Ambrose
¥
Ευτυχώς έιχα παντα την τυχη να μενω σε σχετικά καλά διαμερίσματα κυρίως γιατί δε μετακόμιζα αν δεν έβρισκα κατι πολύ καλό.
Μερικοί συμφοιτητές μου όμως ήταν θύματα της έλλειψης στέγης της τότε εποχής, τωρα έχει γεμισει ο τόπος γκαρσονιέρες στις πανεπιστημιουπόλεις, με αποτέλεσμα να μένουν ξενοίκιαστα πολλά, αλλά τοτε πρόσφεραν για ενοικίαση το πλυσταριό, την αποθήκη, το πατάρι κλπ.
Τα ίδια προσφέρουν και σήμερα! Νοικιάζουν τις αποθήκες τους και τα γκαράζ τους κι ο κόσμος πάει, τα παίρνει και λέει ευχαριστώ! Δυστυχώς, πολλές φορές το κακό μασκαρεύεται ως καλό. Ο μόνος τρόπος να δεις τι λέει το σπίτι είναι να φωνάξεις ειδικό (που μέχρι να έρθει το σπίτι θα έχει νοικιαστεί).
Πιστεύω ότι τα χειρότερα προς ενοικίαση τα έχω δει στο Λονδίνο. Όχι προσφατα αλλά μεχρι πριν μια δεκαετία. Έχω δει διαμερίσματα με εξωτερικό μπάνιο, με ντους στην αυλή, με ταπετσαρία ξεφλουδισμένη, με μοκέτα πάνω σε ακανόνιστο πατωμα (μέχρι και το σκαλοπάτι έιχαν ισιώσει οι αθεόφοβοι κι αν δεν πρόσεχες σκοτωνόσουνα) κλπκλπ.
Δεν έχεις δει όμως σπίτι με την εξής διάταξη:
Στην κουζίνα ο νεροχύτης στη μέση και αριστερά και δεξιά από ένα κουβούκλιο πλαστικό. Το ένα για WC, το άλλο για μπανιέρα. Α, παρεμπιπτόντως, η βεράντα σας είναι το πέρασμα του γείτονα για να πάει στο δικό του σπίτι. Πάντως, έχει θέα Ακρόπολη-Λυκαβηττό (τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση, η ιδιοκτήτρια ήταν έντιμη και είπε από την αρχή όλα τα κρυφά προβλήματα του σπιτιού, να είναι καλά η γυναίκα, όσο για τα φανερά...)