Ίσως δεν είναι σωστό που μπαίνω στην διαδικασία να ξαναγράψω ενώ είχα ισχυριστεί ότι δεν θα ξανα-έγραφα. Αλλά αν είναι να σας βάλω έστω και λίγο μυαλό, όποια και αν είναι η ηλικία σας, τότε χαλάλι.
Δίκιο έχει ο drsiebenmal. Με αναγκάζεται να αποκαλύψω το βιογραφικό μου.
Η ιστορία μου είναι απλή, τόσο απλή και κοινή που αυτό κάνει πιο ανησυχητική την εμμονή σας με το τρολ. Υπήρξα παιδί χωρισμένων γονιών, από τότε που ΔΕΝ θύμαμαι. Όλα τα χρόνια μεγάλωνα μόνο με τον ένα γονέα μου που δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να βγάζει πέρα οικονομικά. Είτε δούλευε είτε κοιμόταν. Στην καλύτερη να λέγαμε "καληνύχτα" και δύο κουβέντες πριν πάμε για ύπνο το βράδυ. Δεν είχα κανέναν να με επιβλέπει και περνούσα άπειρες ώρες μόνος στο σπίτι. Ποτέ και κανείς δεν μου έδωσε κίνητρο για διάβασμα ούτε και μου έμαθαν την αξία του. Αλλά ακόμα και αν το έκαναν νομίζω πως το μόνο που είχα ανάγκη ήταν η υπεκφυγή από την πραγματικότητα για να μην νιώθω μόνος.
Από το δημοτικό ακόμα είχα έντονα σημάδια μελαγχολίας που αργότερα εξελίχθηκε σε κατάθλιψη. Η μόνη παρηγοριά που έβρισκα σαν έφηβος στο γυμνάσιο ήταν σε λίγα εξωσχολικά βιβλία. Εκεί έβρισκα τον εαυτό μου και πρότυπα ανθρώπων (και γονέων) που δεν έβλεπα να υπάρχουν γύρω μου. Αν λοιπόν θεωρείτε πως γράφω αρκετά καλά, τότε να ξέρετε ότι αυτό το χρωστάω σε αυτά τα βιβλία και στον έναν τελευταίο χρόνο του λυκείου που αναγκάστηκα να διαβάσω έκφραση έκθεση γιατί ήθελα να περάσω στο πανεπιστήμιο που τελικά τα κατάφερα. Γι αυτό μέχρι σήμερα δεν έχω γνώσεις ιστορίας αλλά και άλλων μαθημάτων. Πού είναι το κακό να θέλω να μάθω αυτά που δεν έμαθα ποτέ ακόμα και αν είναι γνώσεις δημοτικού;
Ναι, φίλη Palavra, ξέρω ότι το πρώτο μέρος του βιβλίου είναι μυθολογία, το κρατάω στα χέρια μου. Ξέρω να ξεχωρίζω την μυθολογία από την ιστορία, δεν είμαι τόσο βλάκας.
Την λέξη "
επίγνωση" την έμαθα νομίζω στο γυμνάσιο. Δεν θυμάμαι πως. Νομίζω πρέπει να ήταν από ένα βιβλίο μάλλον κοινωνιολογίας. Η φράση που μου είχε μείνει στο μυαλό ήταν "η επίγνωση του θανάτου". Πρέπει να ήταν ένα βιβλίο βιο-κοινωνιολογίας που είχα δανειστεί και αν θυμάμαι καλά έλεγε ότι αυτή η επίγνωση του θανάτου διαφοροποίησε τον άνθρωπο από τα άλλα ζώα. Μπορεί να μην θυμάμαι σωστά το βιβλίο, η φράση όμως ήταν αυτή.
Την λέξη "
εικονοποιώ" την σκέφτηκα μόνος (όπως και τον συμπερασματοβγάλτη). Την έψαξα στο ίντερνετ, είδα ότι υπάρχει και την έγραψα, αν και ίσως θα την έγραφα έτσι κι αλλιώς.
~Αν όλα τα παιδιά της γης
φωνάζαν τους μεγάλους
κι αφήναν τα γραφεία τους
και μπαίναν στο χορό
ο κύκλος θα γινότανε
ακόμα πιο μεγάλος
και δυο φορές τη Γη μας
θ’ αγκάλιαζε
θαρρώ.~
Τις λέξεις
αυτογνωσία και
ετερογνωσία αν θυμάμαι καλά τις πρωτογνώρισα μέσα από κάποια άρθρα του καθηγητή Χρήστου Γιανναρά. Άρχισα να τις χρησιμοποιώ περισσότερο τον τελευταίο καιρό που διαβάζω το "Ας αναστοχαστουμε εαυτούς και αλλήλους" του καθηγητή Τάσιου. Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο. Από τα καλύτερα που έχω διαβάσει. Έχω διαβάσει περίπου το μίσο και το παράτησα γιατί ήταν πολύ χρονοβόρο. Εκεί να δεις άγνωστες λέξεις! Αν δεν είχα πιάσει αυτό το βιβλίο στα χέρια μου ίσως ποτέ να μην έβρισκα το φόρουμ σας. Μάλιστα ο κύριος Τάσιος χρησιμοποιεί τις λέξεις "αυτο-νοογνωσία" και "ετερο-νοογνωσία". Νομίζω είναι η δική του μετάφραση της λέξης mindreading και μιάς άλλης που δεν μου έμεινε στο μυαλό.
Την λέξη Διλσεξοία την έγραψα γιατί μου φάνηκε αστεία, τόσο που καθώς την έγραφα γελούσα. Ο Αρκάς σε ένα σκίτσο του γράφει "B for Dyslexia". Ποιά η διαφορά με το αστείο του Αρκά; Το ότι εγώ το έγραψα σε συζήτηση ενώ ο Αρκάς σε σκίτσο; Αν είναι έτσι, ζητάω συγγνώμη.
Αυτή είναι η μικρή μου ιστορία. Αν είμαι ένας στους χίλιους, αυτό δεν το ξέρω. Νομίζω όμως πως εσείς είστε μεγάλοι και ξεροκέφαλοι, και γι αυτόν τον χαρακτηρισμό δεν ζητάω συγγνώμη. Τώρα τι να σας πω ρε παιδιά; Εσείς μπορεί να μου πείτε ότι ακόμα και αυτά τα λέω σαν τρολ... Αλλά ακόμα και αυτό να κάνετε σας ευχαριστώ γιατί είχα καιρό να γράψω τόσο πολύ και μπορεί να είναι αλήθεια αυτό που είπε η SBE, ότι δηλαδή με το που άρχισε αυτή η κουβέντα για το τρολ η χρήση του λεξιλογίου μου βελτιώθηκε.
Νικέλ, αν θες δίπλα στο ΕΝΑ ΝΗΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ. πρόσθεσε το "ΕΝΑ ΤΡΟΛ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΛΕΞΕΙΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΛΑ"