...
SBE, είμαι σίγουρος πως ξέρεις ότι όσον αφορά τα διαλεκτικά, τα λαϊκότροπα, τις παραφθορές και τις προφορές και γραφές που αποκλίνουν από την επίσημη νόρμα, για μένα τουλάχιστον κρούεις θύρες ορθάνοιχτες (you're preaching to the choirboy, who frequently and earnestly sings and talks and writes in dialects
).
Cheers, στις γουρνοχαρές μας!
Τώρα, για το λιστίδιο που ανέφερα παρεμπιπτόντως σαν πηγή της φωτό με αφορμή την προφορά της λέξης του νήματος, δεν έχουμε βέβαια μεγάλες απαιτήσεις από τέτοια πονήματα, από την άλλη όμως, είναι καλό να λέγονται μερικά πράγματα, έστω και κουτσά στραβά, γιατί οι λαθολόγοι και οι καθαρολόγοι πληθαίνουν και πάνε, και βάλθηκαν να «διορθώσουν» ακόμα κι αυτά που δεν επιδέχονται ούτε χρειάζονται διόρθωση. Κι έχω την εντύπωση ότι η λέξη «λάθος» εκεί έχει τη σημασία που έγραψα πριν, αυτού που αποκλίνει από το κοινό και μαζικά καθιερωμένο.
Σημ.: το τηλεκοντρόλ το έχω ακούσει σαν «κομπιούτερ», νομίζω πως λέγεται πιο συχνά από ανθρώπους μεγαλύτερους σε ηλικία, που συνήθως δεν είναι καθόλου εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μαραφέτια και τσουβαλιάζουν όλα τα μπλιμπλίκια με κουμπάκια κάτω από την ομπρέλα του κομπιούτερ. Και ασφαλώς δεν είναι λάθος το κομπιουτεράκι για την αριθμομηχανή. It computes.