Ποιος αγοράζει τον 902;

Επειδή εγώ είμαι χαζός και δεν καταλαβαίνω, το ΚΚΕ που πούλησε τον 902 είναι το ίδιο ΚΚΕ που καλεί σε πανελλαδική απεργία για την απόλυση μιας χούφτας υπαλλήλων; Δεν ήξερε ο γενικός γραμματέας του ότι θα πωλούνταν ο σταθμός; Άλλος τον πούλησε χωρίς να τον ενημερώσει;

Αισθάνομαι να μας δουλεύει καιρό τώρα το ΚΚΕ και μάλλον είναι τόσο μπερδεμένο και εγκλωβισμένο στις μοναχικές απεργίες του που έχει χάσει πλέον κάθε μέτρο και κάθε λογική... Για να μην πω για την "απεργία" που την έχουν κάνει να χάσει το νόημά της πλέον, αφού την έχουν συχνότερη από την καλημέρα.

Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά εμένα έτσι μου φαίνεται. Και συγγνώμη για το πολιτικό σχόλιο, αλλά ζούμε σε έναν παραλογισμό και μερικές φορές δεν αντέχω να μη μιλήσω...
 

bernardina

Moderator
Καλή η πλάκα, αλλά θα ήθελα να δω αν θα διαψευστεί αυτό και πώς. Όχι με τα ήξεις αφήξεις της ανακοίνωσης και το πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα (γιατί πολύ μπλαμπλά, αλλά από ουσία τίποτα. Ποιο είναι το ζουμί της απάντησης; Το να κατακεραυνώνει την Αυγή και τον Καρτερό, χωρίς να λέει κουβέντα για την ταμπακιέρα; ).

Και κυρίως το κομμάτι που λέει:
Χωρίς ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό θα είναι πλέον το ΚΚΕ, καθώς μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματία η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, η κομματική, δηλαδή, εταιρεία που έχει στην κατοχή της τους εν λόγω σταθμούς και την άδεια χρήσης των συχνοτήτων από τους οποίες εκπέμπουν.
Η πώληση του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του κόμματος, που κυοφορούνταν εδώ και μήνες, ολοκληρώθηκε, οι σχετικές υπογραφές μπήκαν, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρες απαγορευτικές για το ενδεχόμενο υπαναχώρησης της μίας ή της άλλης πλευράς.


Το μεγαλείο, όμως, είναι αυτό εδώ:

Ο νέος ιδιοκτήτης έθεσε όρο να του παραδοθεί η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ «καθαρή», δηλαδή χωρίς εργαζομένους. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι του 902 (τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού), που ανέρχονται περί τους 48, θα απολυθούν. Κι επειδή αυτό είναι παράνομο, αφού η εταιρεία θα μεταβιβαστεί εν λειτουργία, η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε να εφαρμόσει το παρακάτω σχέδιο: οι εργαζόμενοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες και θα περάσουν σε δύο κομματικές επιχειρήσεις από τις οποίες και θα απολυθούν χωρίς, όπως τους είπαν, να χάσουν εργασιακά τους δικαιώματα.
Τέλος, υπάρχει και μια μικρή ομάδα (περί τους 4 εργαζομένους) που απασχολούνται στην ιστοσελίδα του κόμματος 902.gr οι οποίοι θα υποβάλουν παραιτήσεις και θα επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό που προβλέπει το νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή με 600-800 ευρώ. Η μέθοδος των παραιτήσεων και της επαναπρόσληψης με τον προαναφερόμενο μισθό θα εφαρμοστεί και για τους εργαζόμενους που θα απομείνουν στον «Ριζοσπάστη» όταν ολοκληρωθούν οι απολύσεις.
Εν τω μεταξύ ήδη η διεύθυνση του 902 άρχισε συζητήσεις με τους εργαζομένους που θα απολυθούν από τους οποίους ζητείται να αποδεχτούν κούρεμα των οφειλομένων τουλάχιστον κατά 40%.
Η διαδικασία των απολύσεων και η τυπική μεταβίβαση της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ στον νέο ιδιοκτήτη θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του Αυγούστου. Σ' αυτό το διάστημα ο ραδιοφωνικός 902 θα παίζει μόνο μουσική κι ενδεχομένως να υπάρχει και κάποιο σύντομο δελτίο ειδήσεων.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Δεν παύει να με εκπλήσσει το γεγονός ότι το ΚΚΕ χρησιμοποιεί για τον εαυτό του τις ίδιες τακτικές και τις ίδιες δικαιολογίες με άλλους επιχειρηματίες που προβαίνουν σε ανάλογες ενέργειες (απολύσεις, κλεισίματα και τέτοια), αλλά ενώ για τον εαυτό του κατηγορεί πάντα το σύστημα, σε ό,τι αφορά τους άλλους επιχειρηματίες κατηγορεί τους ίδιους για πονηρές προθέσεις.
 
