογή Χερρόνησος.

Δεδομένου ότι υπήρξε ναυτικός, ότι "κινείται στον ευρύτερο χώρο του ελληνικού υπερρεαλισμού" κι ότι κάποιος καλώς-κακώς τον έχει παραλληλίσει με τον Ρεμπώ, μήπως έχει γράψει κανένα ποίημα "Το πυρρό καράβι" και μπερδεύτηκαν;

SBE

¥
Εννοείς ότι ο βασιλιάς της Ηπείρου δεν κλίνεται ο Πύρρος, του Πυρρός;
:lol::lol::lol::lol::lol:

"What came out was my anger against the Greeks that were celebrating the downfall of the junta, and the junta had fallen because of Cyprus; and the Greeks were celebrating of how brave they were. So I just gave hell to the Greeks, their politicians, everybody, and it was Lambrias who recognized my voice on this, the voice on Free Cyprus, and so he told Karamanlis I was giving hell to everybody including Karamanlis!"

"— I'm not particularly religious, or I'm not religious at all. But there is some affiliation; I do pray (...)
— Whom do you pray to?
— Yeah, that's a...good question....because...I believe God is within us and that...God being good or bad or whatever depends on us. If I am a good person, then God...whoever he is...is glorified. If I'm bad, nasty, cheating, God is just going down. But from the point of view of concentrating the prayer on something, it's been this icon."

(Μαρία Μπέκετ)

Στο 35:32, βρήκα και το "οθόνινος σωλήν" (=μάνικα) που, ω του θαύματος, υπάρχει στη Λεξιλογία ως μοναδικό αποτέλεσμα του γούγλη!