Δεν βλέπω γιατί να υπάρχει σύνδεση της αιτιολογικής με την εναντιωματική.
Αν και έγραψα καλά, δεν πήρα άριστα. Γιατί δεν πήρα άριστα; Επειδή είχα κάνει ένα λάθος.
Βέβαια, μπορεί να έχουν αλλάξει πράγματα στο συντακτικό από εκείνα που θυμάμαι.
Θύμωσε, όταν έμαθε πως τον περιγελούσαν.
Εκτιμώ ότι η ομάδα μου θα κερδίσει, αφού βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση.
Ευχαριστώ πάρα πολύ. Οι αιτιολογικές πιάνονται σαν μια; Δηλαδή έχουμε μόνο μια υποτακτική σύνδεση με την κύρια;Καλησπέρα. Περαστικός είμαι...
α) Η κύρια (Ξύπνησε το μεσημέρι) συνδέεται με την αιτιολογική γιατί είχε κοιμηθεί αργά και ήταν μεθυσμένος παρά πολύ.
β) Η κύρια συνδέεται με την αποτελεσματική (με αποτέλεσμα να μην πάει για δουλειά).
γ) Η αιτιολογική δεν συνδέεται με την αποτελεσματική γιατί, αν συμβεί αυτό, θα μπλέξουν τα μπούτια τους από τις πολλές συνδέσεις. Αλλά δεν ξέρω πώς μπορούμε να το διατυπώσουμε αυτό με όρους συντακτικού.
Αφού έχουμε πολλά ρήματα, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε και πολλές προτάσεις. Αλλά επειδή ο σύνδεσμος γιατί εμφανίζεται μόνο μία φορά, το απλοποίησα.Οι αιτιολογικές πιάνονται σαν μια;
Απλά θέλω να ξεκαθαρίσω αν η αιτιολογική: γιατί ήταν μεθυσμένος παρά πολύ , συνδέεται μόνη της με την κύρια υποτακτικά ή πιάνεται σαν ένα με την άλλη αιτιολογική;Αφού έχουμε πολλά ρήματα, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε και πολλές προτάσεις. Αλλά επειδή ο σύνδεσμος γιατί εμφανίζεται μόνο μία φορά, το απλοποίησα.