Σ' αυτό το άρθρο διαβάζω ότι
"Πριν από έξι μήνες προτείναμε από την Αυγή να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες ώστε ο «902» να παραμείνει στην Αριστερά. Το ηθικό επιχείρημα -πέραν του κινδύνου ο «902» να γίνει μνημονιακός – ήταν ότι η συχνότητα «δεν είναι περιουσιακό στοιχείο ενός κόμματος, αλλά κοινωνική περιουσία της Αριστεράς». Ο «Ριζοσπάστης» είχε απαντήσει με έναν οχετό, του οποίου το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η συχνότητα είναι του ΚΚΕ και ότι άμα γουστάρει της βάζει φωτιά και την καίει."
Επίσης, ότι
"Μπορεί να είναι ή να μην είναι νόμιμο, αλλά είναι σίγουρα βαθιά αντιδημοκρατικό, μέσα ενημέρωσης που ανήκαν σε αριστερό κόμμα, στρέφονταν κατά της κυβέρνησης και κατά των μνημονίων, μέσα σε μια νύχτα να μετατραπούν σε προπαγανδιστές της κυβέρνησης και των μνημονίων, επειδή το κόμμα-ιδιοκτήτης εισέπραξε από τον καπιταλιστή-αγοραστή κάποια χρήματα."
Επίσης, ότι
«Κύκλοι της Αριστεράς, τόνιζαν ότι είναι ακόμα νωρίς για να γίνει πλήρης αποτίμηση των αρνητικών εξελίξεων από την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού «902», χαρακτήριζαν όμως ως πραγματική τραγωδία όχι μόνο για το ΚΚΕ αλλά και για όλη την Αριστερά την πώληση, και μάλιστα σε αυτή την κρίσιμη και πολύ δύσκολη για τον τόπο ώρα, του ραδιοτηλεοπτικού «902», σημείωνε σε άρθρο του το iskra.gr.
Επίσης:
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Δ. Παπαδημούλης) καλεί τον Περισσό να δώσει εξηγήσεις για το εάν είναι νόμιμο «μια άδεια που δόθηκε σε ένα κόμμα δωρεάν να πουλιέται στην ‘πιάτσα’».

Αλλά είναι γνωστό ότι οι σταλινικοί περισσότερο από κάθε άλλον μισούν τους υπόλοιπους αριστερούς που τους κριτικάρουν. Σιγά μην έδιναν στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε κάποιο σχήμα "σούπα" (ΚΚΕ dixit) την άδεια του 902! Μ' αυτούς λοιπόν τους "τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς" σταλινικούς θέλει αποκλειστικά να συγκυβερνήσει η λενινιστική "iskra του Λαφαζάνη" (ΚΚΕ dixit), μην τυχόν και λερώσει τα χέρια της δεξιότερα.
 

bernardina

Moderator
Τέτοιο εξευτελιστικό κρυφτούλι... Αν το ΚΚΕ θεωρεί ότι το τιμά αυτή η τακτική, τι να πω...
 
