Πώς γιορτάσαμε την πρωταπριλιά του 2010

nickel

Administrator
Staff member
Στην ελληνική γλώσσα θα "πατά" το νέο λειτουργικό της Microsoft

Όπως ανακοίνωσε χτες ο Στιβ Μπάλμερ, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, το επόμενο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, δηλαδή το Windows 8, το οποίο προβλέπεται να κυκλοφορήσει τους πρώτους μήνες του 2011, θα βασίζεται καθ’ ολοκληρίαν στην ελληνική γλώσσα. Είναι γνωστό ότι οι επιστήμονες της πληροφορικής θεωρούν την Ελληνική «μη οριακή γλώσσα». Όπως εξήγησε ο Στιβ Μπάλμερ, η Ελληνική είναι μια γλώσσα που χρησιμοποιείται αδιαλείπτως εδώ και πάνω από 3.000 χρόνια για την επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων, άρα έχει αποδείξει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι αντέχει στις απαιτήσεις των καιρών και μπορεί να προσαρμόζεται διαρκώς και χωρίς προβλήματα σε νέες επικοινωνιακές ανάγκες. Τα πειράματα για την καταλληλότητα της Ελληνικής ξεκίνησαν κάτω από πυκνό πέπλο μυστικότητας από τις πρώτες μέρες της διάδοσης του διαδικτύου, όταν άρχιζε να γίνεται φανερό ότι το μέλλον της πληροφορικής και των επικοινωνιών θα βρίσκεται στο διαδίκτυο. Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνο τον καιρό η Microsoft έθεσε σε κυκλοφορία όλα τα απαραίτητα βοηθήματα για την υποστήριξη της Ελληνικής, όπως π.χ. τις ασυναγώνιστες πολυτονικές γραμματοσειρές της.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε, οι προβλέψεις της Microsoft επαληθεύτηκαν, οπότε η επένδυση της εταιρείας στην ανάπτυξη νέου λειτουργικού λογισμικού βασισμένου στην ελληνική γλώσσα προβλέπεται να της παράσχει σημαντικά πλεονεκτήματα στην εποχή των νέων διαδικτυακών τεχνολογιών. Τα πλεονεκτήματα αυτά δεν είναι προφανή και απαραίτητα μόνο στο λειτουργικό σύστημα, όπου τα Windows έτσι κι αλλιώς κατέχουν τα σκήπτρα, αλλά στο συνοδευτικό λογισμικό, όπου τα τελευταία χρόνια η Microsoft έχει συναντήσει οξύτατο ανταγωνισμό, π.χ. από τον Firefox της Mozilla. Η ευελιξία που της έχει δώσει η αξιοποίηση της Ελληνικής στη διαχρονικότητά της και σε ολόκληρο το νοηματικό της εύρος παρέχει στους προγραμματιστές της εταιρείας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που αναζητούσαν. Υπολογίζεται ότι το νέο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο (IE11) θα τρέχει με ταχύτητα τουλάχιστον τριπλάσια από τον Firefox ή τον Chrome της εταιρείας Google.

Η προτίμηση της Microsoft, η οποία φαίνεται να δικαιώνεται στο στοίχημά της, δεν αποτελεί μόνο τιμή και δίκαιη αναγνώριση των πλεονεκτημάτων της Ελληνικής, η οποία άλλωστε με τον αδιαμφισβήτητο λεκτικό πλούτο της δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες γλώσσες. Όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Μπάλμερ, για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα θα έχουν να ωφεληθούν και οι Έλληνες προγραμματιστές, ακόμα και οι μαθητές που διδάσκονται προγραμματισμό στην ελληνική γλώσσα και έχουν ήδη εξοικειωθεί με εντολές και όρους όπως βρόχος, επικρότηση, ενθυλάκωση, εκσφαλμάτωση, προεπισκόπηση, αντικειμενοστραφής, ΕτικέταΒήμα και μύριους άλλους που όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά σε θεωρητικό επίπεδο. Η εξοικείωσή τους μπορεί να τους φανεί χρήσιμη ακόμα και σε εργασιακούς χώρους εκτός Ελλάδας μια και θα είναι οι μοναδικοί οι οποίοι, εκτός από την αγγλική ορολογία των υπολογιστών, θα γνωρίζουν και την ελληνική.

