metafrasi banner

Ποίηση του Lesego Rampolokeng

curry

New member
Καλημέρα
ελπίζω να άνοιξα το νήμα στη σωστή ενότητα...
Ψάχνω επειγόντως 2 στίχους από το ποίημα/τραγούδι του Νοτιοαφρικάνου ποιητή Lesego Rampolokeng με τον τίτλο "End Beginnings". Δυστυχώς, το μεταφράζω εξ ακοής και είναι πακέτο, λόγω προφοράς. Πιάνω τον πρώτο στίχο, πιάνω και τη συνέχεια, μου λείπει η μέση. Όσο έχω ψάξει στο ίντερνετ δεν βρίσκω τίποτα, γι' αυτό ζητώ τη βοήθειά σας! Το χρειάζομαι ως το απόγευμα.
Οι στίχοι που έχω λένε:
"They came in the heat of rum, to freeze the beat of my drum
All (?) people (?) (...), I wasn't allowed to vote
They sing a song (?)(...) the devils (...)

They spoke in the gun and rifle tone and I answered in the language of stone"

Σε ένα site που έχω βρει το τραγούδι επίσης, για να μπορέσετε να το ακούσετε, οπότε πάω να πατήσω play, με πετάει έξω από το ίντερνετ, οπότε δεν μπαίνω καν στον κόπο να σας δώσω link... Έκανα τουλάχιστον μισή ώρα να ξαναμπώ!

Last edited:

nickel

Administrator
Staff member
Καλή σας μέρα και καλό μήνα. Η μοναδική πληροφορία στο διαδίκτυο:

LESEGO RAMPOLOKENG with THE KALAHARI SURFERS
End Beginnings

"They came in the heat of rum, to freeze the beat of my drum." That may be the best description of what invading industry is capable of doing to local culture. It is the poetry of LESEGO RAMPOLOKENG with THE KALAHARI SURFERS. Rampolokeng is a powerful South African poet in the ranks of L.K. Johnson. End Beginnings (ReR MegaCorp, 46 The Gallop, Sutton, Surrey SM2 5RY, England/ 081-770-2141/ retail distribution via Wayside) is not a circumspect view of the repression of his country, but a barrage as potent as the forces that oppose freedom there. The Kalahari Surfers are a well-known, radical white band that has brought reggae, rock and experimental pop to a world that expects jive not politics from the music of Africa. Each song is a brilliant gem, a metaphor of life in the darkness, yet utimately shedding light on the terrain. Together, poet and band stake out a territory of horror and joy, powerful hope amid utter devestation. This is a danceable groove with a message, a rare commodity in music. While American rappers spend their time talking sex and guns, these people are living the reality of South Africa, and telling the world about it, sending out not only the news, but a warning.

Κατά τ' άλλα δεν υπάρχει στη γύρα ούτε η μουσική ούτε η ποίηση.

curry

New member
Διόρθωση: το τραγούδι λέγεται Heavyweight και είναι από τον δίσκο End Beginnings. Παρόλα αυτά, και πάλι δεν βρίσκω τίποτα... Help!

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Μια ερώτηση πριν πατήσω το proceed, έχω μπει σ' ένα σάιτ και θα αγοράσω το mp3. Γιατί είναι απαραίτητο να μεταφράσεις και τους στίχους;

nickel

Administrator
Staff member
Πας εδώ: http://www.rermegacorp.com/email.shtml
λες το πρόβλημά σου και ελπίζεις κάποιος να θέλει να σε βοηθήσει.

Ταυτόχρονα πας σ' ένα φόρουμ σαν αυτό:
http://www.africanhiphop.com/phpbb/viewtopic.php?f=20&t=7307
και ελπίζεις να βρεθεί εκεί κάποιος που θα ξέρει από Rampolokeng.

Προς το παρόν, ας τον ακούσουμε οι υπόλοιποι:
http://www.rermegacorp.com/sounds/L...Kalahari Surfers - Dark Explode the Blues.mp3

Alexandra

Super Moderator
Staff member
H προσπάθειά μου να αγοράσω το mp3 από διαδικτυακό μαγαζί http://www.rhythmrecords.co.za έπεσε στο κενό. Για κάποιο λόγο δεν ολοκληρώνεται η συναλλαγή. Δεν ξέρω καν ποια χώρα είναι η za.

Sorry, προσπάθησα να βοηθήσω :(

Εγώ βρήκα το συγκεκριμένο κομμάτι και άκουσα δείγμα. Τότε κατάλαβα γιατί η Curry ζήτησε τη βοήθειά μας. Καλή τύχη...

curry

New member
Επειδή άκρη δεν βρήκα και λέω να μεταφράσω τους 2 πρώτους στίχους, με αυτό το they came in the heat of rum, τι θέλει να πει ο ποιητής; Ότι ήρθαν οι λευκοί μεθυσμένοι; Ότι τους είχε βαρέσει το ρούμι στο κεφάλι; Είναι κάτι άλλο;

nickel

Administrator
Staff member
Έτσι ξεκάρφωτο που είναι:

Ήρθαν ξαναμμένοι από το ρούμι / να παγώσουν του τυμπάνου μου το χτύπο.

curry

New member
Ωραία, αφού αυτό καταλαβαίνετε κι εσείς, προχωρώ...

Τι να κάνω, που έχουν φαγωθεί να το δουν μεταφρασμένο... Τι να κάνω, τι; (βαθύς στεναγμός)

nickel

Administrator
Staff member
Να πας να γραφτείς και να ρωτήσεις στο φόρουμ που ανέφερα. Πήγες;