Διαφημιστικό του νέου καναλιού E channel στον 902 TV. "Είναι, Έμπνευση, Εμπειρία"...Πώς θα προφέρεται; Ε τσάνελ ή Η τσάνελ;
 

nickel

Administrator
Staff member
Διαφήμιση-προαναγγελία στον 902 γράφει:

Είναι αλήθεια…
είναι Έμπνευση…
είναι Εμπειρία…
Είναι γεγονός…


Αλλάζει η οθόνη και καταλήγει με το μήνυμα:

Αν θέλεις ν’ αλλάξεις τον κόσμο…
…άλλαξε κανάλι


Κατά τα φαινόμενα, απευθύνεται σε όσους παρακολουθούν αποχαυνωμένοι την οθόνη ενός καναλιού που δεν εκπέμπει πρόγραμμα... Μα τι άλλο να σκεφτώ;


 

bernardina

Moderator
Εγκρίθηκε από το ΕΣΡ η μεταβίβαση του «902»: Χαλέντ Αμβί και Σεραφείμ Φυντανίδης οι μέτοχοι

Τη μεταβίβαση των μετοχών της «Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ» και του διακριτικού τίτλου «902 Αριστερά στα FM» στην «A-Horizon Media Ltd», έναντι τιμήματος 3,7 εκατ. ευρώ, ενέκρινε το ΕΣΡ.
Μέτοχος της «A-Horizon Media Ltd» είναι η «Nalotia Ventures Ltd» με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, ενώ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας συμμετέχουν ο Χαλέντ Αμβί με 94%, ο Σεραφείμ Φυντανίδης με 1%, και άλλα πρόσωπα με 4%.
 

Earion

Moderator
Staff member
Μία όχι τόσο απλή πώληση

Τάσος Τέλλογλου (Inside story, 4 Δεκεμβρίου 2017)

Στις 11 Αυγούστου 2017, ημέρα Παρασκευή, σε ένα δικηγορικό γραφείο των Αμπελοκήπων υπογράφεται το συμβόλαιο για τη μεταβίβαση όλων των μετοχών της Α-ORIZON MEDIA LTD, που κατέχει τις μετοχές του καναλιού Ε, με τον Αθηναίο πληρεξούσιο δικηγόρο της DIMERA Media Investments Ltd, που τις αγοράζει. Θυμίζουμε ότι η Dimera είναι η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη που είχε εξασφαλίσει μία από τις τηλεοπτικές άδειες στον διαγωνισμό που τελικά ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, και κατέχει σήμερα το 19,63% της Τηλέτυπος Α.Ε.

Εκπρόσωπος της πωλήτριας εταιρείας, που ελέγχεται από τον Φίλιππο Βρυώνη, είναι ένας Μολδαβός υπήκοος, κατά το πωλητήριο συμβόλαιο που είναι στα χέρια του inside story. Και η πωλήτρια και η αγοράστρια εταιρεία είναι κυπριακές· η πρώτη έχει έδρα τη Λεμεσό, η δεύτερη τη Λάρνακα.

Στο συμβόλαιο διαβάζουμε ότι στην πωλήτρια εταιρεία της Λεμεσού ανήκει το 70% μιας εταιρείας με έδρα το Μαρούσι, της Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε., με διακριτικό τίτλο «E radio-tv». To 30% των μετοχών της Ραδιοτηλεοπτικής ανήκε μέχρι πρότινος στο Κουμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος –που είχε πουλήσει τη συχνότητά του 902 (δηλαδή την Ραδιοτηλεοπτική) στην εταιρεία του Βρυώνη από το 2013. To KKE είχε κρατήσει το 30% των μετοχών, έως ότου ο Βρυώνης πλήρωνε ολοκληρωτικά το τίμημα της μεταβίβασης. Επειδή αυτό ουδέποτε έγινε για το 100% των μετοχών, το ΚΚΕ εξοφλήθηκε τελικά πριν από λίγες μέρες από τον Ιβάν Σαββίδη.

Συγκεκριμένα, η αγοράστρια εταιρεία (της Λάρνακας) που ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη –γεγονός που γνωρίζουμε από την περσινή συμμετοχή της στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες– αγοράζει το 100% των μετοχών της Ραδιοτηλεοπτικής, μαζί με εκείνες που βρίσκονται στα χέρια του ΚΚΕ, κατά το συμβόλαιο.

Κάθε μετοχή της A-ORIZON MEDIA αποτιμάται στα 1,91 ευρώ, δηλαδή το συνολικό τίμημα προσδιορίζεται στα 14,38 εκατ. ευρώ. Οκτώ εκατομμύρια καταβάλλονται ως τα μεσάνυχτα της μέρας που υπογράφεται η συμφωνία, τον περασμένο Αύγουστο. Τα υπόλοιπα 6,4 εκατομμύρια συμφωνείται να καταβληθούν αφού γίνει ο σχετικός έλεγχος από τις ελεγκτικές εταιρείες Deloitte και Grant Thornton, που θα πρέπει να αποτιμήσουν την αξία της εταιρείας του Φίλιππου Βρυώνη.

Επιπλέον, για να πληρωθεί το υπόλοιπο, θα πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις, ανάμεσα στις οποίες:

  • Να είναι αληθινές οι λογιστικές καταστάσεις της Ραδιοτηλεοπτικής
  • Να διαπιστωθεί ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας έφθαναν κατά την ημερομηνία της υπογραφής τα 3.180.000 ευρώ
Σύμφωνα με το συμβόλαιο, αν δεν συντρέχουν οι όροι που έχουν τεθεί, το τίμημα θα αναπροσαρμόζεται προς τα κάτω.

Το νέο ΔΣ της εταιρείας, μετά την είσοδο του Σαββίδη, εκλέγεται από τη γενική συνέλευση των μετόχων στις 20/9/2017. Σε αυτό βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Βρυώνης και ο μόνιμος εκπρόσωπος των συμφερόντων του Σαββίδη στις επιχειρήσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης Αρτούρ Νταβιντιάν (έχει γεννηθεί στο Ροστόφ της Ρωσίας και μένει στη Θεσσαλονίκη).

Ακόμα, στα έξι μέλη του ΔΣ βρίσκεται ο Μολδαβός υπήκοος που είχε εμφανισθεί πριν τη μεταβίβαση των μετοχών της A-ORIZON MEDIA ως εκπρόσωπός της και ένας δικηγόρος Αθηνών, στενός συνεργάτης του Βρυώνη που εμφανίζεται και ως μη εκτελεστικό μέλος της ναυαρχίδας του Βρυώνη ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ (πινακίδες υπαίθριας διαφήμισης).

Στην υπόθεση της ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ το inside story είχε αναφερθεί αναλυτικά, ακτινογραφώντας τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Φίλιππου Βρυώνη και ειδικότερα την απάτη που οι Ελβετοί τον κατηγορούν ότι διέπραξε, πουλώντας τους τα διαφημιστικά πλαίσια υπαίθριας διαφήμισης το 2007. Ο Βρυώνης είχε αποκτήσει την εταιρεία ΑΛΜΑ ΑΤΕΡΜΩΝ από τον πατέρα του Τάσο Βρυώνη και σύντομα έγινε με ένα πλέγμα εταιρειών ο «βασιλιάς» της υπαίθριας διαφήμισης στην Ελλάδα.

.................................Η απάτη του Βρυώνη στους Ελβετούς ..........................................................

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει πληρωθεί ολόκληρο το τίμημα για το κανάλι Ε, ....... Το βέβαιο είναι ότι θα κρατήσει ένα κανάλι, το Extra, για να κάνει τηλεπωλήσεις, δείχνοντας μια αξιοσημείωτη ικανότητα να επιβιώνει σε ένα περιβάλλον που γνωρίζει καλά.

https://insidestory.gr/article/apor...99881&ct=t(unsubscribed_Newsletter_9_12_2017)
 
Top