Περί άνισων ευκαιριών

daeman

Administrator
Staff member
...
What If Guys Acted Like Girls On Instagram?

#1 The Girly Group Squat Shot




#5 Baby Belly Mirror Selfie


[...]
 

daeman

Administrator
Staff member
...
3,000 Years Of Women’s Beauty Standards In A 3-Minute Video

Beauty is in the eye of the beholder, but that eye can see things very differently depending on where (and when) it is. Buzzfeed’s video staff explored this idea by creating a video with live models showing us how the concept of an ideal woman’s body type has changed throughout history.

We all probably have some idea of how women from all of the different historical periods in the video dressed, but the idea that there were different ideal body types may not have occurred to many of us. The uniform white bathing suits that all of the models in the video are wearing help accentuate the differences between their bodies, doing away with other potential historical elements that we might have focused on otherwise like clothing or jewelry.

It all just goes to show that there’s no one right way to interpret feminine beauty.


If you prefer a version with black text, watch the Facebook version: https://www.facebook.com/video.php?v=1619559064851636&set=vb.1318800798260799&type=2&theater

Ancient Egypt (c. 1292 - 1069 B.C.)
Ancient Greece (c. 500 - 300 B.C.)
Han Dynasty (c. 206 B.C. - 220 A.D.)
Italian Renaissance (c. 1400 - 1700)
Victorian England (c. 1837 - 1901)
Roaring Twenties (c. 1920s)
Golden Age Of Hollywood (c. 1930s - 1950s)
Swinging Sixties (c. 1960s)
Supermodel Era (c. 1980s)
Heroin Chic (c. 1990s)
Postmodern Beauty (c. 2000s - Today)



http://www.buzzfeed.com/eugeneyang/womens-ideal-body-types-throughout-history#.onPnbGmXgN
 

SBE

¥
Is the Professor Bossy or Brilliant? Much Depends on Gender

Το ζουμί: μελετώντας τα επίθετα με τα οποία περιγράφουν οι φοιτητές τους καθηγητές τους στο Rate my Professor βλέπουμε ότι υπάρχει μια τάση υποτίμησης των καθηγηητριών.

Τώρα, επειδή σήμερα έχω δουλειές, Ζαζ και Έλλη που θα διαφωνήσουν με τα πιο πάνω: απαντήσεις κάποια άλλη στιγμή.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Τώρα, επειδή σήμερα έχω δουλειές, Ζαζ και Έλλη που θα διαφωνήσουν με τα πιο πάνω: απαντήσεις κάποια άλλη στιγμή.
Έχεις πρόχειρη και καμία έρευνα για την προκατάληψη (προεξόφληση συμπεριφοράς συμφορουμιτών); :s
 
Το ίδιο θα έλεγα κι εγώ, μάλλον. :)

Πάντως, επειδή με μια πρόχειρη ματιά δεν είδα να αναφέρεται πουθενά, τι ακριβώς χαρακτηριστικά είχε το δείγμα που χρησιμοποιήθηκε; Π.χ. ποια ήταν η κατανομή των φύλων; Επίσης πώς έγινε η επιλογή του δείγματος. Είναι ενδιαφέρον θέμα αλλά δεν έχω τώρα χρόνο να ψάξω τις λεπτομέρειές του.
 
Υπονοείς ότι όταν διαβάζει μια έρευνα ο Ζαζ δεν ενδιαφέρεται για την μεθοδολογική της εγκυρότητα;
 

SBE

¥
Υπονοώ ότι για καθε μήνυμα σε αυτό το νήμα ο Ζαζ κι εσύ φέρνετε αντιρρήσεις.
Ως προς τη μεθοδολογία, αν ακολουθήσεις από το άρθρο το σύνδεσμο προς την έρευνα μπορείς να διαβάσεις τη μεθοδολογία της.
 

SBE

¥
Αυτό δεν ήξερα πού να το βάλω, γιατί θεωρώ ότι είναι για αυτή εδώ τη συζήτηση, αφού αυτό κι αν δεν είναι ανισότητα, αλλά δεν ήθελα να την παραβαρύνω την συζήτηση κιόλας. Τέλος πάντων. Εδώ το άρθρο που διαφημίζει ένα ντοκιμαντέρ με θέμα το βιασμό και φόνο Ινδής σε λεωφορείο πρόπερσι, που έγινε αφορμή για επεισόδια στην Ινδία. Οι έξι δράστες καταδικάστηκαν σε θάνατο. Αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις τους και τις συνεντεύξεις των δικηγόρων τους:

Οδηγός του λεωφορείου (καταδικασμένος σε θάνατο): A decent girl won't roam around at nine o'clock at night. A girl is far more responsible for rape than a boy.

Ο ίδιος κύριος δήλωσε ότι το θύμα πέθανε γιατί τόλμησε να αντισταθεί, ενώ αν είχε καταλάβει το λάθος της (ότι δηλαδή ήταν έξω στις οχτώ το βράδυ) θα είχε πει κι ευχαριστώ για τον ομαδικό βιασμό.

Άλλος δράστης, ο οποίος είχε προηγούμενα βιάσει πεντάχρονη, όταν ρωτήθηκε πώς μπόρεσε να βιάσει πεντάχρονο: "She was beggar girl. Her life was of no value."

Δικηγόρος υπεράσπισης: We have the best culture*. In our culture, there is no place for a woman.

Ο άλλος δικηγόρος λέει το άρθρο ότι είχε δηλώσει παλιότερα ότι αν η αδερφή του ή η κόρη του ντρόπιαζε την οικογένεια (για το πώς ορίζει τη ντροπή διαβάστε το άρθρο), θα την έλουζε πετρέλαιο και θα την έκαιγε**.

* Ελλάς- Ινδία συμμαχία.
** Ή όπως είχε πει ένας γνωστός μου παλιά σε κάποιο φόρουμ, αν η αδερφή του τού έφερνε κανένα γαμπρό που την έδερνε ή της φερόταν άσχημα, θα την βούταγε από το μαλλί και θα της έδινε ένα χέρι ξύλο που σε πονεί και που σε σφάζει, και μετά θα πήγαινε να τον &@^%$£? τον *#^$%& το γαμπρό του.
 

SBE

¥
Και μερικά ακόμα για το ίδιο ζήτημα, εδώ κι εδώ (ένας μίνι-αντίλογος).

Και να δώσω εδώ ένα ακόμα λινκ σε ένα άρθρο από την εποχή της δολοφονίας μετά βιασμού, στο οποίο γίνεται αναφορά στη γενικότερη κατάσταση στην Ινδία σε θέματα ισότητας.
Προσωπική άποψη: δεν είναι ζήτημα μερικών εγκληματιών που χαλάνε την εικόνα ενός δις. Οι διαδηλώσεις που ακολούθησαν τη δολοφονία δεν έγιναν γιατί πεντέξι εγκληματίες εγκλημάτησαν αλλά γιατί οι διαδηλωτές (άντρες και γυναίκες) πίστευαν ότι υπάρχει βαθύτερο πρόβλημα στην κοινωνία τους. Το πρόβλημα δε διαφέρει από παρόμοια προβλήματα που είχε σε παρόμοιο βαθμό παλιότερα κι η ελληνική κοινωνία και άλλες, δυτικές και ανατολικές. Τα οποία δεν έχουν εξαλειφτεί τελείως και δεν είναι μόνο ζητήματα για τις αναπτυσσόμενες χώρες.
 
Top