Καταλήγοντας και αφού υποσχέθηκε ότι σύντομα θα γίνει η πρώτη επίδειξη των νέων τεχνολογιών της Microsoft, ο κ. Μπάλμερ εκμυστηρεύτηκε και μια φαιδρή πλευρά του κρυφού ως τώρα σχεδίου της εταιρείας. Η κωδική ονομασία για τα Windows 8 είναι Cats. Όχι, είπε χαμογελώντας, από τον τίτλο του γνωστού μιούζικαλ, αλλά επειδή ΓΑΤΕΣ γράφεται στα ελληνικά το όνομα του ιδρυτή της Microsoft.

Πηγή: Yahoo News
http://news.yahoo.com/s/nf/20100325/tc_nf/72026
 
Επίσης επίσης, και πολύ συνοπτικά:

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν, λέει, πως εφεξής όλοι οι αμερικανοί πρόεδροι θα πρέπει να κάνουν εντατικά μαθήματα αρχαίων, μεσαιωνικών και νέων ελληνικών (και των ενδιάμεσων κρίκων). Εντυπωσιασμένος από τα αποτελέσματα της πολιτικής του Γ. Παπανδρέου στην Ελλάδα, ο Μπ. Ομπάμα ανέθεσε στους συμβούλους του να εξετάσουν το ζήτημα και αυτοί, μετά από -σύντομη, είν' η αλήθεια- έρευνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ευστροφία και οι ικανότητες του έλληνα πρωθυπουργού οφείλονται στο γεγονός ότι μιλάει ελληνικά. Ο Ομπάμα ήδη έμαθε τις πρώτες του λέξεις (η λέξη φιλοτίμο [sic] ήταν η πρώτη, επειδή είναι αμετάφραστη κι έτσι μπορεί να κάνει φιγούρα στους φίλους του) και σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες. Λέγεται επίσης πως έχει ήδη αποφασίσει να δώσει αρχαία ονόματα στις δυο του κόρες.

Πηγή: ίδια με την παραπάνω :)
 
Νίκελ, η φάρσα είναι εξαιρετική. Δική σου είναι;
Μου επιτρέπεις να τη στείλω, στα σοβαρά, σε όλες τις επαφές μου; Έχω περιέργεια να δω πόσοι θα τη χάψουν. Πιστεύω ότι μπορεί σύντομα να πάρει διαστάσεις επιδημίας. Ήδη τη βλέπω αναδημοσιευμένη σε αρκετά μπλογκς, και ορισμένα απ' ό,τι φαίνεται την έχουν πάρει στα σοβαρά. Δείτε, για παράδειγμα, εδώ και εδώ.
 

nickel

Administrator
Staff member
Για τους βιβλιόφιλους, ένα από τα πιο πετυχημένα πρωταπριλιάτικα πρέπει να ήταν το νησί του San Serriffe.
Με το νησί του San Serriffe αρχίσαμε να αναπνέουμε δημόσια, πρωταπριλιά του 2008.
http://www.lexilogia.gr/forum/showthread.php?t=129

Αλλά το δικό μου ειδησάριο αξίζει να το κυκλοφορείς μόνο την πρώτη του Απρίλη. Τις άλλες μέρες γίνεσαι διασπορέας ψευδών ειδήσεων. :eek:
 

nickel

Administrator
Staff member
Λοιπόν, κάποιοι (ανακάλυψα σήμερα) το είχαν χάψει το πρωταπριλιάτικό μας του 2010. Φυτευτό ήταν βέβαια στον Σαραντάκο και στο webz.gr, αλλά εκτίμησα το ότι ένα από τα θύματα γύρισε τον τίτλο σε πολυτονικό.

Στήν ἑλληνική γλῶσσα θά "πατᾶ" τό νέο λειτουργικό τῆς Microsoft
http://klision.blogspot.gr/2010/04/microsoft.html

Μια άλλη (ανα)δημοσίευση ήταν στο μπλογκ «Ξυπνήστε ρε!». :cry:
http://ksipnistere.blogspot.gr/2010/05/microsoft.html
 
Top