Ποια βιβλία θα συμβουλευόσουν αν ήθελες να βρείς τα έργα ενός συγγραφέα;

Hellasgiannis

New member
Επίσης, ξέρει κανείς τον πρώτο γρίφο με τα γράμματα πώς τον λύνεις; Τον κάνεις αριθμούς; Τα κάνεις αναγραμματισμό;

Last edited by a moderator:

EleniD

New member
Και επίσης άλλη μια ερώτηση......την αποστολή με τα φρούτα , πώς την νικάς; δηλαδή πώς μαζεύεις το στοιχείο;

Αν βγάλεις τους περισσότερους πόντους στον πίνακα των σκορ, θα πάρεις το στοιχείο. Πρέπει απλά να είσαι ο καλύτερος, δεν έχει κάποιο μυστικό δρόμο!

Alexandra

Super Moderator
Staff member
ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΡΙΦΟ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΑ ΠΩΣ ΤΟΝ ΛΥΝΕΙΣ? ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ? ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΣΜΟ?
Δεν έχω αυτή τη στιγμή πρόσβαση στη σελίδα. Αν θέλεις, αντίγραψε εδώ τον γρίφο.

Hellasgiannis

New member
Όλα τα άλλα τα έχω κάνει εκτός από το παιχνίδι και αυτό... έχω μόνο 2 στοιχεία όμως...

Last edited by a moderator:

EleniD

New member
"ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ" Αντικαθιστάς κάθε γράμμα με το επόμενό του...

Hellasgiannis

New member
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Όμως πού το βρήκες;;;!!!!!! Πώς το σκέφτηκες;

EleniD

New member
Εγώ; Σε καμία περίπτωση! Ο γιος μου, ο οποίος ασχολείται με το θέμα.

Hellasgiannis

New member
μια χαζή ερώτηση...

Μια ερωτηση θελω να κανω.....τα στοιχεια ειναι 39 σωστα? αλλα τα βιβλια μονο 10.....πως γινεται να αποκαλυπτεται ενα στοιχειο ανα βιβλιο ??:confused: στο βιβλιο αποκαλυφθηκαν 2 :το τουνγκστενιο κ το διαλυμα σιδηρου.....στην ιστοσελιδα το ουρανιο κ υδρογονο....γιατι δεν ειναι τα ιδια???

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Μια ερωτηση θελω να κανω.....τα στοιχεια ειναι 39 σωστα? αλλα τα βιβλια μονο 10.....πως γινεται να αποκαλυπτεται ενα στοιχειο ανα βιβλιο ??:confused: στο βιβλιο αποκαλυφθηκαν 2 :το τουνγκστενιο κ το διαλυμα σιδηρου.....στην ιστοσελιδα το ουρανιο κ υδρογονο....γιατι δεν ειναι τα ιδια???
Πρώτον, τα στοιχεία δεν είναι 39, αλλά 94 τα απαντώμενα στη φύση και 118 μαζί με τα τεχνητά http://en.wikipedia.org/wiki/Chemical_elements.
Δεύτερον, αν μιλάνε για στοιχείο "τουνγκστένιο", μάλλον για φάουλ πρόκειται, επειδή το tungsten αποδίδεται στα καθ' ημάς ως βολφράμιο.

Hellasgiannis

New member
Παρεξήγηση

Δεν εννοώ τα στοιχεία της χημείας αλλα του βιβλίου......Πάντως ευχαριστώ πολύ για το χρονο σας κ τις απαντήσεις σας...........

alexakos

New member
Σε ποιο είδος βιβλίου θα βρίσκαμε ιστορικά γεγονόντα από το παρελθόν, που θα μας βοηθούσαν να φτιάξουμε σήμερα μια ιστορία βασισμένη σε αυτά τα γεγονόντα;;

(Το πρώτο γράμμα της πρώτης λέξης είναι το Ι και της δεύτερης λέξης είναι το Μ)

sas parakalw voh8hste me!!!1:(

alexakos

New member
ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΔΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΣΑΙΚΑΛΑ 100000000000000000 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

nickel

Administrator
Staff member
Σε ποιο είδος βιβλίου θα βρίσκαμε ιστορικά γεγονότα από το παρελθόν, που θα μας βοηθούσαν να φτιάξουμε σήμερα μια ιστορία βασισμένη σε αυτά τα γεγονότα;

Βέβαια, για τα ιστορικά γεγονότα καλό θα είναι να αρχίσουμε το διάβασμα από ιστορικά συγγράμματα ή από τους ιστοριογράφους της κάθε εποχής και όχι από μύθους και μυθιστορήματα. Είναι σίγουρο ότι αυτοί που γράφουν τις ερωτήσεις ξέρουν τι γράφουν / μεταφράζουν; (Μη μου απαντήσετε, εκτός αν θέλετε να εκτονωθείτε. Εγώ τα έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου.)