O Nίκελ απλά μετάφρασε και ρετουσάρισε λίγο αυτό που είπες ότι θες να πεις. Πάντως, όλη η φράση είναι μια βλακεία και μισή κι όποιος τη διαβάσει και δεν του σηκωθεί η τρίχα, απλά θα βάλει την αίτησή σου στα σκουπίδια. Και να γιατί:
Maybe because the joy from communicating...
Α, δηλαδή μπορεί να οφείλεται σε αυτό, μπορεί και όχι. Δηλαδή είσαι μεγάλος άντρας εργαζόμενος (ή επίδοξος εργαζόμενος) και δεν ξέρεις με σιγουριά τί σε έπεισε ότι η διδασκαλία φυσικής είναι αυτό που σου αρέσει να κάνεις. Άρα είσαι ανίκανος να πεις με βεβαιότητα γιατί κάνεις ό,τι κάνεις. Τι σόι χαρακτήρα δείχνει αυτό; Σίγουρα όχι τον χαρακτήρα που θέλει κανείς να έχει από έναν εργαζόμενο.
the joy from communicating the kind of knowledge that relates to all those essential questions φλυαρία χωρίς ουσία. Σου αρέσει το ότι μεταδίδεις γνώσεις σε άλλους; Ε, αυτό γράψε. Σου αρέσει το ότι βοηθάς τα παιδιά να ανακαλύψουν να αγαπήσουν τη φυσική; Ομοίως, αυτό γράψε. Αυτό που γράφεις είναι μια ασυναρτησία που όποιος τη διαβάζει μεχρι να φτάσει στο τέλος έχει ξεχάσει την αρχή.
I have been convinced εγώ θα έλεγα I am convinced.Το γιατί έχει να κάνει με μεταβατικά και αμετάβατα και με τις εντυπώσεις. Είσαι πεπεισμένος ή σε έπεισε κάποιος, ίσως και με το ζόρι; Το πρώτο φυσικά.
an incredibly rewarding thing to do= αγγλικά δημοτικού. Και ελληνικά δημοτικού εδώ που τα λέμε. Εκφραστική ποικιλία επίπεδου προέδρου των ΗΠΑ, ακόμα και στη μητρική σου γλώσσα. Εντάξει, δεν πας για φιλόλογος, αλλά υποτίθεται ότι είσαι μορφωμένος άνθρωπος. Ακόμα κι αν κάνεις γραμματικά η συντακτικά λάθη, ξέρεις τί θες να πεις και θα πρέπει να μπορείς να το πεις χρησιμοποιώντας το ανάλογο επίπεδο γλώσσας, τουλάχιστον στη μητρική σου ώστε να τα μεταφράζεις. Εγώ θα έγραφα teaching physics is rewarding. Πέρα από το ότι θα το έγραφα όλο αλλιώς.
Γενικά πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορείς να βρεις μερικά υποδείγματα επιστολών και να ξεσηκώσεις μερικές φράσεις που σου ταιριάζουν από αυτά, αντί να κάθεσαι να γράφεις ό,τι βλακεία σου κατεβαίνει, που απλά δείχνει τη φτώχεια των ικανοτήτων σου.
Επιπλέον, δεν ξέρω γιατί χρειάζεται να τους πείσεις τόσο πολύ ότι θες να διδάξεις που λες υπερβολές. Ένα συχνό λάθος με τις αιτήσεις για δουλειά είναι ότι πολλοί νομίζουν ότι χρειάζεται να επιδείξεις κανέναν υπερβολικό ιδεαλισμό και καμιά υπερβολική επιθυμία να κάνεις τη δουλειά. Όχι, μια απλή επιθυμία και απλό ενδιαφέρον αρκούν.
Έχω έναν γνωστό στο Λονδίνο που τελείωσε με άριστα πριν ένα μήνα ένα μάστερ σε κλάδο που χρειάζεται άσκηση για να δουλέψει. Τον έχω βοηθήσει υπερβολικά, σε σημείο που είπα αμάν πια! Και εντούτοις, παρά την τόση βοήθεια, μου έστειλε προχτές να δω μια αίτηση που είχε κάνει που ήταν απαράδεκτη. Όσα έχω πει από το ένα αυτό μπήκαν κι από το άλλο βγήκαν. Και να τα λάθη του, για να τα αποφύγεις κι εσύ:
Προσπαθεί να καταλάβει τι περιλαμβάνει η δουλειά, δηλαδή τι φαντάζεται αυτός ότι θα κάνει όταν θα τον προσλάβουν. Και μετά προσπαθεί να φτιάξει τις απαντήσεις του με βάση αυτό. Αυτό σημαίνει ότι δεν δίνει καθόλου σημασία στο τί λένε οι εργοδότες για τον εαυτό τους και για το είδος ανθρώπου που ψάχνουν. Σε καμία δουλειά που δεν έχεις ξανακάνει δεν ξέρεις τί ακριβώς θα κάνεις. Θα πρέπει να διαβάσεις τις πληροφορίες που δίνουν οι εργοδότες και να απαντήσεις με βάση αυτές. Αν υπάρχουν κενά στα στοιχεία που δίνουν, μην τα συμπληρώνεις με τη φαντασία σου.
Δεύτερον, παρακαλάει να του δώσουν τη δουλειά, υποσχόμενος ότι θα είναι καλός υπάλληλος. Δηλαδή στην ερώτηση γιατί να σε προσλάβουμε η απάντησή του είναι γιατί αν μου δώσετε αυτή την ευκαιρία θα είμαι καλός υπάλληλος. Πρώτα πρώτα, είναι αυτονόητο ότι θα είναι καλός υπάλληλος κάποιος. Αν δεν πιστεύουν ότι θα είσαι καλός υπάλληλος γιατί να σε προσλάβουν; Επειδή τους υπόσχεσαι ότι θα γίνεις καλός υπάλληλος;
Κι ένα από άλλον που είχε ζητήσει τη συμβουλή μου: προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και τα κάνουν χειρότερα. Μου λέει σε μια φάση ότι είχε κακό βαθμό στο πτυχίο. Αλλά θέλει να έρθει στην Αγγλία για να αποδείξει ότι είναι ικανός και για να αναδειχτεί στον πανεπιστημιακό χώρο. Και του είπα ότι αυτός που θα σε ακούσει να το λες αυτό θα σου πει είχες τέσσερα χρόνια στο πανεπιστήμιο να αναδειχτείς και να αποδείξεις ότι έχεις ικανότητες. Το ότι λες ότι ΘΑ ΘΑ ΘΑ είναι αοριστολογίες χωρίς βαρύτητα. Αν έχεις κάτι να κρύψεις θα πρέπει είτε να το παραδεχτείς και να πεις πώς το ξεπέρασες ναι, τα έκανα σαλάτα, αλλά μετά έκανα το Χ και έβαλα μυαλό (δηλαδή έχεις ήδη βάλει μυαλό και έχεις αποδείξει ότι μπορείς να ξεπεράσεις το πρόβλημα, όχι ότι ναι μεν, αλλά στο μέλλον θα προσέχω) ή κάνεις την πάπια.