Τα αντιθρησκευτικά του Φίλη

SBE

¥
Ωχ, βλέπω σε ένα σημείο εξαφανίστηκαν δυο- τρεις γραμμές από την απάντησή μου, αλλά δε θυμάμαι τώρα τί έλεγα...
 

SBE

¥
Rogne, τότε να μη γίνεται καμία μεταρρυθμιση πουθενά, άμα είναι να ισχύει το "τσαπατσούλικα τα κάναμε πάντα, τσαπατσούλικα θα τα κάνουμε και τώρα" (το ίδιο επιχέιρημα που χρησιμοποίησες κι εσύ πιο πάνω).
 
SBE, οι απαιτήσεις που έχεις από την οποιαδήποτε μεταρρύθμιση πρέπει να συνάδουν με το επίπεδο που υφίσταται. Δεν γίνεται ξαφνικά για ένα πράγμα να έχεις αντιρρήσεις επειδή δεν γίνεται με χειρουργική ακρίβεια. Κι αυτό το επίπεδο αποκτάται σταδιακά. Είναι αστείο να συζητάμε για τέτοιες διαδικασίες στο συγκεκριμένο μάθημα όταν όλα αυτά φαντάζουν επιστημονική φαντασία για το υπόλοιπο της εκπαίδευσης (και όχι μόνο στην Ελλάδα).
 

SBE

¥
Είπα από την αρχή ότι αν είναι να σοβαρευτούμε σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις, τα ΘΡησκευτικά είναι ένα καλό μάθημα για αρχή- και είπακαι γιατί νομίζω ότιπροσφέρεται για πειρασματισμούς.
Πέρα από αυτό, είμαστε ελεύθεροι να σοχλιάσουμε ό, τι θέλουμε, έτσι δεν είναι; Ε, έιπα απο την αρχή οτι βρήκα το άρθρο ενδιαφέρον για κάποια από τα επιμέρους ζητήματα που αναφέρει, και σχολιάζω αυτά. Όποιος προτιμάει να διαβάζει σχόλια μόνο υπέρ ή κατά της κατάργησης του μαθήματος μπορεί να με αγνοήσει.
 
Ελεύθεροι να σχολιάζουμε φυσικά και είμαστε. Αυτό δεν κάνουμε; Γιατί τσατίζεσαι και επισημαίνεις το αυτονόητο, ότι δηλαδή αν θέλει μπορεί κάποιος να αγνοήσει μια δημοσίευση;
 
Top